fbpx

O nouă experiență cu monitorul curbat Samsung CF396

O nouă experiență cu monitorul curbat Samsung CF396

10 aug. 2016 Altele

Eu folosesc de peste un an de zile două monitoare FullHD de peste 21 de inci, iar trecerea de la un monitor la două monitoare 16:9 a fost incredibilă. Orice task este mult mai ușor de rezolvat când poți avea mult mai multe ferestre deschise în paralel, ca să nu mai zic că te poți uita la serialul preferat în timp ce lucrezi la o prezentare în PowerPoint.

Nu credeam că aș putea renunța la cele două monitoare în favoarea unuia singur, dar un ecran curbat widescreen de 24 de inci poate fi destul de convingător. Monitorul curbat Samsung CF396 este de tip LCD TFT activ și dispune de tehnologia LED-backlit ce presupune utilizarea unui afișaj cu ecran plat care folosește iluminare de fundal cu LED-uri, în loc de iluminarea din spate cu CCFL utilizată de cele mai multe LCD-uri. Tehnologia LED-backlight produce imagini cu un contrast dinamic mai mare, ecranul poate fi extrem de subțire, oferă o gamă mai largă de culori, produc mai puțină poluare a mediului cu privire la reziduuri, sunt mai fiabile, permite o gamă mai largă de reglaj și sunt semnificativ mai ușoare.

IMG_0137

 

Review video Samsung CF396:

Ecranul curbat te transpune perfect în jocurile sau filmele preferate, orice imagine pare mai mare și mai captivantă pe un ecran curbat, iar rezoluția de 1920x1080px este potrivită pentru acest monitor. Principalul avantaj al unui ecran curbat îl reprezintă senzaţia de adâncime, curbura ecranului produce un efect de panoramare, lărgind astfel câmpul de vizionare și eliminând aproape complet distorsiunile de la marginea ecranului. Un alt avantaj al ecranelor curbate ar fi că datorită formei concave este mult ameliorată reflexia produsă de lumina ambientală.

IMG_0136

Design-ul este unul modern, nu doar ecranul curbat îți atrage atenția, ci și standul de suport ce pare destul de sensibil, dar nu este. Forma standului permite așezarea monitorului pe colțul unui birou pentru a avea mai mult spațiu la dispoziție. Din păcate nu poți ajusta monitorul pe înălțime, dar îi poți ajusta unghiul de înclinare.

IMG_0145

Ecranul de 24 de inci are un contrast de 3000:1, culorile sunt vibrante (suportă până la 16.7 millione de culori), iar luminozitatea este destul de puternică – 250 cd/m2. Unghiul de vizualizare este de 178 de grade pe verticală și orizontală.  Diferențele dintre un monitor cu ecran plat și unul cu ecran curbat sunt destul de vizibile, mai ales în ceea ce privește contrastul, culorile datorită unui ușor efect 3D de adâncime.

Timpul de răspuns este de 4ms, ceea ce nu îl face un monitor potrivit pentru sesiuni intensive de gaming, eu îl recomand jucătorilor ocazionali.

IMG_0134

Samsung CF396 dispune și de câteva funcții interesante: MagicBright, Power off timer, Game mode, Mega Dynamic Contrast Ratio, Eco Saving, Magic Upscale, Flicker Free technology, Mercury free, Eye Saver Mode. Nu are difuzoare audio, dar are mufă jack pentru căști audio, doar așa puteți folosi monitorul și pentru audio.

Puteți conecta monitorul la PC/laptop cu ajutorul porturilor VGA sau HDMI (recomand HDMI). În cutie veți primi și un cablu HDMI. Butonul de ajustare a imaginii și pentru închiderea/deschiderea monitorului se află în spate și nu este tocmai ușor de nimerit dacă nu te uiți. Tot în spate sunt și patru zone speciale de prindere a monitorului în diferite suporturi, cred că îl poți pune și pe perete, putând sta și fără stand.

IMG_0116

Dimensiunile sunt de 62.29 cm x 24.26 cm x 46.62 cm – cu tot cu stand, iar greutatea este de 4.1 kg.

Prețul monitorul curbat Samsung CF396 este de aproximativ 800lei, dar nu prea îl găsesc la noi în magazine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.