fbpx

Perpetoo – Închiriază o mașină direct de la proprietar

Perpetoo – Închiriază o mașină direct de la proprietar

26 nov. 2019 Altele

Deja există pe piață o groază de servicii de închiriat mașini, dar pare greu să închiriezi o mașină, scump, cu multe acte și mereu ai temerea că o să plătești mult mai mult când dai mașina înapoi. Eu am închiriat o singură dată o mașină, în Grecia. Nu a fost o experiență negativă, dar țin minte că tot sejurul am fost stresată, mi-a fost teamă că la final o să plătesc o sumă imensă – nu a fost așa.

Din mai multe motive ai nevoie să îți închiriezi o mașină: o deplasare urgentă în altă zonă a țării, incapacitatea de a folosi mașina ta, poate chiar lipsa unei mașini personale. Deși multe din probleme de timpul ăsta se pot rezolva cu ajutorul unui serviciu de car-sharing, de multe ori ai nevoie de o mașină a ta ca să poți merge oriunde vrei, să cari multe bagaje, să îți iei toată familia în vacanță și să îți faci programul după bunul plac.

Dar avantajele unui sistem de închiriere mașini de la persoană la persoană vine cu avantaje și pentru proprietarii de mașini.

Primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România, Perpetoo, își propune ca în primul an de activitate să reunească 3000 mașini pe platformă și să intermedieze aproximativ 25.000 închirieri.

Disponibil în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, Perpetoo se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de 3 ore și maximă de 30 zile.

În România sunt înmatriculate aproximativ 500.000 mașini a căror vechime este mai mică de 10 ani, iar cele mai multe dintre acestea sunt parcate 95% din timp.

Proprietarii mașinilor beneficiază de asigurare CASCO pe toată perioada de închiriere a mașinii, oferită de UNIQA Asigurări și Renomia SRBA Insurance Broker pentru a fi protejați în eventualitea unei daune. Proprietarul știe exact la ce valoare este asigurată mașina. Iar clientul poate alege între 2 variante de asigurare, cu costuri diferite, în funcție de cât de bine vrea să fie protejat pe timpul utilizării mașinii. Dacă alege asigurarea mai ieftină, în cazul unui accident mai grav, șoferul o să plătească ce nu este acoperit de asigurare.

Important! Proprietarii care doresc să-și listeze mașina trebuie să aibă firmă cu un CAEN corespunzător – închiriere transport.

Aurelian Marin deține agenția de turism – Paradis Vacanțe de Vis, cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc, și a identificat potențialul platformelor de tip sharing economy și, încă de acum 2 ani, a început să construiască un model propriu: Perpetoo. Perpetoo este așadar un produs 100% românesc, creat și dezvoltat de o echipă de români, iar planurile companiei vizează o extindere treptată în cât mai multe orașe ale țării.

Listarea mașinilor, precum și închirierea acestora se face exclusiv online, prin intermediul platformei www.perpetoo.com, unde utilizatorii trebui să își creeze un cont în categoria dedicată, Proprietar, respectiv Șofer. Crearea conturilor și utilizarea platformei este gratuită, doar tarifele de închiriere și asigurare fiind plătite de către cei care vor să închirieze o mașină. În plus, există și un comision de 15% care este reținut din suma cerută de proprietar, comision reținut de Perpetoo.

Plata se face către platformă, iar tot pe platformă se desfășoară și toată comunicarea între proprietar și noul șofer.

Clientul trebuie să dețină un permis de conducere valid și trebuie să depună și o garanție pe care o recuperează când returnează mașina.

Mașinile listate pe platformă trebuie să aibă cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai vechi de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă rovinietă valabilă și să fie echipate corespunzător.

Mai mult, Perpetoo oferă și alte avantaje, precum flexibilitatea perioadei de închiriere și reducerea birocrației datorită documentelor care se auto-completează direct în aplicație. Astfel, în momentul în care proprietarul mașinii și cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas care mai rămâne de făcut fiind doar inspectarea condiției mașinii și înmânarea actelor mașinii împreună cu un set de chei.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.