Internet of Things la Innovation Labs Boost Day

Internet of Things la Innovation Labs Boost Day

3 mai 2015 Altele, Aplicatii

Ediția Innovation Labs 2015 a debutat în martie cu două evenimente hackathon de 24 ore. Din peste 120 de tineri înscriși cu 71 de idei, au intrat în competiția Innovation Labs 24 de echipe din București și 6 echipe din Cluj.

IMG_4640

Treisprezece echipe de tineri lucrează intens la prototipuri de obiecte din categoria Internet of Things, care pot schimba rutina vieții de zi cu zi. Miercuri, 29 aprilie,  echipele și-au prezentat evoluția în fața mentorilor, partenerilor și investitorilor, în cadrul evenimentului Boost Day ce marchează jumătatea programului Innovation Labs 2015 susținut de Orange, Carrefour România, Romanian-American Foundation și Microsoft YouthSpark.

Iată câteva dintre prototipurile expuse la Boost Day:

menoo este o aplicație ce poate revoluționa clasicul meniu de restaurant. Restaurantele se aliniază lent la trendul digital, clienții răsfoind încă meniurile pe suport de hârtie. Echipa menoo își propune să schimbe acest lucru, venind cu o soluție versatilă de meniu ce pune accent mai mult pe partea vizuală.

PoltBox ajută chitariștii pentru că este programabilă cu presetări ce pot fi descărcate online. Produsul pornește de la o problemă cu care s-au confruntat mulți chitariști: pentru fiecare efect este nevoie de o nouă pedală, acest lucru ridicând probleme logistice și financiare pentru amatori. PoltBox aduce promisiunea unei multitudini de efecte accesibile printr-o pedală unică.

IMG_4636

Eskimo este o genunchieră smart care îi va ajuta pe schiori să prevină din timp accidentele și mișcările potențial periculoase din timpul coborârilor, sprijinindu-i să își corecteze poziția prin intermediul unei aplicații de smartphone. Aplicația analizează mișcările utilizatorilor și le oferă recomandări de optimizare, diminuând riscul de accidente.

CODA Footprint oferă o abordare nouă a securității informatice axată pe prevenție și diagnoză timpurie. Majoritatea atacurilor sunt detectate după ce deja au cauzat daune considerabile; CODA Footprint propune o soluție de securitate ce asigură colectarea și interpretarea continuă a datelor din serverele unei organizații, identificând intruziunile și împiedicând potențialele atacuri.

SwimPal te ajută să măsori viteza, caloriile pierdute și turele de bazin atunci când înoți. Device-ul este ușor de atașat pe ochelarii de înot și este rezistent la apă, desigur.

EasyDoor este defapt o cheie electronică ce este disponibilă pe smartphone-ul tău. Cu ea poți deschide și închide uși, fiind chiar mai sigură decât închisul cu o cheie tradițională.

IMG_4649

Epilepsy Seizure Detection este un element de monitorizare în timp real ce se folosește de o brătară smart pentru a alerta pe cei din jur dacă ai o criză de epilepsie și mai ales pe persoana salvată ca și contact de urgență.

Freeparking este o soluție cloud pentru a plăti taxa de parcare, aplicația oferă numeroase avantaje atât pentru șoferi, cât și pentru deținătorii de parcări.

Retake este o aplicație de mapare a spațiilor închise, un fel de google maps pentru clădiri.

IMG_4658

Waldo este dedicat posesorilor de biciclete, este un sistem de alarmă inteligent ce se conectează pe bicicletă și afișează pe smartphone locația ei. Astfel dacă bicicleta îți este furată vei știi exact unde este.

Travis monitorizează traficul online pentru întreprinderi, astfel șeful tău va știi exact câte ore ai stat pe youtube de la muncă.

IMG_4653

VipNet oferă o soluție de tip VPN.

I Dare, I Care este o metodă fun de a dona bani pentru cauze umanitare, în urma îndeplinirii unei provocări afișate online.

Toate echipele Innovation Labs 2015 își vor prezenta prototipurile finale la Demo Day, pe 25 mai, în fața unui juriu de top și a potențialilor finanțatori și utilizatori.

IMG_4665

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.