fbpx

Noul SSD 3D NAND – ADATA Ultimate SU700

Noul SSD 3D NAND – ADATA Ultimate SU700

27 apr. 2017 Altele

Solid State Disk (SSD) este un tip nou de hard disk care are în locul platanelor chip-uri de memorie flash. Tehnologia SSD oferă un consum de energie mai mic și viteze mai mari de transfer, față de un Hard Disk  – principala metodă de stocare a datelor.

Tehnologia 3D NAND (memorii NAND, tridimensionale), datorită arhitecturii sale de tip stivă, așează cele 32 de straturi de celule una peste alta, în loc să micșoreze lungimea și lățimea celulelor pentru a se potrivi formei. Ceea ce înseamnă mai mult spațiu de stocare pentru utilizator și o accesare mai rapidă a informației.

ADATA Technology a anunțat zilele trecute lansarea SSD-ului Ultimate SU700, 2.5” SATA 6Gb/s, ce oferă 3D NAND de înaltă calitate și utilizează un controller Maxiotek.

SU700-10

ADATA continuă producția exclusivă de dispozitive 3D NAND. SU700 este caracterizat de 3D NAND Flash, fiind mult mai fiabil, eficient și mai rapid decât modelele anterioare 2D NAND. SU700 oferă un excelent raport calitate-preț, având în vedere multitudinea de specificații cu care este echipat, un nou controller Maxiotek plus firmware și proprietar ADATA.

Noul SSD SU700 atinge viteze de 560MB/s la citire și 520MB/s la scriere, demonstrând încă o dată că 3D NAND poate atinge viteze cu cel puțin 10% mai mari decât 2D NAND. Dar, din păcate, folosește conectori SATA, nu PCI Express. Acesta oferă, de asemenea, și până la 80K IOPS, cu indicatori de performanță ce vor rămâne stabili chiar și în condiții de încărcare ridicată, datorită controller-ului și a firmware-ului ce suportă modul WriteBooster. Aceasta este o caracteristică SLC caching (pSLC) ce permite SSD-ului SU700 să mențină viteze mari la transferul de date. Tehnologia de control a frecvenței urmărește nivelul de încărcare a SSD-ului, pentru a oferi un echilibru între performanță, eficiența energetică și prevenirea uzurii.

SU700-8

ADATA lansează SSD-ul SU700 în patru variante: cu capacitate de 120GB, 240GB, 480GB și 960GB, toate oferind un MTBF (mean time between failures) de 2 milioane de ore. Versiunea de 960GB are un rating TBW (terabytes written) de 560TB, indicând o durată lungă de viață pentru acest SSD.

SU700 are o garanție de 3 ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.