fbpx

Nokia a lansat trei noi smartphone-uri și modelul 3310 (2017)

Nokia a lansat trei noi smartphone-uri și modelul 3310 (2017)

27 feb. 2017 Lansari

Nokia a lansat ieri trei noi modele de smartphone, cu sistem Android, și o nouă versiune, plină de culoare, a celebrului telefon Nokia 3310.

HMD Global, compania care deține licența exclusivă a brandului Nokia pentru telefoane şi tablete, a prezentat o nouă generaţie de smartphone-uri mid-range Nokia cu sistem de operare Android Nougat – Nokia 6, Nokia 5 și Nokia 3.

nokia_3310_and_nokia_6_-_5_-_3_1488128290

Nokia 6 – are un ecran Full HD de 5,5″, 3GB RAM și o memorie internă de 32GB. Camera foto principală are 16MP, iar cea frontală are 8MP. Procesorul este Octa-Core Snapdragon 430 (un procesor cu performanțe medii), iar bateria are o capacitate de 3000mAh. Dispune de cititor de amprente dar nu are NFC sau încărcare rapidă.

Disponibil în patru culori – Matte Black, Silver, Tempered Blue şi Copper – noul Nokia 6 se va vinde în magazine la un preţ mediu global de 229 euro.

Nokia 6_range

Nokia 6 Arte Black Limited Edition – Vârful portofoliului Nokia 6 la nivel mondial este modelul Nokia 6 Arte Black Limited Edition. Acesta dispune de capacitate de stocare date de 64GB şi de 4GB de RAM și reuneşte cele mai bune caracteristici ale familiei Nokia 6, într-o carcasă negru metalizat surprinzător şi se va vinde la un preţ global mediu de 299 euro.

Nokia 6 Tempered Blue

Nokia 5 – a fost construit, cu precizie, din blocuri compacte de aluminiu seria 6000 pentru a se crea o carcasă perfectă care înconjoară ecranul laminat Corning Gorilla Glass IPS HD de 5,2 inci. Dotat cu platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 430 şi procesorul grafic Qualcomm Adreno 505. Are 2GB RAM, o memorie internă de 16GB (cu posibilitatea de extindere) și o baterie de 3000 mAh. Camera principală are 13 MP, iar cea frontală are un senzor de 8MP. Dispune de cititor de amprente și de NFC.

Disponibil în patru culori, Matte Black, Silver, Tempered Blue şi Copper, dispozitivul Nokia 5 va fi vândut la preţul mediu global de 189 euro.

Nokia 5 Tempered Blue front

Nokia 3 – cel mai micuț și mai ieftin smartphone din serie. Are un ecran de 5 inci HD, o cameră foto principală de 8MP și o cameră frontală tot de 8MP. Procesorul este de la MediaTk – quad-core. Are 2GB RAM și o memorie internă de 16GB (cu posibilitatea de extindere cu ajutorul unui card de memorie). Bateria are o capacitate de 2.650mAh, iar scanerul de amprentă nu lipsește nici de pe acest device.

Disponibil în patru culori distincte, Silver White, Matte Black, Tempered Blue and Copper White, dispozitivul Nokia 3 se va vinde la un preţ global mediu de 139 euro.

Nokia 3 Silver White front

Nokia 3310 – o nouă variantă, mult mai colorată, a celui mai bine vândut telefon din toate timpurile.

Dotat cu o durată de convorbire incredibilă de 22 ore şi durată de viaţă a bateriei în mod stand-by de o lună de zile (bateria are o capacitate de 1200mAh), Nokia 3310 revine în mare vogă prin prospeţime, culoare şi design modern. Telefonul este disponibil în patru culori distincte – Warm Red şi Yellow, ambele metalizate, şi Dark Blue şi Grey, ambele mătuite.

Noul model de 3310 renunță la vechiul ecran monocrom și introduce un ecran color de 2,4 inci și rezoluție de 320 x 240 pixeli.

Telefonul are și o cameră foto principală de 2 megapixeli.

new-nokia-3310-2017-vs-original-nokia-3310

Nokia 3310 se va vinde la preţul mediu global de 49 euro.

Deși seamănă la design cu vechiul model 3310, mie mi se pare o reproducere nu tocmai reușită. Probabil din cauza culorilor acest model îți lasă impresia că este realizat din materiale de proastă calitate, chiar m-aș mira dacă ar fi la fel de rezistent ca versiunea originală – așa cum se laudă producătorii.

Nokia 3310 range

Toate telefoanele lansate vor fi disponibile în variante single SIM şi dual SIM.

Accesorii – a fost lansat şi un portofoliu de accesorii Nokia care urmează aceeaşi filozofie a produselor vedetă. Însoţind perfect aceste smartphone-uri, portofoliul de Accesorii Nokia include o gamă de căşti, difuzoare portabile şi Bluetooth, încărcătoare de maşină, cutii şi protectoare de ecran.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie s-a anunţat că faimosul joc Snake îşi va croi şerpuind drumul înapoi către inimile oamenilor, printr-o nouă versiune disponibilă de jucat pe Messenger, parte a experienţei de entertainment asigurate de platforma Instant Games de la Facebook. Noul joc gratuit Snake este proiectat pentru a fi jucat cu grupuri de prieteni, fapt care va face jocul şi mai îndrăgit decât a fost în trecut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.