fbpx

Review Monitor Philips Moda 245C7

Review Monitor Philips Moda 245C7

29 sept. 2018 Altele

Monitorul Philips Moda 245C7QJSB este un model IPS lansat anul trecut de Philips, care la noi este disponibil acum la prețul de 750-800lei – în funcție de magazinul online pe care îl preferi.

Philips Moda 245C7QJSB este un monitor cu o rată de refresh de 60Hz, flicker-free, la o diagonală de 24inci (23,8 inci, mai exact) și o rezoluție FullHD.

Dar  atuul acestui monitor este mai degrabă aspectul său. Philips Moda 245C7QJSB este unul dintre cele mai subțiri monitoare IPS și are și bezel super mic al ramei. Cu o grosime de doar 5,2 mm, monitorul are rame de 2,5 mm în stânga,dreapta și sus, jos există o bază mai lată. Monitorul pare special conceput pentru configurații , datorită bezelului foarte mic care poate trece neobservat dacă așezi două-trei monitoare la fel unul lângă altul.

Marginea inferioară pare să fie din plastic, dar are un aspect metalic plăcut. Nu veți găsi niciun buton de control, doar logo-ul Philips ceva mai jos, aprins de un LED alb când ecranul este pornit. LED-ul este ușor de dezactivat din meniu, dacă vă deranjează. Toate aceste caracteristici fac ca modelul să fie unul minimalist, cu un design simplu ce se potrivește în orice încăpere – acasă sau la birou.


Instalarea aproape că nu există, deoarece modelul vine complet asamblat în cutie, trebuie doar să conectezi claburile. Standul este subțire, dar metalul are un finisaj frumos și este foarte puternic, deși nu pare. Dezavantajul unui stand atât de simplu și minimalist este lipsa de posibilități de ajustare.  Monitorul se înclină un pic (-5 ° până la 20 °), dar toate celelalte reglaje, inclusiv înălțimea, nu sunt disponibile. Montarea pe perete nu este nici ea o opțiune, suportul este fixat pe monitor și nu există puncte de montare VESA.

Toate porturile sunt în spate, ceea ce mie una îmi place mai mult decât să stau să mă chinui să le nimeresc în partea de jos a monitorului, așa cum mi s-a mai întâmplat la alte modele. Caracteristicile noului monitor Phillips Moda includ o intrare DisplayPort 1.2, HDMI și o intrare VGA. Cablurile VGA și HDMI sunt furnizate în cutie, dar nu și DisplayPort. Nu există difuzoare pe acest monitor, dar avem o mufă de căști de 3,5 mm. Nu recomand să ascultați muzică la difuzoarele unui monitor, dar câteodată s-au dovedit utile pentru mine.

În loc de butoane fizice cu care mai toți suntem obișnuiți, meniul este controlat de un singur joystick quad-directional situat pe partea din spate a panoului. Joystick-ul este ușor de folosit, în ciuda faptului că nu îl poți vedea. Joystick-ul oferă link-uri rapide la controlul volumului, la setările Smart Image și la selectarea intrărilor, iar în dreapta aduce în meniul propriu-zis, de unde poți alege inclusiv modul sRGB și modul SmartResponse – util în a atenua ghosting-ul.

Așa cum am menționat, Philips Moda 245C7QJSB  are un panou IPS de 1.920 x 1.080 de 24 de inci. După cum vă spun de fiecare dată când testez un panou IPS, indiferent că e un televizor, monitor sau telefon, panourile IPS oferă cel mai mare unghi de vizualizare și un contrast superior altor tipuri de panouri (la monitoare comparăm cu TN și VA). Rata de reîmprospătare maximă de 60 Hz poate fi mai puțin atractivă pentru gameri, iar absența unor tehnologii cu rate variabile de reîmprospătare, cum ar fi G-Sync și FreeSync, este de asemenea un minus pentru pasionații de jocuri, așa că poate acest monitor nu e pentru voi.

Un ultim lucru de remarcat este că 245C7QJSB este promovat intens de Philips ca având „Ultra-Wide Color” – Tehnologia Ultra Wide-Color asigură un spectru mai mare de culori pentru o imagine mai luminoasă. Gama de culori mai largă Ultra Wide-Color produce nuanţe de verde cu aspect mai natural şi tonuri intense de roşu şi albastru. Totul prinde viață! Iar partea bună e că nu pare nimic suprasaturat.

Mie mi-a plăcut monitorul Philips Moda 245C7, iar prețul cerut mi se pare unul foarte bun pentru caracteristicile oferite. Speram să pot ajusta mai mult monitorul (înălțime, înclinare), ăsta e singurul minus pe care l-am găsit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.