fbpx

Logitech G305 – mouse bun pentru orice laptop

Logitech G305 – mouse bun pentru orice laptop

24 dec. 2018 Altele, Gaming

Logitech G305 este un nou mouse Wireless, compatibil cu Lightspeed, lansat de Logitech.

Acesta este disponibil în două culori: alb și negru. Și deși nu credeam că voi spune asta vreodată despre un mouse, arată mai bine pe alb, cel puțin mie așa mi se pare.

Logitech G305 are forma identică cu G Pro, dar și cu G203. Această formă asemănătoare cu „Teardrop” este simetrică, menită să fie simplu și ușor de folosit de majoritatea utilizatorilor. Fiind simetric, poate fi folosit și de stângaci, dar cu o mică problemă, faptul că butoanele de Back și Next sunt doar pe partea stângă a mouse-ului.

Iluminatul RGB, din ce în ce mai prezent în cam toate perifericele, este absent în cazul lui Logitech G305. Nici măcar logo-ul G nu este iluminat. Mie îmi este indiferent, deoarece acel logo oricum stă în palmă cât timp folosești mouse-ul. Pentru cei care sunt fani înrăiți RGB, trebuie reținut că acest mouse nu are iluminare.

Mouse-ul este plasat în zona medie a prețurilor, așa că nu are acumulator reîncărcabil, ci funcționează pe o baterie AA. Asta adaugă ceva greutate, mouseul ajungând la 99 grame.

Totuși, bateria ține destul de mult, aproape o lună la o folosire de 8 ore pe zi, conform Logitech. Eu îl folosesc de mai bine de o lună, mai puține ore pe zi, dar nu dă semne de oboseală, astfel că nu pot spune cu exactitate cât de aproape de realitate sunt acele 250 ore de funcționare pe o baterie. Am jucat Diablo III și StarCraft II și G305 nu a comentat.

Durata asta lungă de utilizare a bateriei este obținută cu ajutorul noului senzor HERO, lansat de curând de Logitech, senzor cu performanțe comparabile cu deja clasicul PMW 3360 folosit la majoritatea modelelor Logitech, dar care are un consum mult mai redus de curent.

G305 este un mouse compact, care își stochează propriul receiver în interiorul carcasei, pentru a fi și portabil, în cazul în care nu îl vei folosi cu firul pentru Lightspeed.

Rotița de scroll este ok, funcționează bine, deși eu prefer moușii cu striații mai mari pe rotiță.

Ce este Lightspeed

Lightspeed este noua tehnologie pentru moușii wireless, creată de Logitech. Aceasta permite conexiuni fără întreruperi și cu zero lag, prin wireless. Acest lucru este posibil prin „mutarea” dongle-ului de semnal wireless cât mai aproape de mouse, cu ajutorul unui fir de prelungire.

Pentru a face asta, firul se conectează la portul USB al calculatorului/laptopului/etc, dongle-ul se înfige în celălalt capăt al firului. Astfel, distanța fiind extrem de redusă, șansele ca semnalul să fie întrerupt sunt minime, la fel ca „întârzierile”.

Asta nu înseamnă că nu vei putea folosi mouse-ul și în mod tradițional, doar cu acel mic receiver, la până la 3-4 m distanță, fără probleme, doar că în gaming recomand Lightspeed.

Performanță

G305 nu este doar un mouse de laptop obișnuit. El funcționează perfect ca mouse de gaming, dacă ești obișnuit cu forma lui, poți obține performanțe extraordinare cu el. Cu ajutorul tehnologiei Lightspeed (trebuie să folosești cablul de prelungire și să îl poziționezi corect). Conexiunea a fost stabilă, semnalul perfect în fiecare joc în care l-am testat, iar bateria încă nu a murit, după aproape o lună.

Senzorul HERO s-a comportat la fel ca senzorul cu care ești obișnuit de la orice alt mouse Logitech. Eu nu am văzut nicio diferență și mă îndoiesc că va observa cineva vreuna. Nu are accelerare, nu are smoothing, pur și simplu este extrem de „reliable” și nu te va dezamăgi vreodată.

Logitech G305 este suficient de greu, la aproape 100 grame, pentru forma destul de mică pe care o are. Dar acest lucru se datorează bateriei AA din el, dacă avea acumulator era clar mai ușor, dar, probabil și mai scump. Pe mine nu mă deranjează greutatea deloc, dar e de menționat pentru cei care vor un mouse ușor.

Software-ul LGS (Logitech Gaming Software) îți permite să reconfigurezi butoanele mouse-ului și să memorezi setările pentru pragurile de DPI între care poți schimba cu ajutorul butonului de sub rotița de scroll. Toate acestea pot fi memorate în memoria internă a mouse-ului, pentru a putea fi folosit ulterior fără reinstalarea LGS.

Concluzie

Logitech G305 este un mouse excelent pentru prețul său. Forma este clasică, simetrică, cu care te obișnuiești destul de repede. Acesta este versatil deoarece poate fi folosit și ca mouse de gaming, prin sistemul Lightspeed, dar și ca mouse tradițional wireless, eliminând cablul de prelungire. Senzorul nou, HERO, consumă mult mai puțin curent pentru performanțe similare cu cele întâlnite la ceilalți mouși Logitech de gaming.

Evident că ar fi mers mai bine pe acumulatori, dar ar fi crescut și prețul lui.

Recomand modelul pe alb, așa cum am și eu, mi se pare că arată foarte bine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.