fbpx

Modul profesional al aplicației de cameră foto

Modul profesional al aplicației de cameră foto

V-am povestit deja de modul foto profesional de pe smartphone-urile cu Android, prin care pasionații de fotografie pot face mai multe setări manuale pentru poze reușite.

Cum o imagine valorează cât o mie de cuvinte, mai jos puteți vedea surprinsă într-o poză o stea căzătoare, setând în modul profesional timpul de expunere mai mare. Fotografia a fost realizată cu un Allview X2 Soul Xtreme.

Professional Mode Picture - X2 Soul Xtreme

Modul profesional permite utilizatorilor să seteze manual următoarele :

  1. Focalizarea – Modifică claritatea fotografiei și focalizarea. Claritatea imaginii are efect și asupra rezoluției reale a fotografiei.
  2. Viteza obturator – Acesta are trei nivele:  înalt, mediu și scăzut. Prin deschiderea obturatorului se permite pătrunderea luminii necesare pentru expunerea senzorului.
  3. WB – Prin ajustarea balansului de alb, poți surprinde imagini pe care le poți încadra în tonuri de culoare calde sau tonuri reci, în funcție de preferințele tale.
  4. ISO – Sensibilitate la lumina. Setarea permite realizarea fotografiilor în locuri cu luminozitate scăzută.
  5. AE / EV – Controlul expunerii. Prin mărirea expunerii poți surprinde instant detalii pe timp de noapte pe care ochiul uman nu le percepe decât după o perioadă destul de lungă de acomodare la mediul nocturn.

IMG_20150809_233147

 

Comentarii

 1. WoW.. super tare acel mod AE/EV , din pacate telefonul meu nu isi permite asemenea lux… ma multumesc totusi cu aplicatia Lightning Camera cu care fotografiez fulgere atunci cand ploua :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.