fbpx

Camera foto LUMIX GH5 a ajuns în România

Camera foto LUMIX GH5 a ajuns în România

7 apr. 2017 Foto

Tocmai am ajuns acasă de la un super eveniment de prezentare pentru cea mai nouă camera foto/video din seria LUMIX GH – LUMIX GH5.

Evenimentul s-a desfășurat la Clubul Equestria din Snagov, loc unde am putut testa funcțiile noii camere Panasonic GH5 făcând poze și filmând la show-ul ecvestru organizat special pentru noi.

20170407_124722

Ambasadorul Panasonic Lumix Steven Clarey, cunoscut fotograf și videograf de sporturi extreme, a prezentat, în premieră în România, noua cameră pentru fotografii pasionați și cameramanii profesioniști care doresc să captureze momente unice cu 4K VIDEO 60p/50p și 6K PHOTO. El a exemplificat caracteristicile deosebite ale acestei camere prezentând o serie de înregistrări din cel mai recent proiect în care a fost implicat și anume cel în care l-a fotografiat pe cunoscutul surfer Dion Agius.

vStevan Clarey - Ambasador Lumix 1

Urmează să vă ofer câteva informații interesante despre GH5, dar mai multe detalii tehnice puteți citi aici.

Panasonic Lumix GH5 (body) costă aproximativ 9.000 lei la F64.

Camera LUMIX GH5, în comparație cu Lumix GH4, are un nou senzor digital LIVE MOS ce mărește numărul de pixeli cu 25%, de la 16,05 la 20,3 megapixeli, eliminând concomitent filtrul trece-jos, pentru o mai mare fidelitate cromatică.

Totodată, camera LUMIX GH5 include și  Dual I.S. 2 – cea dea 2-a versiune a stabilizatorului de imagine dual (în obiectiv și în corpul camerei) pe 5 axe. Combinația dintre stabilizarea optică (O.I.S.)  și cea din corpul camerei (B.I.S.), compensează mișcările mult mai ample care în trecut erau imposibil de anulat.

Cu LUMIX GH5, viteza de citire a semnalului a fost accelerată, fiind cu până 1,7 ori mai mare în noul senzor digital Live MOS, iar noul procesor Venus Engine le analizează cu o viteză de până la 1,3 ori mai mare. Acestea permit realizarea unor imagini video 4K 60p/50p fluide, cu o definiție extrem de înaltă, pentru prima dată într-o cameră mirrorless. De asemenea, poate efectua înregistrări video 4:2:2 / 10 biți, care reprezintă o calitate înaltă, utilizată de obicei la producerea filmelor, cu o reproducere foarte fidelă a culorii.

Utilizatorii pot alege cu ușurință unul din formatele populare MOV, MP4, AVCHD Progressive și AVCHD, la o varietate de frecvențe de cadre, fără vreo limitare de timp de înregistrare pentru video FHD și 4K. Utilizatorii profesioniști care lucrează în alte standarde pot alege  frecvența de sistem dorită, la 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz sau 24,00 Hz.

Camera LUMIX GH5 realizează o focalizare automată de viteză extrem de înaltă, de aproximativ 0,05 sec și realizează fotografii în rafală de mare viteză, de 12 (AFS)/9 (AFC) fps, utilizând un declanșator mecanic la rezoluția maximă.

Iar pentru o focalizare mult mai precisă, numărul zonelor de focalizare a fost mărit de la 49 la 225.

Noua funcție 6K PHOTO a camerei LUMIX GH5 face posibilă capturarea momentelor unice la o frecvență a  cadrelor de 30 fps, extrăgând cadrul cu cel mai bun moment din fișierul rafală 6K (cu aspect 3:2 sau 4:3) pentru a-l salva ca echivalentul unei fotografii de înaltă rezoluție, de aproximativ 18 megapixeli. De asemenea, funcția 4K PHOTO a fost îmbunătățită, permițând acum o înregistrare de înaltă viteză, cu o frecvență de cadre de 60 fps și cu o rezoluție echivalentă de aproximativ 8 megapixeli. Pentru fotografiile 6K/4K, sunt disponibile trei moduri exclusive din care se poate alege în funcție de situație; 6K/4K Burst (rafală 6K/4K), 6K/4K Burst Start/Stop (rafală 6K/4K start-stop) și 6K/4K Pre-burst (pre-rafală 6K/4K).

 

Testăm azi o super cameră foto și video – Panasonic Lumix GH5 Revin cu poze și detalii #panasonicgh5 #f64

A post shared by Victoria (@vickytoriawow) on

Construcția rigidă și etanșarea fiecărei îmbinări, a fiecărui buton, nu asigură doar rezistența camerei la praf/stropi, ci și la temperaturi foarte scăzute, de până la -10 grade Celsius.

Camera LUMIX GH5 este prevăzută cu un locaș dublu pentru carduri de memorie SD, compatibil cu UHS-II de înaltă viteză și capacitate ridicată, o premieră la camerele digitale LUMIX. Utilizatorii pot alege cu ușurință metoda de înregistrare dorită: Relay Rec (înregistrare releu), Backup Rec (înregistrare de rezervă) sau Allocation Rec (înregistrare cu alocare).

Expansibilitate, accesorii opționale, alte funcții

  • Camera LUMIX GH5 integrează conectivitatea Bluetooth 4.2 și Wi-Fi® 5GHz (IEEE 802.11ac) pentru a oferi o experiență de înregistrare mai flexibilă și transmiterea instantanee a imaginilor datorită operării ușoare.
  • Camera LUMIX GH5 este compatibilă cu noul Grip cu acumulator suplimentar – DMW-BGGH5. Utilizând doi acumulatoari, unul în cameră și grip, sistemul DMW-BGGH5 prelungește durata de utilizare între două încărcări succesive, pentru efectuarea unor înregistrări mai îndelungate.
  • Adaptorul pentru microfon DMW-XLR1, disponibil opțional, este un  adaptor pentru microfon XLR, destinat înregistrării sunetului stereo de înaltă calitate.
  • Pentru economisirea energiei, camera intră automat în modul inactiv după ce senzorul LVF nu mai detectează ochiul. Sunt disponibile mai multe sisteme de declanșare cu camera LUMIX GH5: Un declanșator mecanic cu maximum 1/8000 sec, un declanșator electronic, cu maximum 1/2000 sec, care poate fi utilizat cu blițul, în același timp suprimând șocul de declanșare, și un declanșator electronic fără șoc de declanșare, cu maximum 1/6000 sec. Actualizările de firmware ulterioare vor adăuga: capacitate de înregistrare video 4:2:2 de 10 biți, Full HD (programat pentru aprilie 2017), înregistrare video All-Intra 4:2:2, de 400Mbps, de 10 biți, la 4K 30p/25p/24p; înregistrare video de înaltă rezoluție, Full HD, în modul anamorfic; Hybrid Log Gamma în modul Photo Style care va permite înregistrarea imaginilor video 4K HDR și tethering USB (toate programate pentru a doua jumătate a anului 2017).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.