fbpx

Joy – un film nu tocmai vesel

Joy – un film nu tocmai vesel

11 ian. 2016 Altele, Filme

Săptămâna trecută am fost la vizionarea de presă pentru filmul „Joy distribuit de Odeon Cineplex, film care începând din data de 8 ianuarie se poate vedea în mai toate cinematografele din România.

În ultima perioadă pare că Jennifer Lawrence este peste tot, este o nouă vedetă de la Hollywood de care se vorbește constant. Recunosc că nu m-a impresionat prestația ei din X-Men sau din Hunger Games, nici măcar din American Hustle. Dar după ce am văzut rolul din Joy, pot să declar și eu că este o actrița de top. A meritat din plin premiul Globul de Aur pentru „Cea mai bună actriță într-un muzical sau comedie” primit chiar ieri. Dar filmul „Joy nu este doar o comedie, are multe momente serioase, momente pline de încărcătură emoțională ce te pun un pic pe gânduri.

Sigur o să-ți recunoști unul din membri familiei tale ca un personaj din acest film. Poate o să te identifici cu personajul principal, Joy – fata care și-a dorit mai mult decât să fie doar soție și mamă, Rudy (Robert de Niro) – tatăl mereu îndrăgostit, dur și fără vorbe frumoase de spus copiilor săi, Tony (Edgar Ramirez) – soțul care nu știe cum să-și întrețină familia și care nici nu pare că ar vrea să muncească vreo zi în viața lui, Mimi (Diane Ladd) – bunica care mereu vrea să ajute și să ofere o vorbă bună, Terry (Virginia Madsen) – mama care preferă să se uite non-stop la telenovele și să trăiască în lumea ei, Trudy (Isabella Rossellini) – cea care trăiește din averea răposatului soț și care se crede femeie de afaceri, Peggy (Elisabeth Rohm) – sora mereu geloasă pe succesul altcuiva etc.

rs_634x939-150817124543-634-joy-jennifer-lawrence-Onesheet

Mulți ar spune că acest film este unul feminist, dar mie una mi se pare o exagerare… Da, filmul se adresează mai mult femeilor care își doresc să devină cineva, să fie cunoscute pentru puterea și inteligența lor, să fie apreciate, să se întrețină singure și să-și întrețină întreaga familie, se adresează femeilor care nu vor să fie în urma soțului sau a părinților. Dar asta nu e ceva de rău, nu? Chiar mi se pare normal.

Lui Joy mereu i-a plăcut să inventeze lucruri utile pentru casă, dar greutățile vieții, nașterea copiilor și divorțul părinților au făcut-o să se limiteze doar la un job decent și la treburi casnice.

CYOfsilUsAAXIP3

Filmul „Joy” este realizat după o poveste adevărată, povestea lui Joy Mangano – inventatoarea mopului Miracle Mop. Ai crede că este chiar plictisitor să spui povestea unei femei care a inventat un mop revoluționar pentru vremea lui, dar afacerile nu sunt deloc plictisitoare, mai ales când sunt la început.

010516-joy-miricle-mop

Normal că totul se termină cu happy-end, mopul devine un succes, Joy devine o femeie foarte bogată, probleme de familie rămân dar totul este mult mai ușor când ai foarte mulți bani. La final o vezi pe Joy cum și ea la rândul ei ajută și susține femei care vor să-și depășească condiția, așa că vei pleca din sala de cinema cu un sentiment de împlinire și poate cu ceva idei de articole ce ar trebui inventate.

Cea mai interesante replici:

„Să nu crezi niciodată că lumea îți datorează ceva, pentru că nu e așa. Lumea nu îți datorează nimic.”

„Nu vreau să ajung ca familia mea.”

„În viață realizezi repede că tot ceea ce vei avea, este doar ceea ce creezi tu.”

Comentarii

  1. „A meritat din plin premiul Globul de Aur pentru “Cea mai bună actriță într-un muzical sau comedie” primit chiar ieri.”

    Serios?! Adica Joy e musical sau comedie?

    1. Sunt sigura ca stii ca premiul asa se cheama> „Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture – Musical or Comedy” – denumirea oficiala

  2. Da…l-am vazut si eu si este un film foarte interesant! te motiveaza foarte mult sa iti urmezi visurile si sa nu te dai batut la primul obstacol…sau la al 10 -lea! Merita vazut…i-am dat o nota mare!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.