fbpx

Immortals: Fenyx Rising. Review + Giveaway

Immortals: Fenyx Rising. Review + Giveaway

31 dec. 2020 Jocuri

În ultimele zile m-am tot jucat Immortals: Fenyx Rising, un nou joc de la Ubisoft cu care m-am distrat copios.

Eu ador mitologia greacă, iar Immortals: Fenyx Rising este jocul perfect pentru toți cei pasionați de legende, mituri și zei. Multe dintre legendele Olimpului sunt reluate și povestite într-un mod amuzant în acest joc.

Fenyx Rising (sau Gods & Monsters, cum a fost numit inițial) are destul de multe în comun cu Assasins Creed Odyssey ce nu e de mirare fiind dezvoltat de aceeași echipă. Immortals Fenyx Rising este parțial dezvoltat de Ubisoft București alături de studiourile Ubisoft din Quebec, Montreal, Singapore, Chengdu, Montpellier, Kyiv, Shanghai și Pune.

Ubisoft București a dezvoltat aspecte care au impact la nivelul întregii experiențe de joc, de la mecanici de gameplay, personaje și abilități, sisteme de luptă, până la antagonistul Typhon și elemente din lumea jocului, cum ar fi apa.

În ambele jocuri acțiunea este plasată în universul mitologic grec, și au la bază o lume open-world mare și plină de lucruri de făcut și obiecte de colecționat. Ca și Odyssey, Immortals este un action-adventurer third person ce utilizează triggerele de pe controller în combat și, da, favoritele mele, sneak attacks. 😀

Teoretic, poți termina jocul în aproximativ 30 de ore, asta dacă faci din multele questuri secundare și ești ca mine, atent la toate detaliile și întorci toate pietricelele, sau stai o oră să te bați cu un urs mult peste nivelul tău. 😛

Playtime-ul e micuț comparativ cu alte jocuri de acest gen de la Ubisoft, iar asta se datorează în mare parte unei hărți mai mici și unui sistem ce minimizează timplul petrecut prin meniuri.

E un joc ce duce către casual. Nu mi s-a părut nimic frustrant, ba din contră, chiar relaxant. Chiar dacă nu aduce vreo mecanică de joc nouă și spectaculoasă Fenyx Rising e ca o gură de aer binevenită printre mega-jocurile serioase de la Ubisoft.

În Immortals Fenyx Rising joci rolul lui Fenyx, eu bineînțeles am ales să fie fată, dar ai opțiunea și de a juca ca băiat. La început ai câteva opțiuni de customizare. Fenyx este un scutier din armata greacă, pasionat de mitologie și zei.

După ce naufragiezi pe malurile Insulei de Aur, afli că Typhon – un titan cu aspect demonic – a scăpat din captivitate și a transformat majoritatea zeilor în creaturi prosteși și aproape toți oamenii în piatră. De exemplu, Ares, zeul războiului, este acum o găină ce și-a pierdut curajul și încrederea în sine, iar Afrodita este acum prinsă într-un copac. Da, jocul este foarte, foarte amuzant. Și îți dai seama de asta din primele minute.

Typhon vrea să distrugă totul și să reconstruiască lumea, iar scopul tău este să îl oprești.

Povestea este narată de doi zei majori, Zeus și Prometeu, pe care Zeus l-a înlănțuit de un munte drept pedeapsă pentru că a oferit focul cu muritorii.

Din cauza atacurilor lui Typhon, Zeus devine disperat și îi cere ajutorul lui Prometeu. Acesta nu e un mare fan al lui Zeus, dar îi sugerează că muritorii ar putea fi cheia distrugerii lui Typhon. Pentru asta el începe să spună povestea lui Fenyx. Asta înseamnă că în timp ce te joci, Zeus și Prometeu narează, discută și se ceartă pe fundal

La început destul de mult iar pe parcurs din ce în ce mai puțin,doar când este necesar. De obicei dialogul dintre cei doi este foarte comic, am râs foarte mult și cam ăsta este și scopul. Cei doi zei se poartă mai degrabă ca niște oameni moderni decât zei clasici. Vorbesc cu argouri, fac glume despre internet, și critică miturile grecești pentru că sunt prea trase de păr, prea violente sau dubioase.

Fenyx nu este un războinic neînfricat, ci mai degrabă ca o fan al zeilor și cineva care vrea doar să ajute. Te atrage foarte mult în joc modul în care interacționează cu lumea, e atât de încântat încât te face și pe tine să fi încântat de tot ce se întâmplă.

