fbpx

Lume Cube – Un „cub” util pentru fotografi

Lume Cube – Un „cub” util pentru fotografi

15 ian. 2018 Foto

Sigur deja știți cât este de importantă lumina când faci poze, iar dacă ești la fel de pasionat/ă de selfie-uri ca mine, atunci sigur ai nevoie de un device care să te ajute cu o lumină bună în orice moment din zi sau noapte. Un astfel de device este Lume Cube, el poate lumina și cele mai întunecate momente pentru a salva situația, și funcționează chiar și sub apă.

20171205_145313

Am testat Lume Cube în vacanță la Viena, unde m-am plimbat destul de mult seara pentru a vizita târgurile de Crăciun. De aceea, m-am bucurat când am uitat să încarc cubul și am descoperit că are conector microUSB și permite încărcarea direct din bateria mea externă ce o folosesc la telefon. Iar încărcarea lui a durat aproximativ 5 minute.

Review video Lume Cube:

Device-ul de lumină portabilă – Lume Cube a fost lansat pe Kickstarter în 2016 pentru fotografii care nu pot avea mereu un softbox cu ei. Lume Cube costă aproximativ 450 lei și se poate achiziționa de pe site-ul F64.

IMG_7205

Lume Cube se poate monta cu ușurință pe orice trepied și se poate conecta la orice smartphone care are capabilități Bluetooth. Prin intermediul aplicației proprii, utilizatorul poate seta luminozitatea la care se va aprinde LED-ul, modul de iluminare (Continuu, Flash sau Strobe) și poate activa sau dezactiva senzorul optic sau cel de ochi-roșii. Luminozitatea maximă care poate fi atinsă este de 1500 lumeni – este foarte puternic.

De asemenea, pentru cei care nu vor să se obosească cu aplicații pe telefon și vor să folosească cubul și atât, acesta are butoane fizice prin care se poate seta nivelul de luminozitate, în 10 graduri diferite (de la 150 lumeni la 1500) dar și tipul de lumină, continuă sau intermitentă. În acest mod nu vei putea sincroniza aprinderea luminii cu momentul în care faci poza, va trebui să depinzi de senzorul optic sau să faci manual aprinderea.

20171205_145545

După cum se vede din pozele următoare, Lume Cube este capabil să introducă destul de multă lumină, chiar și în mediul exterior, unde ar avea impact mai puțin. Urmează 3 poze cu Lume Cube oprit, puterea la 10%, 50% și 100% pentru a vedea diferența.

fara Lume Cube
fara Lume Cube
Nivel - 10%
Nivel – 10%
Nivel - 100%
Nivel – 50%
Nivel - 50%
Nivel – 100%

Deși l-am folosit doar pentru poze de tip portret, Lume Cube poate avea o groază de întrebuințări. Îl poți folosi pentru poze de grup făcute seara ca toți prietenii tăi să se vadă, îl poți folosi pe post de lanternă, poți folosi mai multe Lume Cube pentru un setup complet de lumină, îl poți folosi și pentru a filma cu lumină continuă – nu doar pentru a face poze. Pe scurt, acest mic device rezistent la apă și șocuri poate lua locul unui bliț extern saua unui softbox.

IMG_7203

Funcții ale celor 2 butoane:

Buton Stânga

 • Pornește lumina continuă
 • Apăsarea multiplă pentru ciclarea prin cele 10 setări de luminozitate
 • Apăsarea timp de 5 secunde pentru a opri cubul

Button Dreapta

– 1 click activează Bluetooth.
– Apăsare timp de 5 secunde activează senzorul optic.
– 1 click oprește lumina continuă.

Dacă ai mai multe Lume Cube-uri le poți programa să reacționeze la schimbarea bruscă a luminii. Când va simți schimbarea de lumină cu senzorul optic, Lume Cube va declanșa lumina la setările preprogramate, funcționând ca lumină de fond.

IMG_7204

Zona care poate fi legată la montură clasică poate fi acoperită prin înșurubarea dopului care vine pre-montat. Acest lucru va permite utilizatorului să se scufunde cu Lume Cube și chiar să îl folosească la adâncimi de până la 30 m, confirm site-ului producătorului. Nu am avut unde să testez așa ceva, dar confirm că funcționează sub apă, în chiuveta mea de acasă. Cubul este și foarte rezistent, cu siguranță o să reziste fără probleme la șocuri. Metalul în care este învelit îl protejează foarte bine, dar îi oferă și ceva greutate.

Lume Cube tinde să se încălzească după sesiuni mai lungi de 5 minute de folosire, dar nu este motiv de panică, este totuși un LED imens. Este normal să genereze ceva căldură.

20171206_163352

Recomand Lume Cube celor care vor să facă poze reușite sau video-uri interesante indiferent de momentul zilei sau de locație. Device-ul se poate achiziționa de pe site-ul F64 la prețul de 450 lei.

Specificații:
 • 1.5″ dimensiunea laturilor cubului
 • 6000K temperatură lumină
 • Luminozitate LED 1500 Lumeni
 • 150 Lux @ 3 Metrii
 • Lumină constantă timp de aproximativ 20 minute
 • 45+ minute @ 90% luminozitate
 • 120+ minute @ 50% luminozitate
 • Waterproof până la 30 metri
 • Reducere a efectului de ochi-roșii
 • Senzor optic pentru a declanșa odată cu alte flash-uri/lumini puternice
 • Controlabil prin Bluetooth cu aplicație dedicată (iOS, Android)
 • Durata blitz-ului adjustabilă
 • Montură 1/4 20 cu diverse opțiuni
 • Se pot conecta până la 5 LumeCube cu ajutorul aplicației Lume Cube Pro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.