fbpx

Microsoft HoloLens disponibil în România

Microsoft HoloLens disponibil în România

1 nov. 2017 VR

Astăzi, în cadrul evenimentului Future Decoded din Londra, Microsoft Corp. a anunțat că Microsoft HoloLens, primul computer holografic integrat din lume, ce rulează Windows 10, va fi disponibil pe 29 de piețe noi din Europa – Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Turcia.

MSHoloLens_MixedRealitySpace_08516_3x2_RGB

HoloLens era disponibil până acum pe 10 piețe incluzând Australia, Canada, China, Franța, Germania, Irlanda, Japonia, Noua Zeelandă, Regatul Unit și Statele Unite (inclusiv Puerto Rico). În urma acestei extinderi, HoloLens va fi disponibil în 39 de țări, triplându-și aproape acoperirea de piață.

Microsoft HoloLens este un sistem care îmbină realitatea virtuală cu realitatea augumentată. Este asemănător cu sistemul MixedReality lansat de curând de Microsoft în parteneriat cu alte companii, dar la un cu totul alt nivel.

Ochelarii Hololens au procesoare de imagine și generează holograme, imaginile 3D ale unor obiecte putând fi văzute în combinație cu mediul din jurul utilizatorului, aceste imagini putand fi controlate cu ajutorul mâinilor, dar și cu ochii.

Ecranul este transparent, astfel că utilizatorul vede și ce e în jurul său, spre desoebire de ochelarii de realitate virtuală la care nu vezi nimic din ce e lângă tine. Tocmai de aceea, Microsoft folosește termenul de „mixed reality”, adică „realitate combinată” , un amestec între lumea reală din jur și „realitatea virtuală”.

Acest dispozitiv este autonom în funcționare, are procesoare video, are propria unitate de sunet și nu depinde de smartphone sau PC.

MSHoloLens_GroupShot_wAcc_WhtBG_V2_RGB-1024x444

În ceea ce priveşte specificaţiile, ochelarii vin cu două lentice holografice transparente, două proiectoare HD, calibrator automat pentru distanţa optimă între ochi şi lentile, patru camere pentru scanarea mediului, o cameră de 12 megapixeli pentru fotografii şi una HD pentru filmare. HoloLens mai are şi patru microfoane, plus un senzor pentru ajustarea luminozităţii în funcţie de ambient. Puterea de calcul e dată de un procesor Intel pe arhitectură de 32 biţi, completat de 2GB de memorie RAM.

Microsoft Corp. a anunțat pentru prima dată HoloLens în ianuarie 2015 și l-a distribuit dezvoltatorilor și partenerilor comerciali din Statele Unite și Canada pe 31 martie 2016.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.