fbpx

Noua serie de televizoare Samsung SUHD TV 2016 este deja disponibilă

Noua serie de televizoare Samsung SUHD TV 2016 este deja disponibilă

12 mai 2016 Televizoare

Samsung a lansat în România noua serie de televizoare SUHD cu ecran Quantum Dot și design unic, fără ramă și cu un aspect elegant din orice unghi.

Victor Armaselu

Dar ce este tehnologia Quantum Dot?

Tehnologia Quantum Dot oferă imagini fidele realității, fiind în același timp prietenoasă cu mediul, deoarece în construcția ecranelor Samsung Quantum Dot nu este folosit cadmiul. Quantum Dot înseamnă semiconductori de dimensiuni microscopice, care permit redarea celei mai ridicate purități a culorilor, contrastelor și luminii, comparativ cu orice alte tehnologii care se folosesc în fabricarea ecranelor TV.

Mai mult, atunci când tehnologia particulelor Quantum Dot este asociată celei a ecranelor de 10 biți, se obțin de 64 de ori mai multe culori, comparativ cu un televizor convențional. Acest lucru se traduce într-un miliard de nuanțe diferite.

Dar tehnologia Quantum Dot nu este singura evoluție tehnologică ce se regăsește în noua gama de televizoare.

Toate modelele Samsung SUHD de anul acesta oferă o experiență vizuala premium, datorită High Dynamic Range, cu un nivel până la 1.000 de niți HDR, pentru redarea celor mai pure și intense zone de alb și respectiv negru.

2016_SUHD_TV_2

Este un fapt constatat statistic că vizionarea la un televizor se face în general în condiții de lumină ambientală, fie naturală, fie artificială. Prin tehnologia unică anti-reflexie Ultra Black, dezvoltată de Samsung, ecranul televizorului SUHD este acoperit cu un strat de conuri de nano-dimensiuni, ce au rolul de a dispersa lumina exterioară, reducând semnificativ reflexia și obținând astfel un contrast îmbunătățit cu până la 35%. Astfel, chiar și atunci când te uiți la televizor într-o cameră puternic luminată, poți în continuare să te bucuri de toate detaliile, pentru că nu vei fi distras de reflexiile obositoare ale ecranului.

Față de gama de anul trecut, a fost perfecționată tehnologia UHD Upscaling care, utilizând algoritmi de înaltă complexitate, analizează și optimizează automat conținutul nativ Full HD, HD sau chiar SD, aducându-l mai aproape de nivelul detaliilor și al culorilor conținutului original.

Mai mult, tehnologia Peak Illuminator Ultimate Pro permite redarea fidelă a imaginilor complexe, care cer simultan atât contrast cât și luminozitate, permițând astfel afișarea de detalii și umbre fără pierderea intensității și naturaleții culorilor și fără difuzia contururilor apropiate.

2016_SUHD_TV_1

Prin dezvoltarea sistemului de operare Tizen, Samsung SUHD TV 2016 facilitează accesul în orice moment la conținutul preferat, precum și la alte servicii, filme sau jocuri. Interfața noilor televizoare este extrem de intuitivă, oferind acces facil la tot conținutul de divertisment dintr-un singur loc. Prin noul Smart Hub 2016, utilizatorii pot vedea programe live, conținut VOD (Video on Demand), sau jocuri video prin accesarea on-line a unor platforme de gaming consacrate. Totodată, noile televizoare recunosc automat tipul de set-top-box, consolă de jocuri sau alt dispozitiv ce rulează conținut audio-video, astfel că utilizatorul poate controla toate dispozitivele cu o singură telecomandă. Odată conectat cablul la porturile HDMI sau USB, televizorul identifică rapid tipul dispozitivului conectat, ilustrează pe ecran simbolul acestuia și  permite controlul prin intermediul telecomenzii unice.

Gama televizoarelor Samsung SUHD 2016 începe deja să fie disponibilă în magazinele partenerilor Samsung Electronics România.

Comentarii

  1. Samsung chiar ofera la dispoziti niste televizoare superbe care te fac sa cumperi imediat daca iti permiti! Au culorile vi si sunt foarte luminoase! Se merita sa ai un astfel de Tv in casa!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.