fbpx

O altfel de tabletă – Lenovo Yoga Book

O altfel de tabletă – Lenovo Yoga Book

4 nov. 2016 Lansari, Tablete

Lenovo a lansat ieri în România Yoga Book, cea mai subțire și ușoară tabletă 2-în-1 din lume, iar eu am fost prezentă la eveniment.

Lansarea în România a avut loc la scurt timp după prezentarea în premieră mondială în cadrul IFA Berlin 2016, unde a obținut peste 20 de premii.

IMG_1553

Mereu mă bucur când descopăr produse care revoluționează segmentul lor, care aduc ceva nou, care se diferențiază prin tehnologii și funcții noi, nu doar prin dimensiuni mai mici și design ușor diferit. Tableta 2-in-1 Lenovo Yoga Book este un astfel de device. Deși la prima vedere pare doar o tabletă foarte subțire și ușoară, imediat ce o deschizi ca pe un laptop îți dai seama că este un device special cu aspect și caracteristici unice pe piață.

Piața tabletelor este în scădere de ceva timp, atât la nivel internațional, cât și în România. Doar device-uri care depășesc categoria de tablete, precum device-urile de tipul 2-in-1, mai pot avea cu adevărat succes, mai ales device-urile ce apar din parteneriate între două firme puternice – Lenovo și Wacom în cazul de față. Yoga Book împrumută un pic din ideea din spatele modelului Note de la Samsung, dar pare că trece la un cu totul alt nivel.

IMG_1534

Cu două elemente care se deschid ca un notebook ultrasubțire, Yoga Book este o tabletă neobișnuit de subțire și radical diferită de tabletele convenționale. Cel mai subțire 2-în-1 din lume are o grosime de 9,6 mm închis, cu margini de până la 4,05 mm. Cântărind 690 g, Yoga Book este și cel mai ușor 2-în-1 din lume, conceput să rivalizeze cu portabilitatea unui smartphone

Yoga Book reunește toate beneficiile esențiale ale unei tablete – portabilitatea, durata de viață ridicată a acumulatorului (8.500mAh – aproximativ 14-16 ore de utilizare), un ecosistem de aplicații bogat – cu o suită de elemente hardware și software dedicate creșterii productivității și utilizării creative.

IMG_1566

Dar vine și cu elemente suprinzătoare, precum:

  • Tastatura instant Halo – tastatură backlit cu funcții touch și o interfață fluidă

Ecranul touch este realizat din sticlă aleasă special pentru un finisaj brut și mat, împreună cu un strat antireflex care asigură cea mai bună experiență de tastare pe ecran touch. Tastatura nu prezintă taste fizice, apărând ca un contur solid pe cel de-al doilea element al tabletei doar atunci când este necesar. Tastatura se adaptează constant obiceiurilor de tastare ale utilizatorului, integrând un software de anticipare și învățare artificială care permite și o optimizare continuă. Prevăzută cu tehnologia sensitive haptic pentru a îndruma tastarea și a reduce greșelile, tastatura Halo oferă o experiență de tastare care corespunde cu cea a unei tastaturi fizice, depășind cu ușurință provocările tastării de pe ecranul tabletei.

IMG_1563

  • Stylus-ul cu dublă utilizare – pe hârtie și pe ecran

Lipsa tastelor fizice permite compatibilitatea suprafeței tastaturii Halo cu accesoriul standard Real-Pen, un stylus cu dublă utilizare.

Yoga Book 2

Acum, utilizatorii au la dispoziție un accesoriu similar cu un stilou real atunci când preferă să scrie pe o foaie de hârtie care acoperă tastatura sau cu un stylus care funcționează direct pe suprafața tastaturii. Tot ceea ce creează este digitalizat instantaneu și salvat în aplicația de notițe Lenovo. Având dimensiunile unui stilou convențional, accesoriul Real-Pen integrează tehnologiile Wacom feel și rezonanță electromagnetică pentru a digitaliza notițele în timp real. El se poate achiziționa și separat în caz că-l pierdeți.

Creat cu 2.048 niveluri de presiune și detecție a unghiului de 100 de grade, stiloul Real-Pen poate lucra cu precizia unui creion sau a unei pensule. De asemenea, nu necesită reîncărcare sau înlocuire, iar rezerva de cerneală poate fi înlocuită cu unele convenționale.

În cutie veți primi și un carnețel special cu hârtie pe dimensiunea tastaturii, dar puteți folosi orice tip de hârtie sau agendă, indiferent de grosime. Ecranul de sticlă înregistrează mișcarea pixului special, așadar nu puteți folosi un pix normal.

IMG_1546

  • Interfața Book UI pentru productivitate ridicată

Yoga Book este un dispozitiv care aduce la un loc experiența de lucru și divertismentul mulțumită Book UI, sistemul de operare Android 6.0 special adaptat și care reunește cele mai bune caracteristici ale sistemelor de operare pentru laptopuri și tablete. Interfața Book UI permite utilizarea mai multor aplicații în același timp, vizibile în ferestre diferite cu dimensiuni variabile și prezintă o bară de lucru care afișează aplicațiile utilizate și combinațiile de taste pentru legături rapide. Aceste sarcini de lucru adiționale sunt ușor de gestionat mulțumită procesorului Intel Atom X5 și memoriei RAM de 4 GB. Utilizatorii de Windows au la dispoziție o versiune Yoga Book cu Windows 10.

Yoga Book 1

  • Balama tip „curea de ceas” care permite rotirea la 360 de grade

Ca și în cazul tuturor produselor Yoga, este prevăzută cu balamaua de tip curea de ceas caracteristică. Însă, de această dată, balamaua este mai mică și este prevăzută cu o balama personalizată cu 3 axe, 130 de piese mecanice diferite realizate din cinci materiale diferite. Yoga Book, care a fost supusă testelor de laborator de mai bine de 25.000 de ori, oferă o tranziție uniformă și unitară între cele patru module de vizualizare – Browse, Watch, Create și Type.

IMG_1541

Yoga Book oferă și o alternativă de top pentru divertisment, cu un ecran IPS FHD de 10”, sunet de înaltă calitate asigurat de Dolby Atmos și o memorie de 64 GB. Camera foto principală are 8MP, iar camera frontală are 2MP. Tableta dispune și de slot pentru cartela SIM și pentru Micro-SD de până la 128 GB.

 

 Yoga Book cu Android este disponibilă în variantele Champagne Gold sau Gunmetal, în timp ce Yoga Book cu Windows este disponibilă doar în versiunea Carbon Black.

Cu siguranță nu este o tabletă pentru orice utilizator, dar este un model revoluționar ce te poate ajuta foarte mult dacă desenezi mult sau iei multe notițe.

 

 

Yoga Book poate fi deja achiziționată de la partenerii autorizați online din România pentru un preț de aproximativ 3.200 RON pentru versiunea cu Windows și 2.900 RON pentru cea cu Android, urmând să ajungă în scurt timp și la partenerii din retail și telecomunicații.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.