fbpx

Meitu – noua aplicație de selfiuri cu mari probleme de securitate

Meitu – noua aplicație de selfiuri cu mari probleme de securitate

23 ian. 2017 Aplicatii

Încă sunt persoane ce își fac mult prea multe selfiuri, recunosc că și eu mă număr printre ele. Moda asta nu a trecut și nici nu cred că o să treacă prea repede. Ba chiar apar noi aplicații ce nu doar că editează poza făcută de tine, dar chiar o transformă complet de nici nu te mai recunoști. O astfel de aplicație este și Meitu.

Screenshot_20170123-183110

Tot citeam pe net despre această aplicație ce a devenit extrem de populară după ce un tânăr a postat o imagine cu Donald Trump editată cu Meitu. Deși mi-a fost teamă să instalez aplicația din cauza problemelor de securitate pe care le-ar avea, am observat că nu îmi cere decât permisiune pentru a utiliza camera foto și pentru a avea acces la galeria telefonului (pentru Android).

C2eUEKxWgAERx2bC2eUEKvXAAcLwXi

Atenție! Se pare că unor utilizatori le cere mai multe permisiuni. Instalați aplicația cu mare băgare de seamă!

În plus, aplicația ar avea acces și la date personale de localizare. Instalați aplicația pe propria răspundere!

Aplicația este foarte simplu de utilizat. Faci o poză (sau selectezi o poză din galerie) și alegi dacă vrei să o editezi (auto edit, filters, crop, contrast etc.) sau dacă vrei să-ți modifici detalii ale feței (culoarea pielii, subțierea feței, eliminarea coșurilor etc.). Nu cred că trebuie să vă mai zic că această aplicație este una destinată fetelor.

Screenshot_20170123-183205Screenshot_20170123-183508

Cea mai interesantă funcție a aplicației este Hand-Drawn. Deși nu face deloc ceea ce pare că are face (să deseneze ceva), opțiunea te transformă într-un caracter anime când alegi un filtru din cele șapte disponibile. Fundalul se schimbă total, iar fața ta aduce mai mult cu cea a unui personaj din desenele animate. Este recomandat să folosești o poză de tip portret în care ți se văd umerii și ai părul desprins.

Screenshot_20170123-183349

Mie una nu-mi plac rezultatele, mi se par foarte ciudate, dar e distractiv să vezi ce poate face aplicația sau să faci mișto de cineva 😛 Poți adăuga același efect de mai multe ori până ajungi la niște rezultate mult mai apropiate de un desen.

Screenshot_20170123-185908

Aplicația Meitu este disponibilă atât pe Android, cât și pentru iOS.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.