fbpx

Internet peste tot: Mercusys Halo S12

Internet peste tot: Mercusys Halo S12

9 iun. 2020 Altele

V-am tot povestit de studioul meu #PrettyTech. Studioul este întreaga mansardă a casei mele, o casă destul de mare, de 130 metri pătrați + 70 metri pătrați mansarda.

Din acest motiv, mai tot timpul am probleme cu semnalul Wi-Fi, având și niște pereți foarte groși ce nu permit trecerea semnalului. Am încercat mai multe device-uri de tip WiFi Extender sau Mesh, chiar de curând am testat sistemul Whole Home Mesh de la Mercusys – Halo S12 – alcătuit din 2 module tip sateliți ce comunică între ele. E ca și cum ai avea două routere în zone diferite ale casei, dar fără toate cablurile aferente.

Mercusys Halo S12 (2-pack) este un router de tip mesh ce oferă extinderea și stabilizarea rețelei wireless. Este un sistem gândit special pentru spațiile deschise, grădini, apartamente și case mari.

Whole Home Mesh extinde aria acoperită de rețeaua wireless dacă montezi sateliții în diferite locuri din casă. Halo S12 este alcătuit din 2 module, unul principal ce se conectează la router-ul principal printr-un cablu de rețea, și un al doilea modul satelit ce îl poți monta oriunde în casă. Al doilea modul preia semnalul de la modulul principal și îl amplifică – nu contează ce modul e setat ca principal și care modul ca secundar. Acest sistem îți permite stabilizarea rețelei în toată casa, iar acoperirea poate fi extinsă oricând adăugând un nou modul Halo sau chiar mai multe.

Eu am setat cele două module, dar pentru că am o casă de metri pătrați, cred că o să mai cumpăr un astfel de sistem ca să am 4 sateliți și să acopăr întreaga casă + curtea din fața casei.

Configurarea este simplă, fără bătăi de cap, tot ce trebuie să faci este să conectezi una din cele două unități Halo la priză, lucru ce va crea o rețea cu numele Mercusys, apoi te poți conecta la rețea folosind calculatorul sau telefonul (nu are parolă) și accesează din browser pagina de autentificare a sistemului mesh, mwlogin.net. Aici trebuie să setezi o parolă pentru noua rețea creată. Apoi conectezi modulul la routerul principal folosind un cablu Ethernet – sistemul vine cu un cablu Ethernet la pachet. Modulul se va conecta la rețeaua principală, și poți trece la următoarea fază, adică adăugarea unității secundare – cel de-al doilea satelit. Aceasta trebuie să fie în raza de acțiune a primului modul, cam 10-15 metri, sau mai puțin dacă semnalul trece prin pereți.

Preferabil e ca al doilea modul să fie în raza directă a primului modul deoarece semnalul nu se înțelege prea bine cu pereții groși. Poți să adaugi mai multe module ce comunică direct între ele pentru a avea un semnal puternic și stabil.

Următorul pas este să apeși butonul Pair de pe modulul principal și în maxim 5 minute să apeși pe același buton de pe modulul secundar. Și gata, rețeaua este funcțională.

Atenție! Ca să ai semnal din plin, de acum înainte trebuie să te conectezi la rețeaua Mercusys nou creată. Îi poți schimba oricând numele și parola setată la început.

Teoretic, sistemul Mercusys Halo S12 acoperă până la 260 metri pătrați, dar eu una nu am reușit să îi testez limitele, din cauza pereților foarte groși ce nu lasă semnalul să pătrundă prea bine. Dar pot spune că, chiar și așa, acoperirea dar și stabilitatea rețelei a fost îmbunătățită față de range extenderul pe care îl foloseam anterior.

Mercusys Halo S12 are o multitudine de funcții folositoare, cum ar fi:


Unified Network, ce îți oferă o rețea unificată, datorită tehnologiei mesh, cu un singur nume și o singură parolă – parola folosită de router până a fost instalat sistemul mesh;
Seamless Roaming, ce face ca conexiunea să fie redirecționată automat către cel mai apropiat modul pentru a oferi cel mai bun semnal pe măsură ce utilizatorii se deplasează dintr-o cameră în alta;
Control parental ce le permite părinților monitorizarea activității online a copiilor sau limitarea acestora la diferite tipuri de conținut;
Guest Network – ce permite vizitatorilor să se conecteze la rețea, fără a pune în pericol siguranța datelor utilizatorilor;
Tehnologia MU-MIMO ce oferă transfer de date simultan către mai multe dispozitive rezultînd o performanță mult mai rapidă, optimizând traficul pe conexiuni multiple;

Ce îmi place foarte mult la acest sistem mesh este că are un raport calitate / preț foarte bun, este un sistem mic și compact, ce nu ocupă foarte mult loc. Vitezele de upload și download sunt foarte bune, instalarea se face ușor și intuitiv, iar acoperirea teoretică de 260 metri pătrați este suficientă.

Dezavantajele nu sunt multe, singurele la care mă pot gândi sunt lipsa conexiunii Gigabit și necesitatea prizelor pentru fiecare modul, lucru ce îți limitează cumva poziționarea unităților.

Ah, și mi-ar fi plăcut să aibă și o aplicație mobilă, dar nu este un minus atât de mare, chiar dacă simt nevoia unei aplicații mai moderne față de obișnuita interfață web.

Specificații Mercusys Halo S12:

Lărgime de bandă: AC1200 (867 Mbps folosind banda de 5GHz și 300 Mbps pentru banda de 2.4GHz)
Acoperire: 260 m2
Tehnologii: MU-MIMO, Beam-forming, Seamless Roaming
Securitate: Guest-network, Control Parental, WPA2-PSK + AES
Protocoale: IPv4, IPv6

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.