fbpx

Monitor ultrawide de 34” bun la orice – Philips 346B1C

Monitor ultrawide de 34” bun la orice – Philips 346B1C

17 dec. 2020 Monitoare

Anul 2020 pentru mine a fost unul al monitoarelor utrawide. Am tot testat diferite modele și mi se pare normal ca unul din ultimele review-uri din acest an să fie tot la un monitor ultrawide.

Am aici un super monitor LCD ultrawide, curbat, de 34 de inci cu panou VA și rezoluție 3440 x 1440 (WQHD) de la Philips, este vorba de modelul 346B1C.

V-am tot spus cât de utile sunt monitoarele ultrawide la editare foto, video, completat și analizat exceluri, alte task-uri legate de work datorită ecranului mult mai mare, pe lângă partea de gaming. Philips 346B1C este în primul rând un monitor de gaming, dar toate specificațiile și beneficiile cu care vine îl fac perfect pentru orice.

Iar prețul este de aproximativ 2.400lei, în acest moment.

Formatul UltraWide 21:9 oferă mai multă productivitate cu mai mult spaţiu pentru comparaţiile în ecrane alăturate şi mai multe coloane vizualizabile în foile de calcul.

În plus, panoul LCD VA oferă și culori contrastante dar și o rată de refresh super rapidă, e combinația perfectă între un panou de gaming și unul de grafică.

Cu o densitate a pixelilor de 110dpi, o rată de refresh de 4ms și un raport de contrast de 3000:1, 346B1C este un monitor de top la prețul de doar 2.400lei.

Unghiul de vizualizare este 178 de grade iar datorită panoului VA vei putea vedea ecranul din orice unghi, util dacă îl conectezi la un laptop și ai un unghi de vizualizare mai ciudat. Iar acest monitor poate să fie conectat foarte ușor la un laptop deoarece are port USB-C cu funcție de alimentare, nu mai e nevoie să-l bagi și în priză. În plus, îți poți conecta la el toate perifericele – tastatura, mouse-ul dar și cablul Ethernet RJ-45, nu trebuie să le conectezi la laptopul tău ultraslim ce nu prea are porturi.

Dar dacă vrei, poți mișca monitorul foarte ușor, îl și poți seta pe înălțime.

Un alt element important, pe lângă specificații, este conectivitatea. Philips 346B1C are porturi HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, USB-C, mufă rețea LAN și audio out în spate jos, iar mai pe lateral are patru USB 3.2 – unul chiar cu fastcharge și un USB upstream + Kensington Lock.

Ce e interesant e comutatorul KVM încorporat MultiClient ce îţi permite să controlezi două PC-uri separate cu o singură configuraţie monitor-tastatură-mouse, super util dacă ai nevoie de mult mai multă putere de calcul. Un simplu buton îţi permite să comuţi rapid între surse sau le poți folosi în paralel.

Altă funcție cool e PowerSensor ce este de fapt un ‘senzor pentru persoane’ integrat care transmite ce primește semnale infrarosii inofensive pentru a determina dacă utilizatorul este prezent și reduce automat luminozitatea monitorului când utilizatorul pleacă de la birou, reducând costurile de energie cu până la 70 % și prelungind durata de viață a monitorului.

Și are și montare VESA! Ce ai mai putea să vrei? Poate doar mai mult loc sub brad să poți pune și monitorul Philips 346B1C.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.