fbpx

Logitech G, divizia de gaming a Logitech, este în continuă creștere

Logitech G, divizia de gaming a Logitech, este în continuă creștere

19 mart. 2017 Gaming

Acum câteva zile am participat la un eveniment Logitech unde am aflat că Logitech G, divizia de gaming a Logitech, și-a triplat afacerile în ultimii doi ani de zile, business-ul de gaming al Logitech depășind 2 milioane de euro în România în 2016.

IMG_3092

Pentru a ajunge la această reușită, cei de la Logitech au creat device-uri destinate atât profesioniștilor e-Sports cât și gamerilor pasionați. Gama de produse este segmentată în trei direcții: Play More – pentru începători, Play Advanced – gameri pasionați, Play to Win – gameri profesioniști.

Logitech realizează (și o să realizeze) doar periferice, a început acest business în 1981 cu primii mouși produși din lemn pentru HP (un mouse costa 1.600 de dolari), iar acum livrează 3 milioane de produse în fiecare săptămână.

În ultimele săptămâni, Logitech a lansat o serie de noi produse dintre care se remarcă tastatura Pro Mechanical Gaming, dezvoltată în colaborare cu profesioniști e-Sports. Tastatura dispune de switch-uri mecanice exclusive Logitech Romer-G, ce oferă o viteză de actuație cu 25% mai rapidă decât orice altă tastatură mecanică standard, într-un design ce oferă performanță cu zgomot redus. De asemenea, tastatura, cu iluminare RGB personalizabilă și memorie proprie, dispune și de un sistem de cablu detașabil, făcând-o ușor de transportat în cadrul competițiilor de e-sports.

IMG_3112

În timpul evenimentului am reușit să testez și câteva device-uri Logitech, toate sunt performante și realizate din materiale de calitate, așa cum ne-au învățat cei de Logitech în ultimii ani. Se pare că trendul la tastaturi este iluminarea RGB, iar la mouși se revine la un design clasic, cât mai simplu.

IMG_3085

Zilele trecute am jucat Project Cras chiar cu un volan Logitech, un volan solid, cu un feedback foarte bun. Cei de la Logitech realizează și simulatoare auto, de avion și chiar pentru un simulator de tractor. Planurile de viitor fiind legate de VR, dar tot pe partea de periferice.

 

Aici puteți urmări prezentarea live:

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.