fbpx

Laptop pentru creativi – Acer ConceptD 5 CN516-73G

Laptop pentru creativi – Acer ConceptD 5 CN516-73G

31 mart. 2023 Laptop

Acer ConceptD 5 C516-73G este un laptop de ultimă generație, conceput pentru creativi ce au nevoie de performanță ridicată și imagini super clare. Este un laptop dedicat grafic designilor, video editorilor, artiștilor 3D, ilustratorilor, dar nu numai.

Prețul lui este de aproximativ 14.500lei, destul de mult… Hai să vedem dacă merită banii!

Designul Acer ConceptD 5 C516-73G este atât elegant, cât și practic. Îmi place că e atât de negru, foarte classy. Are un șasiu subțire și ușor, fabricat din materiale de înaltă calitate, inclusiv aliaj de magneziu-aluminiu și fibră de carbon. Acest lucru face laptopul atât durabil, cât și ușor de transportat.

Ecran Acer ConceptD 5 C516-73G

Laptopul are un ecran IPS de 16,3 inchi cu o rezoluție 3K uimitoare de 3072 x 1920 pixeli, validat Paantone, cu un raport de 16:10 – cea ce înseamnă margini mai mici – bezel mai mic. Oferă imagini incredibil de clare și detaliate, făcându-l perfect pentru taskuri care necesită niveluri ridicate de acuratețe vizuală, cum ar fi editarea foto și video, design grafic și modelare 3D.

Ecranul are, de asemenea, o gamă mare de culori, acoperind 100% din spațiul de culoare Adobe RGB și o gama de culori DCI-P3 de 100% si Delta E <2. Acest lucru este deosebit de important pentru grafic designerii care trebuie să se asigure că imaginile, culorile pe care le văd pe ecran sunt cât mai aproape de realitate..

În plus, ecranul este echipat și cu tehnologia Acer ColorBlast, care îmbunătățește și mai mult acuratețea și culorile. Această tehnologie ajustează curba gamma și temperatura culorii pentru a se asigura că se păstrează acuratețea culorilor.

Performanţă

Acer ConceptD 5 C516-73G este un laptop super performant, conceput pentru sarcini solicitante. Este alimentat de un procesor Intel Core i7-12700H – generația a 12-a, care este unul dintre cele mai rapide procesoare disponibile. Acest procesor are o viteză de bază de 3,5 GHz, care poate fi mărită până la 4,7 GHz în modul turbo.

Laptopul dispune și de o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3070, care este un GPU puternic ce oferă performanțe grafice excelente. Acest lucru face laptopul ideal pentru sarcini precum modelarea 3D, editarea video și jocurile, mai ales că vine cu NVIDIA Omniverse™ – o platforma de proiectare 3D accelerată care conectează și îmbunățatește fără probleme aplicațiile 3D și fluxurile de lucru.

În plus, laptopul vine cu 32 GB de RAM DDR5, care oferă și ei performanță chiar și atunci când rulează mai multe aplicații simultan.

Performanța laptopului este îmbunătățită și mai mult de stocarea SSD rapidă de 2T – spațiu suficient Laptopul are, de asemenea, și o gamă largă de opțiuni de conectivitate, inclusiv 2 porturi USB 3.2 Gen 2, 2 porturi USB-C, HDMI Thunderbolt 4, și un cititor de carduri SD extrem de util mai ales pentru fotografi.

Tastatură și touchpad

Acer ConceptD 5 C516-73G are o tastatură iluminată, la care este confortabil de tastat și oferă un feedback tactil bun. Tastele sunt bine distanțate și au o cursă bună, ceea ce facilitează tastarea pentru perioade lungi de timp, fără a provoca oboseală – câteodată designerii mai și tastează mult. În plus, doar nu vei folosi laptopul doar la grafică, nu? Tastatura include și o tastatură numerică dedicată, care poate fi utilă.

Are și 3 taste rapide suplimentare pentru acces rapid la instrumente creative precum Cut din imagine, schimbarea aplicatiilor și modificarea culorilor – dar eu recunosc că nu le-am folosit și nu cred că le-aș folosi.

Touchpad-ul de pe Acer ConceptD 5 este mare și cu un tracking precis și suport pentru gesturi și este protejat de sticla Corning® Gorilla® Glass, dar eu tot aș folosi un mouse.

O caracteristică interesantă este includerea unui cititor de amprente, care se află în touchpad. Acest lucru permite utilizatorilor să-și deblocheze rapid și ușor laptopul doar cu o atingere a degetului, îmbunătățind atât securitatea, cât și confortul.

În cele din urmă, durata de viață a bateriei laptopului este impresionantă, cu o durată de funcționare de până la 9 ore la o singură încărcare – asta este durata promovată de producător, în realitate, la taskuri grafice de nivel mediu, bateria ține în jur de 6h – ceea tot e destul.

Ca o concluzie, laptopul Acer ConceptD 5 C516-73G este o alegere excelentă pentru designerii grafici care au nevoie de performanță, acuratețe, portabilitate și versatilitate de la laptopul lor. Dar prețul te ține un pic pe loc. Ce spuneți, merită banii?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.