fbpx

Laptopul perfect pentru editori foto – Acer ConceptD 5

Laptopul perfect pentru editori foto – Acer ConceptD 5

30 nov. 2019 Laptop

Sunt Grafic Designer de peste 6 ani, deși titlul corect este mai degrabă de Creative Artist, asta pentru că zilnic lucrez în Photoshop, Illustrator, Premier Pro, mai nou și After Effects, realizez materiale video, text și multe imagini destinate promovării în online și nu numai.
Iar prietenul cel mai bun al unui grafic designer este Adobe Creative Cloud 😀 O platformă ce cuprinde programe precum: Photoshop, Illustrator, Premier, After Effects, Audition, Lightroom, InDesign, Animate etc.


Aceste programe extrem de importante pentru un designer nu pot rula pe orice PC sau laptop, ai nevoie de niște cerințe medii de performanță pentru a le utiliza, dar cel mai important, atunci când produci materiale vizuale, este să te asiguri că ai un monitor calibrat care poate reda exact culorile pe care le selectezi.
Așa că azi am zis să vă vorbesc despre un laptop realizat special pentru creatorii de conținut și artiștii grafici – Acer ConceptD 5.


Design Acer ConceptD 5

Primul lucru pe care îl observi la ConceptD 5 (CN515-51) este finisajul său alb mat. Pare o alegere ideală pentru un laptop destinate în primul rând artiștilor grafici, este altfel, iese un pic din tipare și arată și foarte bine.
Nu știu în timp cât de rău se va murdări sau dacă va avea culoarea galbenă, aceste lucruri se vîd doar după cel puțin câteva luni, eu am testat laptopul doar două săptămâni, ​​timp în care nu și-a schimbat culoarea.


Materialul utilizat este un aliaj de magneziu, ce face ca laptopul să atingă greutatea de doar 1,50 kg și o grosime de 16,9 mm.
Îmi place că laptopul se poate deschide ușor cu o singură mână.
Pe spatele laptopului, vei găsi o zonă de ventilație destul de mare, și două mai mici pentru difuzoare. Aerul cald este difuzat în partea din spate a device-ului, ceea ce înseamnă că nu o să vă deranjeze în timpul utilizării. Laptopul este și destul de silențios când elimină surplusul de căldură.
Conectivitate
Laptopul dispune de un port HDMI, 3 porturi USB, un port USB-C și un cititor de carduri SD – ce nu putea să lipsească pentru un transfer rapid al imaginilor din camera foto. Pe lângă portul jack pentru căști.
Cam tot ce ai avea nevoie de la un laptop subțire, ușor și performant.


Tastatură și mousepad
În ceea ce privește tastatura, lipsește segmentul NumberPad. Pe de altă parte, acest lucru asigură taste mai mari, care au o cursa decentă si un feedback bun. Artiștii grafici nu folosesc atât de mult tastatura, touchpad-ul este util, dar mai mereu vor folosi un mouse precis sau o tabletă grafică în loc de touchpad.
Dar touchpad-ul pare o, destul de mare, iar lângă el este și cititorul de amprente.

Display
Acer ConceptD 5 (CN515-51) este echipat cu un panou UHD IPS cu o diagonală de 15,6 ″ (39,62 cm) și rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. Raportul ecranului este 16:9 și are o densitate de pixeli de – 282 ppi. Pentru că este IPS, are unghiuri de vizualizare excelente și ai mai mult spațiu pentru a lucra datorită marginilor înguste de 6,2 mm.
În plus, laptopul oferă două presetări pentru culori, extrem de utile artiștilor grafici – Native și Adobe RGB.
Precizia culorilor este esențială pentru tot ce ține de grafic design, iar ConceptD 5 nu dezamăgește cu gama sa de tehnologii color. Chiar o să vezi fiecare detaliu la rezoluția UHD 4K
Cu Adobe® RGB 100%, culorile vor fi mai strălucitoare și extrem de precise datorită extinderii gamei de culori a nuanțelor verde-cian. Gama Adobe® RGB acoperă o gamă mai largă de culori decât o gamă sRGB.
Ecranul beneficiază și de corectarea integrată a culorilor și a de o fidelitate superioară în reproducerea culorilor PANTONE Matching System (PMS).
Vei obține acces instant la setări, folosind aplicația ConceptD Palette.


