fbpx

Microsoft Summit 2015 tocmai s-a încheiat

Microsoft Summit 2015 tocmai s-a încheiat

5 nov. 2015 Evenimente

La Microsoft Summit 2015, considerat cel mai important eveniment anual de business și tehnologie din România, anul acesta au participat peste 1800 de manageri și profesioniști din domeniul IT&C și 20 de parteneri și expozanți. Transformarea digitală și dezvoltarea unei culturi de creștere prin tehnologie sunt elementul central al evenimentului, regăsindu-se atât în prezentările celor peste 50 de experți din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

IMG_3260

Pe 4 și 5 noiembrie au fost prezenți peste 50 de speakeri din România și din alte colțuri ale lumii la Palatul Parlamentului pentru a susține 45 de sesiuni de prezentare în care au vorbit despre viitorul tehnologiei și despre modul în care aceasta transformă societatea, despre cloud, securitate sau Internet of Things. Printre speakeri se numără Kostas Loukas – General Manager, Microsoft Romania; Don Grantham – President, Microsoft Central and Eastern Europe; Violeta Luca – Marketing & Operations Director, Microsoft Romania; Jean-Francois Fallacher – CEO, Orange Romania; Nicolas Arpagian – Strategy & Public Affairs Director, Orange Cyberdefense; Vlad Biristeica – Systems Engineer, Cisco; Andrei Ignat – Technical Director, EA Romania și mulți alții.

Cei 20 de parteneri și expozanți și-au prezentat și ofertele sau gadgeturile disponibile. Am văzut foarte multe device-uri cu sistemul de operare Windows, am văzut ochelari VR, a fost prezent și ceasul Vector Watch dar și un superb BMW, pe lângă multe alte soluții și programe dezvoltate de partenerii Microsoft.

IMG_3233

Conform raportului Cyberspace realizat pentru Microsoft, până în 2025, 4,7 miliarde de persoane vor fi în mediul online, iar 50 de miliarde vor fi utilizatori de dispozitive mobile. În următorii 10 ani, 80% dintre conexiunile la internet vor fi inițiate de pe dispozitive mobile și cea mai mare parte din volumul de date, la nivel global, va fi mutat sau stocat în cloud.

Microsoft România reprezintă al doilea centru de operațiuni din Europa de Est, compania având în prezent peste 700 de angajați la nivel local și estimează o creștere de până la 1000 de specialiști în următorii 3 ani. La nivel global, compania oferă soluții de productivitate la peste 600.000 de companii și instituții publice și are o comunitate de peste 1000 de români angajați. În 2007, Bill Gates a inaugurat în România Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesioniști în București și Timișoara.

IMG_3397

Cu o rețea de peste 3000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implică activ în activitatea antreprenorilor din România, investind peste 600,000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri, până în prezent. În România, angajații companiilor mici și mijlocii folosesc în proporție de 52% soluții mobile pentru a-și desfășura activitatea, iar în opinia a 55% dintre respondenți digitalizarea prin soluții mobile a proceselor de lucru din cadrul organizațiilor are o contribuție importantă la eficientizarea timpul și maximizarea productivității.

IMG_3345

Temele de discuție de la Microsoft Summit 2015, ziua 1

9:30 – 10:15 – Kostas Loukas, director general Microsoft România, și Don Grantham, președinte Microsoft Central and Eastern Europe: “Driving business growth through digital transformation in Romania and Central and Eastern Europe”

10:15 – 11:00 – Oldrich Priklenk, CEO KPC-Group, s.r.o. și reprezentant independent Gartner pentru Cehia, Slovacia și România: “Flipping to Digital Leadership in South-East Europe: The 2015 CIO Agenda”

11:30 – 12:15 – Rob Khazzam, director general Uber Central Europe: “Digital is the new normal – Uber: Technology, Vision, Execution”

12:15 – 12:45 – Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Orange Romania: “Performance. It’s all about what matters to business”

14:00 – 15:00 – John Stockdale, Senior Partner al Stockdale & Associates: “Unleash Your Success Mindset”

15:30 – 16:30 – Florin Popa, Business to Business Director, Orange Romania: “The workspace of the future delivered today”

17:00 – 18:00 – Sergiu Negut, Associate Dean of Entrepreneurial Growth, Maastricht School of Management Romania: “The Beauty of Business Growth”

IMG_3324

În cea de-a doua zi, toate prezentările au continuat să se adreseze modului în care tehnologia poate ajuta la o creștere a întregii societăți .

Internetul mobil, Internet of Things (IoT), robotica și genomica avansate, automatizarea și vehiculele autonome sunt șase tehnologii inovatoare care vor accelera transformarea digitală”, a spus Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader, EY România, într-o prezentare despre transformarea modelului de business al companiilor în contextul transformării digitale. “Aceste 6 tehnologii nu numai că vor schimba obiceiurile de achiziție și comportamentul de consum al oamenilor, dar vor transforma fundamental modul în care accesăm și consumăm informația, în timp ce pentru companii vor crește viteza business-ului și vor crea noi forme de interacțiune cu utilizatorii”, a adăugat Aurelia Costache.

IMG_3190

Microsoft România reprezintă al doilea centru de operațiuni din Europa de Est, compania având în prezent peste 700 de angajați la nivel local și estimează o creștere de până la 1.000 de specialiști în următorii trei ani. La nivel global, compania oferă soluții de productivitate la peste 600.000 de companii și instituții publice și are o comunitate de peste 1.000 de români angajați. În 2007, Bill Gates a inaugurat în România Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesioniști în București și Timișoara.

Cu o rețea de peste 3.000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implică activ în activitatea antreprenorilor din România, investind peste 600.000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri până în prezent. În România, angajații companiilor mici și mijlocii folosesc în proporție de 52% soluții mobile pentru a-și desfășura activitatea, iar în opinia a 55% dintre respondenți digitalizarea prin soluții mobile a proceselor de lucru din cadrul organizațiilor are o contribuție importantă la eficientizarea timpul și maximizarea productivității.

IMG_3221

Temele de discuție de la Microsoft Summit 2015, ziua 2

9:30 – 10:30 – Mark Roberts, Associate Dean of Executive Education at INSEAD: “Digital disruption and innovation in executive development: case study – the INSEAD-Microsoft sales enablement programme”

11:00 – 12:00 – Violeta Luca, Marketing & Operations Director Microsoft Romania, și Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader EY Romania: “How do we shape our business models in a world of digital disruption?”

12:30 – 13:30 – Bogdan Rotunjanu, IT Director Orange Romania: “Digital transformation at Orange”

14:30 – 15:30 – Kostas Loukas, General Manager Microsoft Romania, Adrian Mihai, owner FAN Courier, Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania, George Georgakopoulos, CEO Bancpost, Daniela Nemoianu, Partner and Head of Markets KPMG in Romania și Wilfgang Schultz, General Manager BMW Group Romania: “Business transformation – a catalyst for business growth in the digital world”

16:00 – 17:00 – Jasper Vis, Managing Partner Headcandy: “Digital innovation in the business environment”

17:30 – 18:30 – Cristian Herghelegiu, CEO GECAD NET, și Tudor Galoș, Consumer Marketing Manager Microsoft Romania: “Growth Hacking – The New Mantra of the 2016 Marketer”

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.