fbpx

Ce jocuri din 2017 vă recomand pentru PlayStation 4

Ce jocuri din 2017 vă recomand pentru PlayStation 4

31 ian. 2018 Altele, Gaming, Jocuri

Cum de Crăciun am devenit posesor de PlayStation 4 Pro, o să vedeți din ce în ce mai multe articole pe blog despre PlayStation și despre jocuri pentru PlayStation 4.

645725.sony-playstation-4-pro-jet-black-1tb-ps4-pro-1tb

Anul 2017 a fost un an plin pentru lansările de jocuri pe platforma Playstation 4. Și anul 2018 a început în forță cu lansări precum Shadow of the Colossus, dar am zis că pentru acest articol o să vă recomand jocuri din 2017, urmând ca în curând să postez o listă cu ce jocuri abia aștept în 2018 și review-ul pentru Shadow of the Colossus.

Lista nu este ordonată după vreun criteriu, unele titluri nu le-am jucat în totalitate, doar încercat sau vizionat la colegi/prieteni, iar pe altele abia am apucat să le joc deoarece am intrat în clubul PlayStation destul de recent.

– Horizon Zero Dawn

Lansat: 28 feb 2017, PS4 Exclusive

Gen: Action RPG.

Un RPG extrem de interesant care a lansat o lume complet nouă și un personaj principal foarte bine dezvoltat, Aloy. Într-o lume post apocaliptica dominată de diverse creaturi mai mult sau mai puțin robotizate, tot ce a mai rămas din umanitate sunt diverse triburi. Aloy este o arcașă foarte pricepută și abilitățile ei de vânător vor trece jucătorul prin diverse aventuri. Recomand trecerea prin tot conținutul, nu doar povestea principală.

– Nier: Automata

Lansat: 7 Martie 2017 PS4 și 17 martie 2017 PC

Gen: Action RPG.

Nier: Automata este un joc special, dezvoltat de Platinum Games. Ei sunt renumiți pentru combatul foarte reușit din toate jocurile lor. Ce a surprins la Nier: Automata este povestea extrem de interesantă și existențialistă și faptul că poți rejuca jocul de mai multe ori, deoarece are 5 ending-uri principale și 21 mini-endings. Personajul principal, o androidă numită 2B, luptă pentru YorHa împotriva roboților. Sună simplu, dar nu este deloc, iar povestea se dezvoltă extrem de rapid și neașteptat. Nier Automata va prezenta niște scenarii inedite care chiar m-au impresionat. Jocul are o atmosferă aparte și un sunet chiar bun. Roboții întâlniți de-a lungul aventurii tale sunt foarte diferiți de ce te-ai aștepta și te vor impresiona teribil toate situațiile în care vei ajunge. De asemenea, explorarea lumii în afara misiunilor principale este întotdeauna indicată în acest univers.

– Gran Turismo: Sport

Lansat: 18 octombrie 2017 doar pe PS4

Gen: Simulator Racing

Un simulator de curse care arată extrem de bine. Este destul de prietenos pentru începători dar poate fi configurat să renunțe la multe din ajutoarele automate, pentru a fi mai greu pentru jucătorii avansați. Evident că mai distractiv este de jucat în 2, în split-mode. Eu sunt o fană a jocurilor de racing, iar acest joc se află printre preferatele mele.

– The Last Guardian

Lansat: 7 Decembrie 2016 PS4. Nu este lansat în 2017, dar este un joc mult prea interesant pentru a nu fi adăugat în listă. În plus, cel mai probabil va fi redus considerabil în următoarea perioadă.

Gen: Action-Adventure și Puzzle Game

The Last Guardian este un joc care a fost în dezvoltare timp de aproape 10 ani. Povestea principală a jocului se învârte în jurul naratorului care își povestește o amintire veche, de când era copil. Acesta, alături de Trico, o creatură imensă pe care o salvează, se împrietenesc și trec prin diverse aventuri și puzzle-uri împreună. Legătura pe care o dezvolți cu Trico este deosebită

Jocul este foarte diferit și apreciez enorm faptul că personajul principal nu poate controla direct cu 100% creatura, Trico. Acest lucru face mecanica jocului extrem de interesantă deoarece lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa cum îți imaginezi, iar răsplata pentru când reușești ceva este cu atât mai mare.

– Uncharted: The Lost Legacy

Lansat: 22 august 2017 ca standalone expansion pentru Uncharted 4.

Gen: Action-adventure

Seria Uncharted merită explorată de oricine deține un PlayStation, cel puțin pentru poveste. Naughty Dog sunt renumiți pentru această serie și pentru poveștile pe care le dezvoltă, dar și elemente de puzzle sau platforming sunt foarte bine închegate în gameplay-ul fiecărui titlu. The Lost Legacy pare a fi un fel de greatest hits, o groază din lucrurile pe care le-am întâlnit și iubit la jocurile precedente sunt prezente și aici, sub o formă sau alta, de obicei puțin mai rafinate. Evident că recomand trecerea prin toate jocurile precedente (Uncharted 1 – 4), dacă este posibil.

În The Lost Legacy, personajul principal este Chloe Frazer, o vânătoare de comori care, cu ajutorul Nadine Ross, o mercenară, pleacă în căutarea Tusk of Ganesh (Colțul lui Ganesh). Fără a strica povestea, cele 2 protagoniste trec prin diverse aventuri împreună, ajungând și la o zonă open-world care avea potențial imens dar parcă nu a fost folosită cum trebuie.

Cele două personaje au fost prezente și în jocuri precedente, dar abia acum se dezvoltă legătura și povestea lor la un nivel demn de personaje principale pentru un joc Uncharted.

A da și India arată absolut superb.

– Persona 5

Lansat: 4 aprilie 2017 la nivel global, după ce a fost lansat în Japonia la sfârșitul anului 2016.

Gen: Role-Playing Game

Persona 5 este pe listă doar pentru că am mulți prieteni care l-au jucat și l-au lăudat. Personal nu am avut mari tangențe cu acest joc, mai ales pentru că nu obișnuiesc să joc jocuri de tip J-RPG (Japanese Role Playing Game), dar îl pun pe lista jocurilor pe care trebuie să le încerc.

– Nioh

Lansat: 7 februarie 2017

Gen: Action RPG

Nioh este unul din acele jocuri care îți scot aburi pe urechi. Eu am îndrăgit întotdeauna jocurile care sunt mai grele decât majoritatea, pentru că ai te simți extraordinar când reușești ceva ce  a făcut mulți altii să renunțe.

Nioh are un combat similar seriei Dark Souls, așa că dacă nu ai suportat acele jocuri, e clar că Nioh nu este pentru tine. Peste modul de combat de tip Dark Souls, Nioh vine cu un sistem de combo-uri similare cu cele din Fighting Games. Ce rezoltă este ceva cu adevărat fascinant, dar în același timp și greu de deprins la adevăratul potențial. Combatul este elementul principal al acestui joc, chiar peste poveste și este motivul care a atras atât de mulți gameri în acest univers.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares