fbpx

O nouă cameră bridge de la Sony – RX10 III

O nouă cameră bridge de la Sony – RX10 III

30 mart. 2016 Foto

Sony lansează astăzi RX10 III (DSC-RX10M3), cea mai nouă cameră foto din gama premiată RX Cyber-shot. Noul obiectiv 25x super-telephoto cu o plajă focală uimitoare de 24-600mm și silent shutter este construit pentru fotografii și videografii care doresc să surprindă subiecte în mișcare de la mare distanță, în scenarii precum evenimentele sportive, concertele sau fauna.

RX10 III_phantom

Mix-ul format din senzorul 1.0-type de 20.1MP, obiectivul luminos cu zoom ridicat și procesorul BIONZ X oferă o calitate ridicată a imaginilor pe întreaga plajă focală, fie că utilizatorul realizează o fotografie statică sau dacă filmează în regim 4K. De asemenea, alăturarea obiectivului ultra-telephoto cu senzorul CMOS îi permite camerei RX10 III să ofere noi experiențe foto/video, cum ar fi capturile video super slow motion la 1000 fps. Camera dispune de un sistem autofocus extrem de precis care focalizează pe subiect în 0.09 secunde.

RX10 III

Punctele forte ale obiectivului

1. Noul obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T. Cu o plajă focală uriașă de 24-600mm (cu factor de magnificare optică de 25x)[vi], RX10 III este recomandat într-o varietate de scenarii, de la fotografii în natură de tip wide-angle la fotografii ultra-telephoto în cadrul evenimentelor sportive. Obiectivul cu deschidere mare (F2.4-4.0) sporește capacitatea senzorului 1.0-type de a realiza imagini de calitate ridicată, cu bokeh bogat.

2. Noua optică include opt elemente ED (Extra-low Dispersion) din sticlă, printre care se numără un super-element ED din sticlă și două lentile ED asferice. Aceste componente au rolul de a compensa aberațiile cromatice întâlnite deseori la obiectivele telephoto și oferă un contrast ridicat și o calitate superioară de la un colț la altul, pe întreaga suprafață a imaginii. Noul design optic include lentile asferice sofisticate (AA) și oferă performanțe foto ridicate, păstrând unitatea obiectivului la dimensiuni reduse. Noul obiectiv poate capta fotografii tele-macro extrem de detaliate, cu o distanță minimă de focalizare de 72cm la o extensie maximă de 600mm (factor de magnificare de maxim 0.49x). Stratul de protecție al obiectivului ZEISS T minimizează efectele flare și ghosting care în mod normal reduc calitatea fotografiei în condiții dificile de iluminare, oferind culori realiste și imagini clare.

RX10 III_right_shift

 3. Diafragma are 9 lamele care creează un cerc aproape perfect la o deschidere a diafragmei cuprinsă între F2.4 și F11, ceea ce oferă un efect bokeh discret. Algoritmul Optical SteadyShot a fost optimizat pentru obiectivul RX10 III și atinge până la 4,5 trepte de stabilizare optică, ceea ce oferă o stabilitate ridicată chiar și la fotografiile realizate din mână în modul ultra-telephoto sau în condiții de luminozitate scăzută.

 4. Senzor 1.0-type CMOS cu chip DRAM iluminat din spate, ceea ce îi permite să capteze lumina mai eficient. Noua cameră foto atinge o plajă ISO 64 – ISO 12800, cu zgomot redus, chiar și la un nivel ISO ridicat. Chipul DRAM din spatele senzorului stochează temporar și permite citirea unor volume mari de date care pot fi procesate în timp real, ceea ce permite înregistrarea video în regim super slow motion de până la 1000fps.

 5. Viteze de declanșare rapide de 1/32000 secunde, declanșatorul electronic funcţionează la parametri comparabili cu declanțatoarele mecanice care nu deformează imaginea. Mai mult decât atât, declanșatorul electronic este silenţios, putând fi folosit în timpul recitalelor sau pentru fotografierea altor subiecţi sensibili. Fotografierea continuă se poate realiza cu până la 14fps, ceea ce permite capturarea scenelor dinamice sau a expresiilor faciale. În plus, RX10 III oferă o detectare exactă în timpul fotografierii continue cu ajutorul autofocus-ului de până la 5fps.

RX10 III_top_close

 6. Înregistrarea video 4K cu un bitrate ridicat în format XAVC S cu citire integrală a pixelilor și fără efect de binning. Astfel, camera poate captura de până la 1,7 ori mai multă informaţie decât este necesară în cazul filmărilor 4K, acest efect de oversampling îmbunătăţind detaliile imaginii și micșorând efectul de moire sau jaggies.

Noul obiectiv permite filmarea în regim 4K între 24-600mm, ceea ce îi oferă o flexibilitate sporită în tipurile de filmări pe care le poate capta. În plus, introducerea unui front-end LSI rapid ajută procesorul de imagine BIONZ X, reducând efectul de shutter prezent în unele filmări 4K.

RX10 III dispune și de o varietate de funcţii pentru filmare care se regăsesc în mod normal pe camerele de filmat profesionale. Aceste funcţii includ: Picture Profile, S-Gamut/S-Log2, Gamma Display Assist, enhanced Zebra, HDMI output, TC/UB, REC Control, Dual REC şi funcţia Maker.

7. Sistemul de autofocus Fast Intelligent AF, apreciat de utilizatorii modelelor RX10 II şi RX10 IV. Algoritmul de detectare spaţială a obiectelor fiind optimizat la maxim pentru modelul RX10 III. Acesta oferă camerei posibilitatea de a anticipa punctul focal, detectând subiectul înainte ca butonul de declanşare să facă jumătate din cursă. Odată ce acesta realizează jumătate din cursă, camera focalizează pe subiect în doar 0,09 secunde.

RX10 III_tilt_up

RX10 III o să fie disponibil în Europa începând cu luna mai, la un preț recomandat de 1.600 €.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.