Povestea e minunată iar grafică completează totul, culorile sunt vibrante și cumva te duce cu gândul la un film făcut de Disney.

Immortals este plin de Easter eggs și glume ciudate, o să-ți placă mai ales dacă ești un fan al mitologiei grecești.

Cele mai distractive mi se par puzzle-urile. Jocul este plin de puzzle-uri împrăștiate pe toată harta, unele sunt ascunse după o stâncă sau într-o pădure, dar cele mai dificile și mai complexe sunt cele din Vaults of Tartarus ce te forțează să folosești mai multe elemente în aceelași timp, cum ar fi să balansezi un bloc de piatră pe o platformă mobilă în timp ce tragi cu arcul în niște comutatoare ce opresc câmpuri de forță ce împiedică blocul de piatră să înainteze.

Puzzelurile din exteriorul vault-urilor sunt mai putin complexe și cel mai des trebuie să găsești lucruri sau indicii ascunse în decor. Nu mă miră că Immortals are puzzle-uri, fiind totși imspirat din Breath of the Wild, însă nu mă așteptam la atât de multe. Aproape tot ce faci în joc are legătră cu un puzzle. Din fericire, acestea sunt foarte bine gândite și satisfăcătoare atunci când îți dai seama de soluție.

Dar Immortals nu este doar un joc cu puzzle-uri și zei care se ceartă și glumesc, există si destul de mult combat. Iar combatul are părți și bune și rele.
Să începem cu ce face bine.

Nu există loot grinding, așa că nu o să te trezești omorând 40 de lupi sperând să îți pice vreo sabia mai bună. Lootul se găsește doar în cufere sau ca reward pentru terminarea vreunui quest.

Îmi place și sistemul de iteme, acestea având diferite avantaje și nu stats-uri fixe. De exemplu, o sabie poate să dea mai mult damage dacă ești cu viața plină sau una care te ajută să câștigi mai multe resurse, dar ambele au aceelași damage la bază.

Poți să upgradezi stats-urile în The Hall of Gods, un fel de hub centralizat ce servește ca bază de operațiuni. Practic poți să iei orice sabie și o să aibă aceelași damage ca și sabia dinainte doar că are alte avantaje. Așa că îți poți alege diferite perks și nu o o sabie mai „buna”. Toate sunt bune, depinde ce vrei să faci cu ele.

Din păcate abilitățile sunt foarte limitate. Practic ai 5 abilități, printre care o lovitură cu scutul sau un atac cu un ciocan imens, pe care le deblochezi în primele ore de joacă. Le poți upgrada, dar dacă nu îți place una din ele… nu ai ce face, you are stuck with it. Îmi plac toate 5 și sunt foarte folositoare însă mi-ar fi placut mai multe și mai customizabile.

Iar bătăliile în aer, pentru că da, poți să zbori în Immortals Fenyx Rising, sunt foarte frustrante, trebuie să sari foarte aproape de inamici ca auto-targetarea să intre. Dar per total sistemul de combat nu e rău și adaugă cumva carismă jocului.

Explorarea lumii din joc este foarte distractivă și captivantă datorită atenției la detalii din partea developerilor, dar și a stilului cartoonish și vibrant al graficii.

Ce mi-ar fi placut mai mult ar fi ca puzzleurile să fie și mai complexe, majoritatea fiind foarte ușoare, la fel ca și unii inamici ce îi dau jocului un feeling de casual, ce nu e un lucru neapărat rău.

Immortals Fenyx Rising este până la urmă un joc minunat, cu o poveste extrem de bine pusă la punct, grafică eye-candy, iar dialogurile și narațiunea sunt atăt de distractive și de bine jucate încât te fac să uiți de orice altceva în orele în care te joci și să fi 100% în pielea lui Fenyx, în timp ce încerci să salvezi lumea.

Giveaway

Eu m-am jucat pe PS4 Pro, dar Immortals: Fenyx Rising este disponibil și pe PC. Eu am două coduri de PC pentru voi.

Concursul se desfășoară pe pagina mea de Facebook. Acolo este o postare cu regulamentul. La acea postare trebuie să răspundeți la întrebarea: „Care este zeul tău preferat din mitologia greacă?”
Poate să fie orice zeu din mitologia greacă.
În plus, trebuie să dai și tag unui prieten care crezi că ar aprecia jocul.

Extragerea va avea loc pe 7 ianuarie, la ora 20.00.

Mai multe detalii pe pagina mea de Facebook!

Baftă!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.