fbpx

Misiune imposibilă în 4DX

Misiune imposibilă în 4DX

4 aug. 2015 Altele, Filme

Eu evit să prezint filme sau recenzii de filme, dar trebuie să vă prezint ce filme rulează în prezent la cel mai tare cinematograf – Cinema City – sala 4DX.

4DX este considerată la scară largă cea mai mare inovație de până acum în materie de tehnologie cinematografică. V-am prezentat într-un articol anterior la ce să vă așteptați când mergeți la un film 4DX.

Popularitatea lui Tom Cruise și cascadoriile spectaculoase vor face cu siguranță din „Misiune: Imposibilă. Națiunea secretă” filmul cu cele mai mari încasări ale verii. Iar efectele speciale de care se vor bucura spectatorii în sălile 4DX ale Cinema City (Mega Mall București și City Park Mall Constanța) sunt absolut uluitoare.

Tom-cruise-mission-impossible-5-rogue-nation

Sinopsis: „Agenția IMF ajunge să fie amenințată de către Sindicat, o rețea de agenți foarte instruiți și foarte periculoși, care ucid pe oricine li se ordonă în schimbul unor sume de bani exorbitante. Abandonat de IMF, Ethan Hunt (Tom Cruise) își alcătuiește propria echipă și își unește forțele cu controversata agentă britanică Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), pentru a pleca în cea mai dificilă misiune de până acum.

Pentru a cincea oară în viață, Tom Cruise devine mult-iubitul agent  Ethan Hunt, cel mai important atu al acestei serii de succes. Secvențele dramatice de acțiune sunt interpretate chiar de el însuși, iar combinația cu efectele speciale 4DX atent regizate are ca scop creșterea tensiunii încă de la începutul filmului, așa cum se cuvine în cazul unei  pelicule ce poartă amprenta clasică a vechii școli de spionaj. Spectatorii vor trăi o experiență captivantă, ce le va tăia răsuflarea.”

mission-impossible-rogue-nation

De exemplu, atunci când eroul se leagănă pe aripa unui avion care decolează, scaunele din sală se mișcă puternic în diferite direcții, iar la mișcarea lor se adaugă rafale puternice de vânt, care conferă audienței o senzație realistă a vitezei și intensității scenei din film. Mai mult, tema muzicală a peliculei, temă ce se regăsește în întreaga serie, e ușor de recunoscut datorită bătăilor de tobă, iar acum acestea sunt asociate cu vibrațiile scaunelor, pentru a  amplifica tensiunea.

O altă secvență în care spectatorii se vor simți în mijlocul filmului este cea în care Tom Cruise sare într-un tanc cu apă, pentru a sparge o bază de date.  Când agentul sare, scaunele se vor mișca dramatic în jos, pentru a simula căderea. Iar în momentul în care încercarea agentului de a-și îndeplini misiunea va eșua, el fiind înecat, scaunele vor fi complet sincronizate cu scena, mișcându-se încet dar continuu în față și în spate, în sus și în jos, la stânga și la dreapta. Spectatorii vor privi cu ochi mari la ecran, nu numai datorită efectelor copleșitoare din scena subacvatică, dar și datorită fiorilor pe care îi vor simți în sala 4DX.

Și nu în ultimul rând, cascadoriile pe motocicletă executate impecabil de Tom Cruise, pe autostradă, în deșert sau în cartierele orașului, vor lăsa spectatorii cu gura căscată, fiind amplificate de vânt, curenți de aer, miros de praf de pușcă, ceață.

Cinema City 6

Preţurile biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX din București sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, și online. Aceste prețuri nu includ costul ochelarilor 3D, pe care spectatorii îi pot păstra și refolosi fără limită. Ochelarii 3D costă 3 lei. Prețul biletelor pentru sala 4DX din Constanța diferă.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe din Europa.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.