fbpx

Nu rata nimic cu camera de supraveghere 360 grade Tenda CP7

Nu rata nimic cu camera de supraveghere 360 grade Tenda CP7

1 dec. 2022 SmartHome

O camera de supraveghere, mai ales una precum Tenda CP7, e mereu o investiție bună. Chiar dacă doar vrei să-ți urmărești pisicile, dacă vrei să vezi bebelușul din altă cameră, dacă vrei să vezi ce fac copii când nu se duc la școală sau dacă ai muncitori care lucrează la casă cât ești plecat.

Cu Tenda CP7 nu doar că vezi live ce se întâmplă acasă, dar poți revedea oricând imaginile filmate și vei primi notificări pe telefon dacă există activitate suspectă.

În plus, camera are sunet bidirecțional – poți vorbi cu persoana care e lângă cameră, poate filma și noaptea sau în întuneric cu inflaroșu și poate urmării o anumită mișcare la 360 de grade – ca să nu ratezi ceva.

Și toate astea la un preț de doar 200lei, în acest moment. Un preț care mie una mi se pare super bun.

Dar hai să vă arăt cum se montează, ce setări are disponibile, cum filmează și ce opțiuni utile are.

Cum setezi camera de supraveghere Tenda CP7:

De montat poți monta camera oriunde ai nevoie, pe orice suprafață și pe orice plan. O poți pune pe orice: raft, masă, bibliotecă, dulap etc., o poți monta vertical pe perete folosind soclul special (util mai ales în exteriorul casei) sau o poți monta pe tavan într-un colț al camerei.

Dar când folosești soclul, trebuie mai întâi să-l prinzi pe el, apoi rotești camera în soclu ca modalitate de prindere.

Dar până la montat, mai întâi trebuie să o setezi, să o conectezi la telefon prin aplicația și să o conectezi și la cloud. Dar ai în cutie instrucțiuni ca să-ți fie foarte ușor.

Primul pas:

  • Conectează camera la curent. Da, camera trebuie să stea constant în priză, nu are baterie extra. Iar o pană de curent o să oprească și camera…
  • Când LED-ul principal se schimbă din roșu în albastru, poți conecta camera la Wireless.
  • Instalează pe telefonul tău aplicația TDSEE din Google Play sau App Store.
  • Creează un cont sau loghează-te în contul tău – dacă ai mai folosit TDSEE până acum.
  • După ce te-ai logat în cont, trebuie să adaugi camera, pentru asta trebuie să scanezi codul QR de pe spatele camerei.
  • Apoi te conectezi la rețeaua ta wireless
  • Imediat o să scanezi codul QR din aplicație folosind camera CP7 – cumva invers față de pasul anterior.
  • Ultimul pas este să-i dai un nume și să vezi ce filmează, live!

Cum filmează Tenda CP7:

Tenda CP7 poate filma până la o rezoluție de HD de 2560x1440px, o rezoluție foarte bună pentru o astfel de cameră de supraveghere, senzorul de imagine fiind de 4MP.

Dar mai bine vă las cu câteva clipuri filmate ziua, afară, în casă și în întuneric, ca să vedeți cum filmează.

Ce opțiuni ai în aplicație:

În aplicație poți vedea live ce se întâmplă unde este amplasată camera, delay-ul ține de viteza ta la internet și am observat că e în jur de 5-6 secunde. Dar poți alege între HD, Fluent și auto ca viteza de transmitere să se modifice și ea odată cu mărimea imaginilor transmise. Fluent e cel mai rapid cu un delay de mai puțin de 1 secundă. Pentru a vedea calitatea imaginii, eu am păstrat HD.

Toate filmările au un timestape cu data, ziua și ora. Prima opțiune din cameră e de a bloca filmarea și de a întoarce camera cu obiectivul în jos.

Apoi ai opțiunea de a face un printscreen ce se salvează în telefon ca să trasmiți rapid și ușor o imagine.

Ai și opțiunea de a filma live ce vezi pe ecran, filmarea o să fie stocată pe cardul SD – aflat sub obiectiv.

Cea de-a 4 opțiune importantă e activarea microfonului/difuzorului de pe cameră, ca să vorbești cu cine e acasă. Apoi ai o opțiune de full screen super utilă.

Imediat sub ai controalele pentru a mișca camera oricum vrei și chiar pentru a urmări tu, manual, pe cineva.

În zona de settings ai multe extra opțiuni cum este și Patrularea automată ca să nu ratezi nimic la 360 de grade, dar de aici poți opri și LED-ul ca nimeni să nu se prindă că filmezi, poți opri filmarea cu infraroșu sau te poți abona la cloud.

Da, pentru a stoca filmări în Cloud trebuie să plătești un abonament de 5 dolari pe lună dacă vrei filmări non-stop sau 4 dolari pe lună dacă vrei să stochezi doar filmările suspecte.

Alarma are setări separate în aplicație și vă rog să treceți cu atenție prin ele și să setați ce vă face pe voi să vă simțiți mai în siguranță.

Alte opțiuni utile:

La prima vedere ai crede că Tenda CP7 filmează la 360 de grade pe verticală, dar de fapt poate urca unghiul de filmare în sus până la 90 de grade, în jos până la 65 de grade, iar 355 de grade – aproape 360, pe orizontală.

Pe orizontală se mișcă de la bază, nu doar obiectivul, așa că nu vei avea vreun unghi mort. Dar trebui să ai grijă unde pui camera ca să prinzi cât mai multă suprafață de filmat.

Poate face această mișcare de patrulare, de rotire, chiar și în mod automat.

Dacă detectează mișcare suspectă (nu că bate vântul prin frunzele unui copac), CP7 o să trimită notificări live către smartphone-ul tău, prin aplicația TDSEE. Așa vei putea vedea live ce se întâmplă și poate chiar să alertezi poliția, dacă cineva vrea să intre prin efracție. Chiar și noaptea pentru că poate filma cu infraroșu.

Iar dacă nu te poți uita live, aceste mișcări suspecte or să fie stocate în cloud și pe cardul de memorie, ca să le poți vedea apoi sau să le folosești ca probă în cazul unei infracțiuni. Recomand stocarea în cloud pentru că în cazul unei infracțiuni și camera poate avea de suferit sau cardul poate să fie înlăturat, dar acestă stocare costă.

Camera chiar poate folosi și o alarmă specială ca să sperie intrusul. Cine intre fără să fie invitat în casă, o să creadă că ai un sistem de alarmă mult mai sofisticat și mai scump. În plus, poți seta până la 3 mesaje vocale, preînregistrate, pentru a porni automat când cineva intră în casă. Mi se pare mult mai tare să țipi tu să iasă cineva din casă decât să fie o simplă alarmă.

Mie îmi place că nu este o cameră prea mică și ușor de ascuns pentru că vreau să se vadă că îmi supraveghez casa, simpla prezență a unui astfel de device poate opri pătrunderea prin efracție sau anumite activități ilegale.

Aplicația este intuitivă și are toate opțiunile de care ai nevoie.

Singurul dezavantaj e cu nu e complet wireless, că trebuie să stea în priză – nu are baterii, dar cablul este destul de lung.

La 200lei, Tenda CP7 chiar merită banii!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.