fbpx

Monitorul Philips PowerSensor are grijă de ochii tăi

Monitorul Philips PowerSensor are grijă de ochii tăi

18 dec. 2016 Altele

MMD, partener licențiat al Philips pentru producția de monitoare anunță lansarea unui nou model de monitor LCD IPS de 24 de inci făcut să aibă grijă atât de sănătatea utilizatorilor cât și de cea a planetei. Cu un design user-friendly cât și caracteristici eco-friendly, noul monitor include un senzor (PowerSensor) care închide ecranul atunci când nimeni nu se află la birou, precum și modul special LowBlue care reduce cantitatea de lumină albastră la care sunt expuși ochii utilizatorilor.

image002

Nu este primul astfel de monitor, eu am testat unul asemănător cu panoul VA chiar în urmă cu câteva săptămâni, dar este primul monitor de acest tip de la Philips.

Menținerea ochilor într-o stare cât mai proaspătă și sănătoasă este cheia pentru o mai bună bunăstare la locul de muncă. Cu toate acestea, expunerea îndelungată/excesivă la lumina albastră a ecranelor poate dăuna sănătății ochilor. Modul LowBlue al noilor monitoare LCD 240B7QPJEB/240B7QPTEB contracarează acest impact asupra vederii. Dezvoltat pentru a îmbunătăți starea de bine, modul LowBlue utilizează o tehnologie cu un software inteligent pentru a reduce aceste unde scurte ale luminii albastre. Modul LowBlue este completat de tehnologia Philips Flicker-free (anti-scintilație), o soluție pentru reglarea luminozității și reducerii pâlpâirilor imaginilor redate pe ecran pentru o vizionare mai bună/confortabilă. Monitorul are de asemenea un suport de tipul SmartErgoBase, pe care utilizatorii îl pot înclina, răsuci și regla pe înălțime întocmai ca ecranul să poată fi adaptat conform preferințelor utilizatorilor pentru a livra o experiență de vizionare cât mai confortabilă. De asemenea, ca un beneficiu secundar (util), baza păstrează, cablurile curate și ordonate.

Monitor cu recomandări/acreditare eco

Acest nou model de monitor de la Philips a fost proiectat pentru a fi un produs eco-friendly. Este realizat în proporție de 85% din mase plastice reciclate (TCO Edge) acest fapt minimizând impactul producției asupra mediului înconjurător. Pe întreaga durată a funcționarii, monitorul reușește să economisească energie extrem de eficient prin intermediul PowerSensor. Mai exact, PowerSensor este un “senzor de oameni” integrat ce emite și primește semnale infraroșii inofensive, care detectează dacă este sau nu cineva în fața ecranului, reușind să reducă luminozitatea ecranului atunci când de fiecare dată utilizatorul pleacă din fața ecranului. Acest lucru reduce consumul de energie cu până la 80% și prelungește durata de viață a monitorului.

Afișare performantă a ecranului

Recomandarea/acreditarea eco a acestui monitor reprezintă un factor care contează cât se poate de mult în calitatea ridicată a vizionării. Tehnologia avansată IPS creează unghiuri foarte largi de vizualizare de 178/178 grade pentru vizionarea din aproape orice unghi – chiar și din lateralele ecranului. Indiferent dacă utilizatorii lucrează cu tabele mari pe ecran sau cu documente “stufoase”, datorită formatului de 16:10, cele două variante ale monitorului, 240B7QPJEB/240B7QPTEB sunt perfecte pentru orice tip de aplicații mulțumită spațiului mare de lucru oferit. Utilizatorii vor aprecia imaginile clare și culorile vii pentru orice aplicații care necesită o precizie constantă a culorilor și a luminozității. Rama foarte îngustă a monitorului reduce distragerea atenției și face din ecran un spațiu ideal pentru afișarea multi-screen, sau pentru suprapunerea mai multor aplicații de lucru. De asemenea, monitorul reușește să livreze aceeași calitate și pentru vizualizarea fotografiilor sau a imaginilor video.

240B7QPJEB_b

Conectivitate profesională

Pentru a răspunde necesității de conectivitate cu o întreagă gamă de surse de date, acest nou monitor este echipat cu VGA, DisplayPort și HDMI universal. Iar pentru un transfer super-rapid, acesta beneficiază de port ​USB 3.0, care permite ca datele să fie trimise la 5.0 gbit/secundă (aprox. de 10 ori mai mare decât viteza USB 2.0). Interfața USB este compatibilă, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de transferul de date și de pe dispozitivele USB 2.0.

Cele două variante ale noului monitor LCD Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB vor fi disponibile din această iarna în magazinele de specialitate la prețul de 1.569 lei, respectiv 1.619 lei.

 

Specificații Tehnice:

Specification Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB display
LCD panel type IPS technology
Backlighting technology W-LED
Panel size 24.1 inch / 61.1 cm
Aspect ratio 16:10
Optimum resolution 1920 x 1200 @ 60Hz
Viewing angle 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Brightness 300 cd/m²
Display colors 16.7M
Picture enhancement SmartImage
MHL 1080P @ 60 Hz
Convenience ·         Built-in Speakers: 2 W x 2

·         User convenience: SmartImage, Input,
PowerSensor, Menu, Power On/Off, LowBlue Mode

·         Kensington lock, VESA mount (100x100mm)

·         Plug & Play Compatibility: DDC/CI, macOS, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Connectivity ·         240B7QPJEB:

Signal input: VGA (Analog), DisplayPort 1.2, HDMI 1.4

Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

USB: USB 3.0x 2 (1 w/fast charging)

Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out

·         240B7QPTEB:

Signal input: VGA (Analog), DisplayPort 1.2, mini DisplayPort 1.2 x 1, HDMI 1.4

Signal output: DisplayPort out

Sync Input: Separate Sync, Sync on Green

USB: USB 3.0×4 (1 w/fast charging)

Audio (In/Out): PC audio-in, Headphone out

Stand ·         240B7QPJEB:

Height adjustment: 130 mm

Pivot: 90 degree

Swivel: -175/+175 degree

Tilt: -5/20 degree

·         240B7QPTEB:

Height adjustment: 150 mm

Pivot: 90 degree

Swivel: -175/+175 degree

Tilt: -5/20 degree

Sustainability ·         Environmental and energy: PowerSensor,
EnergyStar 7.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

·         Recyclable packaging material: 100 %

·         Post-consumer recycled plastic: 85%

·         Specific Substances: PVC / BFR free housing, Mercury free, Lead free

Compliance and standards Regulatory Approvals: CE Mark, FCC Class B,
SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO edge, TUV Ergo, TUV/GS, EPA, WEEE, ICES-003, UKRAINIAN
Cabinet ·         Front bezel, rear cover and foot: Black

·         Finish: Texture

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.