La ce folosește senzorul de proximitate?

La ce folosește senzorul de proximitate?

14 ian. 2012 Altele

Senzorul de proximitate este un senzor ce detectează prezenţa unor  obiecte sau persoane în apropiere,  fără contact fizic.

senzor proximitate

La un telefon, senzorul de proximitate este situat deasupra ecranului sau chiar în partea de sus a ecranului, fiine integrat în ecran.

Un senzor de proximitate emite adesea unde electromagnetice sau un fascicul de radiatii electromagnetice şi caută schimbări în mediul înconjurator, asemenea unui radar. Stați liniștiți, nu vă afectează. El se activează automat în timpul unui apel, iar distanţa la care poate depista un obiect este, în medie, 50mm.

Senzorii de proximitate pot avea o mare fiabilitate şi o viaţă lungă datorită lipsei de piese mecanice şi lipsei contactului fizic între senzor şi obiectul simţit.

La un smartphone, senzorul de proximitate este util pentru că dezactivează ecranul de tip touchscreen atunci când telefonul este adus în apropierea feţei în timpul unui apel.

Pentru că ecranul este imediat dezactivat când aduci telefonul la ureche, telefonul va economisi energia bateriei şi va preveni apăsări accidentale cu faţa sau cu urechile (să tastezi/închizi din greşeală). Ajută şi pentru a ţine telefonul într-o poziţie cât mai naturală fără a-ţi face griji că poţi „umbla” pe telefon fără să vrei.

Toate smartphone-urile dispun de acest sistem, indiferent de compania producătoare.

Senzorul de proximitate mai este întâlnit și la senzorii de parcare utilizați de mașini, la avioane pentru a detecta cât de aproape sunt de pistă, drone și multe alte device-uri, aparaturi și mașinării.

Despre ce altă componentă a telefonului vostru ați vrea să mai aflați detalii?

Iată cum funcționează senzorul de proximitate:

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.