fbpx

Imagini ASCII din pozele tale de pe Facebook și Instagram

Imagini ASCII din pozele tale de pe Facebook și Instagram

30 ian. 2016 Altele, Tutorial

Aseară am primit de la un prieten o poză cu mine realizată din caractere ASCII, poză ce a atras multe aprecieri. Este foarte ușor să obții și tu o astfel de imagine din pozele tale de pe Facebook sau Instagram.

fdgfd

Arată foarte interesant, nu?

Recrearea de imagini cu ajutorul caracterelor ASCII a fost descoperită pentru prima dată de utilizator Twitter Mathias Bynens și a fost confirmat de Mashable și alții.

Fotografiile de mai jos arată versiunea originală a imaginii și cele două versiuni ASCII ascunse de Facebook.

fdhdf

Poți creea astfel de imagini alternative prin adăugarea „.html” sau „.txt” la sfârșitul URL-ului unei imagini. Prima creează o imagine color în timp ce acesta din urmă creează un alb-negru. Apoi cu un print-screen și crop într-un program de editat imagini, puteți repede să aveți o altă imagine din cod ASCII.

În primul rând, aveți nevoie de URL-ul pentru imagine, nu link-ul la postul pe care îl însoțește. Pe Facebook puteți face acest lucru făcând click dreapta pe o imagine și selectând „deschide imagine în filă nouă”. După ce ai deschis adresa URL într-o filă nouă, caută extensia „.jpg”, apoi trebuie doar să adăugi .html sau .txt pentru a obține versiunile ASCII.

Acest truc funcționează doar pentru fotografii partajate public, și nu va funcționa dacă există caractere suplimentare după „.jpg” în URL, chiar dacă le ștergi.

zuck-art-3

Pentru Instagram procesul este un pic mai complicat. Vei avea nevoie să deschizi codul sursă într-o filă separată, prin click dreapta și selectând „vezi sursă pagină” pentru a găsi adresa URL a imaginii. După ce ai deschis pagina sursă, cel mai simplu mod de a găsi URL-ul este prin căutarea pe pagina web (CTRL + F) pentru „.jpg.” Apoi mută adresa URL în browser și adaugă extensia .html sau .txt.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.