fbpx

Monitoarele ultra-wide – perfecte pentru editare video

Monitoarele ultra-wide – perfecte pentru editare video

31 iul. 2020 Monitoare

În ultima perioadă,  am trecut de la monitoarele standard 16:9 la un monitor ultrawide cu un aspect ratio de 21:9 și pot spune că îmi place la nebunie. Atât când vine vorba de jocuri și filme dar și editare foto și video. Un monitor imens precum 349P7 de la Philips îți oferă o cu totul altă experiență de utilizare, mai ales pentru editarea video. Un monitor ultrawide  îți oferă un spațiu de lucru imens perfect pentru a deschide cât mai multe meniuri și a avea acces rapid la toate funcțiile unui program complex precum After Effects. În plus, poți vedea timeline-ul în întregime ce mie personal, îmi ușurează munca foarte mult.

Philips 349P7 este un monitor premium, ce este adresat în special creativilor și înlocuiește cu success un setup de două monitoare. Spun că se adresează creativilor datorită dimensiunii uriașe de 34 inci sau 86 cm, a rezoluției 4K dar și a spațiului de culoare NTSC 99,8% și sRGB 117,3%. Culorile sunt echilibrate, iar contrastul de 3000:1 și luminozitatea de 300cd/m2 nu îți obosesc ochii și îți permite o utilizare îndelungată mult mai plăcută.

Monitorul este echipat cu un panou MVA curbat, cu o rezoluție 3440×1440, iar refresh rate-ul de 100 Hz alături de funcțiile PBP și PIP ajută foarte mult și pe partea de gaming, deși 349P7 nu este un monitor de gaming. Având un timp de răspuns de 4ms, în jocuri motion blur-ul este destul de vizibil, iar panoul nu beneficiează de nici o tehnologie capabilă să corecteze acest lucru, dar reiterez, acesta nu este un monitor de gaming.

349P7 este un monitor cu un design modern, simplu, cu margini foarte subțiri pe 3 din cele 4 laturi ale sale. Standul ergonomic cu un picior oarecum standard pentru monitoarele Philips îți permite înclinarea, rotirea dar și reglarea pe înălțime.

La capitolul conectivitate Philips 349P7 stă foarte bine, echipat cu porturi HDMI, DisplayPort și un port USB-C, foarte folositor pentru utilizatorii de laptop-uri.  În partea dreaptă sunt 3 porturi USB-A cu fastcharge și un jack audio in/out.

Monitorul are și două boxe de 5W, ce pot fi folosite în caz de urgențe sau dacă nu ai căști, dar la fel ca majoritatea boxele integrate în monitoare, nu impresionează prin nimic.

Prețul în acest moment este de aproximativ 3000 de lei.

În concluzie, Philips 349P7 este un monitor ultrawide uriaș, de 34 inch cu rezoluție 4k, culori excelente, perfect pentru design, foto-video și chiar și pentru gaming cu anumite limitări. Este ideal pentru munca de birou datorită spațiului de lucru uriaș. Mie personal mi se pare un monitor excelent, mai ales pentru editare video, și în special pentru că înlocuiește cu succes setupul meu de două monitoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.