Astăzi vom discuta despre un monitor de gaming la un preț super bun ce vine cu panou VA rapid ( de 1ms) FullDH de 27 inci, cu 144Hz, FreeSync Premium și FlickerFree și multe alte opțiuni care să-ți transforme experiența de gaming. Este vorba despre monitorul de gaming Philips 272E1. Eu am modelul GAEZ/00.
Review video:
La cei doar 1.200lei, atâta costă monitorul în prezent, Philips 272E1 este alegerea perfectă dacă vrei să faci un upgrade de la un monitor clasic pe care te joci sau chiar de la un monitor de gaming ce nu funcționează la 144Hz.
Deși nu este curbat, experiența de gaming este una imersivă datorită afișajului LED VA cu un contrast foarte bun și culorii vii și luminoase. Tehnologia Ultra Wide-Color asigură un spectru mai mare de culoare pentru o imagine mai luminoasă. Gama de culori mai largă Ultra Wide-Color produce nuanțe de verde cu aspect mai natural și tonuri intense de roșu și albastru.
În plus, spre deosebire de un ecran curbat unde pentru o vizibilitate cât mai bună trebuie să stai exact pe centru, la acest monitor unghiul de vizualizare este foarte mare, de 178 cu 178 grade, ceea ce înseamnă că te poți mișca cu scaunul cum vrei și tot o să ai imaginea perfectă a jocului.
Afișajul este 16:9 FullHD la o rezoluție de 1920 pe 1080 Antiglare – adică fără reflexii de la lumină. Poate nu pare mult, dar este suficient pentru jocuri. Dar important e că are un panou VA, ce preia tot ce e mai bun de la IPS (culorile superbe) și de la TN (vitezele super rapide).
Tehnologia FreeSync Premium te scapă de întreruperi de imagine și latență, iar rata de reîmprospătare de 144Hz oferă imagini extrem de omogene. 144Hz înseamnă că imaginea este recreată pe ecran de 144 ori pe secundă. Teoretic, ochiul uman nici nu poate percepe asta, dar o să perceapă imaginile extrem de fluide față de un afișaj normal la 60-70Hz.
Vă recomand un monitor cu 144Hz mai ales dacă vă jucați mult shootere, acolo imaginea fluidă face diferența cu adevărat.
Foarte important este și timpul de răspuns al monitorului – InputLag, în doar 1ms – 1ms! Imaginea puțin neclară transmisă de PC/laptop devine una clară și precisă. 1ms omul chiar nu poate percepe, așa că nici nu o să vă dați seama că imaginea a venit un pic neclară. Dar response time-ul grey to grey este de 4ms, adică timpul în care un pixel trece de la gri la alb și apoi la gri. Dar mai important e ca InputLag-ul să fie cel mai mic.
V-am zis că Philips 272E1 are și extra feature-uri. Unul din ele este modul de joc SmartImage special creat de Philips pentru a asigura cea mai bună performanță în jocuri. Opțiuni precum: FPS – ce luminează mai mult zonele întunecate ca tu să-ți vezi inamicii, Curse Auto – ce reglează rapid culorile, RTS – ce reglează dimensiunile imaginii și evidențiază anumite zone și posibilitatea de a salva setări personalizate pentru 2 jucători, fac ca monitorul de gaming Philips 272E1 să fie o alegere excelentă dacă vreți să vă îmbunătățiți jocul.
Butoanele de meniu sunt în zona „tradițională”, ușor de folosit și când te joci.
Ce îmi place mie foarte mult la acest model este poziționarea porturilor în spate. Nu jos sau sub monitor ca să ajungi super greu, ci direct pe mijlocul spatelui ca să nu te mai chinui să pui cablurile. Pare un lucru mic, dar este extram de important și de util. Deși aici nu sunt multe porturi, este portul de încărcare, un port HDMI, un DisplayPort și un port audio-jack. Dar este destul!
În pachet vei primi și un cablu HDMI și unul DisplayPort. Iar spatele dispune și de prindere VESA.
Pe langă așezarea genială a porturilor, și greutatea de doar 5,5kg te ajută să faci din Philips 272E1 un partener pe termen lung pe care îl poți muta oriunde prin casă. Suportul nu e foarte mare, nu ocupă mult loc și oferă staabilitate.
Ecranul se poate ajuta cu 10cm pe înălțime și la unghiuri de doar -5 grade sau 20 de grade, nu e mult, dar e ok.
Iar în spate este și un sistem de prindere a cablurilor. Nu face o treabă grozavă, cablurile sunt destul de vizibile și nu încat acolo mai mult de 4 cabluri destul de subțiri.
Eu vă recomand monitorul de gaming Philips 272E1 și zic că merită prețul de 1.200lei. Poaate chiar să fie un cadou potrivit de Crăciun.