La ce folosește senzorul de proximitate?

La ce folosește senzorul de proximitate?

14 ian. 2012 Altele

Senzorul de proximitate este un senzor capabil de a detecta prezenţa de obiectele în apropiere,  fără contact fizic.

senzor proximitate
Senzor Proximitate

Un senzor de proximitate emite adesea unde electromagnetice sau un fascicul de radiatii electromagnetice şi caută schimbări în mediul inconjurator, asemenea unui radar. El se activează automat în timpul unui apel, iar distanţa la care poate depista un obiect este, în medie, 50mm.

Senzorii de proximitate pot avea o mare fiabilitate şi o viaţă lungă datorită lipsei de piese mecanice şi de  contact fizic între senzor şi obiectul simţit.

La un smartphone, senzorul de proximitate dezactivează ecranul de tip touchscreen atunci când aparatul este adus în apropierea feţei în timpul unui apel. Toate smartphone-urile dispun de acest sistem, indiferent de compania producătoare.

Senzorul de proximitate mai este întâlnit și la senzorii de parcare utilizați de mașini, la avioane pentru a detecta cât de aproape sunt de pistă, drone etc.

Acest lucru este util pentru a economisi energia bateriei şi pentru a preveni apăsări accidentale din cauza feţei sau a urechilor  (să tastezi din greşeală). Ajută şi pentru a ţine telefonul într-o poziţie cât mai naturală fără a-ţi face griji că poţi „umbla” pe telefon fără să vrei.

Despre ce altă componentă a telefonului vostru ați vrea să mai aflați detalii?

Iată cum funcționează senzorul de proximitate:

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares