fbpx

Micul „Omului-Furnică” te va uimi în 4DX

Micul „Omului-Furnică” te va uimi în 4DX

17 iul. 2015 Altele, Filme

Deja am fost la trei filme în sala 4DX la Cinema City, am fost la „Mad Max”, la „Jurassic World” și la „Terminator Genisys”. Tocmai am trecut pe listă și „Ant-Man”.

Aici puteți citi un review despre experiența 4DX, și chiar puteți vedea imagini filmate de către mine în sala 4DX, sală unică în România.

PBH4372_comp_v005_Lut_v2.1040

Te-ai simțit vreodată, trecând pe lângă un zgârie-nor, ca o furnicuță? Ei bine, în „Omul-Furnică” chiar ai ocazia să experimentezi această senzație, la propriu. În plus, un zbor pe o insectă uriașă, mirosul de praf de pușcă, curenții puternici de aer care suflă pe lângă urechi, dar mai ales aventura unui erou mititel într-o lume uriașă sunt cele mai tari senzații de care spectatorii se vor bucura în sala 4DX a Cinema City Mega Mall, în timpul blockbusterului „Ant-Man/Omul-Furnică”.

FLF3730_comp_v089.1007

Recunosc că povestea filmului mi se pare mult prea exagerată și chiar un pic prea pentru copii, dar face parte din universul Marvel – trebuie să-l văd!

Sinopsis: Dotat cu abilitatea extraordinară de a se micșora ca dimensiuni în timp ce crește ca forță, Scott Lang (Paul Rudd) trebuie să-și accepte eroul interior și să-l ajute pe mentorul său, Dr. Hank Pym (Michael Douglas), să protejeze secretul ascuns în spatele uluitorului său costum de Om-Furnică. Pym și Lang trebuie să ducă la bun sfârșit un jaf care va salva lumea.
Și în timp ce Scott Lang, cu ajutorul costumului său high-tech, se micșorează, spectatorii vor avea ocazia să vadă viața prin intermediul acțiunilor eroului. Atunci când Scott se transformă în Ant-Man și trebuie să treacă de un paznic sărind peste mâna acestuia, spectatorii vor simți viteza cu care sare și vor avea senzația că se mișcă cu viteza unui glonte. Mai mult, când eroul nostru încearcă să se deplaseze printre clădirile uriașe, audiența va fi absorbită complet de acțiune, simţind scaunele din sală mișcându-se în față și în spate, mișcări combinate cu rafale puternice de aer și cu miros de praf de pușcă.

BF-08760_R
Un alt punct la care spectatorii trebuie să fie foarte atenți este diferența de mărime dintre lumea reală și dimensiunea lui Omului-Furnică. Când Scott apasă butonul roșu al costumului său în cada de baie, se micșorează rapid, și pe măsură ce se micșorează, mișcările scaunelor și întreaga atmosferă din sală creează un sentiment extrem de realist al transformării sale. Scaunele se mișcă în față, în spate, spre dreapta, spre stânga, pentru a recrea căderea vertiginoasă spre canalul de scurgere din cadă. Iar rafelele de apă care stropesc spectatorii sporesc efectul acestei transformări spectaculoase.
Iar când Ant-Man ajunge întâmplător într-un club de dans, spectatorii vor avea ocazia de a zâmbi la încercările eroului minuscul de a scăpa de pantofii cu toc înalt care sunt pe cale să îl strivească.
Însă cu adevărat memorabile sunt secvențele urmăririlor, cu zboruri ce îți taie respirația, pe măsură ce eroul se întâlnește cu nenumărate insecte zburătoare, iar pe la urechile spectatorilor vor trece curenți de aer și sunete ce imită bâzâitul insectelor.

AVF0445_comp_v003_014203.1048
Pregătește-te să fii în mijlocul acțiunii, printre insecte și zgârie-nori, și ține-te bine de scaun!

AVF0080_comp_v004_019475.1050
4DX este considerată la scară largă cea mai mare inovație de până acum în materie de tehnologie cinematografică. Dezvoltată în Coreea de Sud de către Grupul CJ, lider pe piața asiatică de entertainment, această experiență uluitoare a fost îmbrățișată cu entuziasm de către marile studiouri de la Hollywood. Tehnologia 4DX oferă o experiență cinematografică revoluționară care activează toate cele cinci simțuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.