fbpx

O altfel de școală – AirClass

O altfel de școală – AirClass

9 ian. 2016 Altele, Lansari

Cred că mai toate persoanele care navighează pe internet au accesat cel puțin o dată un curs online, indiferent dacă era de gătit, de limbi străine, de grafică sau de programare. Cursurile online sunt foarte apreciate pentru că foarte multe sunt gratis și nici nu presupun deplasarea fizică la o anumită locație.

Ceea ce aduce nou Lenovo anul acesta este conceptul de analiză emoțională a cursanților pentru a stabili gradul lor de implicare și pentru ca profesorii să vadă dacă cursul a fost un succes sau dacă cursanții s-au plictisit.

dsht

În cadrul evenimentului 2016 Consumer Electronics Show (CES), Lenovo a anunțat lansarea AirClass – soluția pentru o experiență de învățare virtuală mai bună. Educația virtuală continuă să se dezvolte într-un ritm impresionant: numărul de studenți care participă la cursuri online sau mixte a crescut cu 80 de procente în ultimii cinci ani și 74% dintre companii utilizează mijloacele de învățare virtuală pentru instruirea angajaților lor.

AirClass a fost conceput în jurul unui tablou de comandă simplu de utilizat atât pentru formatori, cât și pentru studenți, prevăzut cu meniuri pentru partajarea de documente, fotografii, videoclipuri și live chat. Spre deosebire de soluțiile dedicate întâlnirilor virtuale, AirClass vă permite să derulați cursul sau sesiunea de instruire în întregime în ordinea în care a avut loc, iar funcția de analiză emoțională înregistrează implicarea studenților, captând și analizând înregistrări video realizate prin intermediul camerelor lor web.

Analiștii estimează că piața software pentru analiza emoțiilor va atinge 10 miliarde de dolari la nivel mondial în următorii cinci ani, iar AirClass se numără printre primele soluții care introduce această capabilitate în activitatea de învățare virtuală.

Iată cum funcționează: participanții pot permite camerelor web ale laptopurilor să capteze imagini video în timpul cursurilor, care sunt apoi combinate cu date obținute de la alți participanți și analizate pentru a realiza un raport privind atenția și implicarea pe durata prezentării. AirClass furnizează această analiză formatorului prin funcția AirClass Replay. Apoi, acesta poate folosi această analiză pentru a-și ajusta stilul și conținutul prezentării pentru sesiunile următoare.

dhttt

AirClass va fi comercializat pe bază de abonament, în funcție de numărul de formatori și numărul de clase. Iar costul nu este deloc unul scăzut.

Comentarii

  1. in cadrul facultatii am avut si noi sesiuni de curs online pe o platforma…ce e drept…nu foarte multi studenti participau…dar era interesant! am participat si mi-a placut ideea…e ceva de viitor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.