Din păcate, nu am aparatura necesară pentru a testa ecranul laptopului, pot mai mult să vă spun părerea mea despre fidelitatea culorile, din experiența de graphic designer pe care o am.
Acer ConceptD 5 are un ecran foarte bun, bogat în culori, cu un contrast profund și care reflectă reflecțiile, din ceea ce am văzut.
Dar nu este un ecran foarte rigid. Panoul are cam multă flexibilitate… trebuie să-l mânuiești cu grijă.
Ecranul acestui laptop are o rezoluție 4K, o imagine super detaliată, luminozitate maximă ridicată (luminozitate de 400 de nits), unghiuri de vizualizare mari, finisaj mat și o acoperire incredibil de largă a culorilor. Mai mult, lumina de fundal nu utilizează PWM pentru a-și regla nivelurile de luminozitate, iar precizia culorii cu profilul dedicat Adobe RGB se potrivește cu dE-ul promis sub 2.0, ceea ce este excelent.

Sunet
Sunetul Acer ConceptD 5 (CN515-51) are o calitate bună, dar nu impresionează, nici nu cred că s-a droit asta. Cu toate acestea, tonurile joase, medii și înalte sunt clare și fără abateri.

Performanță
Deși un este un laptop super performant, nu vei avea probleme în a rula orice program de editare foto – poate ZBrush o să meargă mai greu sau 3D Max.
Editarea imaginilor este rapidă și ușoară cu ConceptD 5.
Puterea de procesare a procesorului Intel® Core ™ i7 de 8th Gen și grafică Radeon™ RX Vega M GL este suficientă. Și cei 16 GB memorie DDR4 sunt ok, iar foarte important este SSD-ul de 1 TB – NVIe PCIe responsive în Raid 0.
ConceptD 5 este un laptop ce nu se pretează ca laptop de gaming.

Verdict Acer ConceptD 5
ConceptD 5 (CN515-51) este laptopul ConceptD cel mai ieftin, destinat mai mult pentru editare foto. Pentru editare video și randare recommend ConceptD 7, iar pentru randare 3D recommend ConceptD 9.
ConceptD 5 costă în jur de 1.600 de euro.


Ceea ce este mai important pentru creatorii de conținut și designeri grafici/web este acuratețea culorii și capacitatea generală de afișare a culorii, pe care acest laptop o realizează la un nivel excelent – acoperă 100% din sRGB și 100% din Adobe RGB. În plus, presetarea Adobe RGB încorporată de la Acer produce cea mai precisă imagine cu un dE sub 2.0.
Există câteva lucruri care nu sunt punctele cele mai puternice ale ConceptD 5 (CN515-51). În primul rând, durata de viață a bateriei – cinci – șase ore de navigare pe Web este puțin, dar dacă lucrezi la un proiect important sigur vei ține laptopul în priză.
Un alt dezavantaj este că RAM-ul său nu poate fi suplimentat, mi-ar fi plăcut mai mult RAM pentru randări video în Premier Pro.

 

Specificații Acer ConceptD 5:

Operating System Windows 10 Pro
Processor & Chipset Intel® Core™ i7, i7-8705G, 3.10 GHz, Quad-core (4 Core™)
Display & Graphics AMD Radeon™ RX Vega M GL, Dedicated
Screen Size 15.6″, LCD, 4K UHD
Display Screen Technology ComfyView, In-plane Switching (IPS) Technology
Screen Resolution 3840 x 2160
Memory 16 GB, DDR4 SDRAM
Memory Card Reader Yes
Memory Card Supported SD
Storage 512 GB SSD
Optical Drive Type No
Network & Communication IEEE 802.11a/b/g/n/ac
Finger Print Reader Yes

Interfaces/Ports: 1x HDMI
3x USB 3.1 Type-A
1xUSB 3.1 Type-C
Dimensions 356 x 248 x 16.9 mm (14.02″ x 9.76″ x 0.67″)
Weight 1.50 kg (3.3 lbs)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.