fbpx

Kaspersky Lab a lansat Talent Lab – competiție internațională în domeniul securității cibernetice

Kaspersky Lab a lansat Talent Lab – competiție internațională în domeniul securității cibernetice

16 aug. 2016 Concursuri

Carierele în domeniul securității cibernetice sunt foarte ofertante, deși este destul de dificil pentru începători să își găsească un loc în acest business extrem de complex. Din păcate, această situație a provocat un deficit de experți la nivel global, ceea ce face ca multe organizații să devină vulnerabile în fața spionajului cibernetic și a hackerilor. De aceea, Kaspersky Lab a lansat Talent Lab, o competiție internațională pentru studenții din universități și tinerii profesioniști cu vârste între 18 și 30 de ani. Programul are ca scop rezolvarea provocărilor de securitate cibernetică, apelând la abilitățile tehnice și creative ale competitorilor. În cele din urmă, programul își propune să finanțeze educația câștigătorilor și să îi trimită la cele mai importante evenimente globale din industrie – cum ar fi Cannes Lions și Security Analyst Summit (SAS).

thyty

 

 

Competiția va avea trei câștigători: câștigătorul premiului ‘top talent’ va primi un grant de 10.000 de dolari pentru a-și continua studiile; câștigătorul premiului ‘security talent’ va fi invitat la SAS 2017, toate cheltuielile fiind acoperite de Kaspersky Lab; iar câștigătorul premiului ‘the creativity talent’ va avea șansa de a lua parte la Cannes Lions 2017, biletele de călătorie și de participare la unul din seriile de cursuri fiind acoperite de Kaspersky Lab. Toți cei 50 de finaliști vor primi recompense suplimentare din partea companiei și a partenerilor Talent Lab, pregătire profesională din partea experților și vor avea acces la oportunități de carieră pe termen lung.

Înscrierile se pot face online la adresa academy.kaspersky.com/talentlab și sunt deschise participanților din toate țările. Înscrierile se pot face până pe 15 noiembrie 2016. Programul va include o perioadă pentru evaluări online, între 15 și 30 noiembrie, iar finaliștii vor fi anunțați pe 1 decembrie. Cei mai buni 50 de participanți vor intra în finală, care va avea loc în Praga (Republica Cehă), în februarie 2017, când vor avea ocazia să-și prezinte proiectele și să intre în cursa pentru marile premii.

Criteriile tehnice de jurizare la Talent Lab includ sarcini practice în domenii precum cercetare anti-malware, dezvoltarea de soluții de securitate cibernetică, securitate mobilă, sisteme cibernetice fizice, Internet of Things, siguranța online a copiilor și conștientizarea importanței securității. Evaluările non-tehnice îi vor provoca pe participanți să rezolve sarcini privind marketingul consumatorului, analiză de conținut web, design conceptual și edutainment. Toate probele îi vor avea ca mentori pe experții Kaspersky Lab. La Talent Lab sunt bineveniți atât participanții individuali, cât și echipele.

Prin intermediul acestei inițiative, Kaspersky Lab sprijină, în continuare, domeniul educației: compania are un departament dedicat acestui domeniu, Kaspersky Academy, care derulează o serie de proiecte care susțin tinerele talente în securitatea IT. Compania caută și încurajează tinerii talentați, oferindu-le o oportunitate de a se face remarcați și de a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul securității cibernetice. Kaspersky Lab consideră că o nouă generație de specialiști bine pregătiți poate fi baza unui viitor mai sigur pentru noi toți.

Pentru mai multe informații despre Talent Lab, accesați: academy.kaspersky.com/talentlab.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.