fbpx

Mașina ta poate deveni smart – Samsung Connect Auto

Mașina ta poate deveni smart – Samsung Connect Auto

26 feb. 2016 Altele

Avem telefoane inteligente, ceasuri inteligente, brățări inteligente, nu puteau lipsi mașinile inteligente. Iar partea interesantă este că nu trebuie să îți cumperi o mașină de ultimă generație ca să beneficiezi de toate funcțiile oferite de Samsung Connect Auto.

Samsung anunță lansarea Samsung Connect Auto, o soluție revoluționară pentru industria auto ce se conectează în portul OBD II de sub volanul mașinii și trimite alerte în timp real, pentru a-i ajuta pe utilizatori să își îmbunătățească obiceiurile de condus și să își crească eficiența consumului de combustibil, oferind în același timp Wi-Fi pentru pasageri. Mai mult, soluția beneficiază și de tehnologia Samsung KNOX, platforma de securitate dezvoltată de companie.

Samsung Connect Auto_1

Samsung Connect Auto se bazează pe soluția de securitate KNOX și pe sistemul de operare Tizen, compatibil cu o gamă diversă de servicii și dispozitive. Samsung KNOX oferă securitate atât la nivel hardware, cât și software, inclusiv pentru aplicații. Accentul pe securitate este factorul principal care diferențiază soluția Samsung Connect Auto de competitori.

În plus, Samsung încurajează un comportament responsabil la volan, folosind algoritmi de geo-localizare și de monitorizare a modului de condus. În cazul unui accident, sistemul de alertă trimite notificări către contactele șoferului și avertizează serviciile de asistență. De asemenea, aplicația „Find My Car” ajută la localizarea vehiculului în timp real, prin tehnologie LTE și GPS.

Samsung Connect Auto_2

Un mecanic virtual verifică starea mașinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda măsuri de mentenață și servicii de revizie oferite de o rețea specializată.

Utilizatorii beneficiază și de soluția Usage-Based Insurance (UBI) dacă aleg să împărtășească informațiile autovehiculului lor, primind în schimb oferte avantajoase de asigurare.

Prin parteneriate cu producători auto, Samsung reduce semnificativ distanța dintre industria auto și industria tehnologiei mobile. Printre companiile partenere Samsung Connected Car se numără Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum și Willis Towers Watson. 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.