fbpx

O operațiune de salvare dificilă printr-o Furtună Extremă

O operațiune de salvare dificilă printr-o Furtună Extremă

31 ian. 2016 Filme

„The Finest Hours: Furtună extremă” este un film bazat pe o extraordinară poveste adevărată – cea mai dificilă acţiune de salvare întreprinsă de o ambarcaţiune mică, din istoria Pazei de Coastă din SUA.

„Furtună extremă” este un film despre curaj și speranță, și mai presus de toate, puterea de a face ceea ce este bine chiar dacă îți pui viața în pericol.

flexhero_thefinesthours_intheaters_bf1ff104

Pe 18 februarie 1952, o furtună masivă a lovit New England, distrugând orașe de-a lungul Coastei de Est, cu consecințe dezastruoase asupra navelor, inclusiv SS Pendleton, un petrolier pornit spre Boston, care a fost literalmente rupt în două, cu peste 30 de marinari prinşi în interiorul pupei ce s-a scufundat rapid. În calitate de ofițer superior la bord, primul inginer asistent Ray Sybert (Casey Affleck) își dă seama repede că trebuie să preia comanda echipajului speriat și să-i inspire pe oamenii să lase deoparte diferențele dintre ei și să lucreze împreună pentru a supravieţui uneia dintre cele mai mari furtuni care a lovit vreodată Coasta de Est.

Producătorul filmului – Jiim Whitaker spune: „Eu cred în filme despre speranţă, iar acesta este un astfel de film”

Deși regizorul Craig Gillespie afirmă: „Am vrut să fim foarte precişi şi corecţi în toate detaliile tehnice ale evenimentului, aşa că am implicat oameni reali în poveste. Iar faptul că am putut surprinde toate nuanţele momentului face filmul mult mai interesant şi ne permite să prezentăm eroi unici şi autentici”, dar multe elemente din film par suprarealiste. Valurile imense ce nu doboară un un vas de salvare, durata în care reușește să plutească un petrolier rupt pe din două, cum vasul de salvare nu se scufundă când trece printr-un val mare, toate aceste elemente te fac să crezi că povestea a fost un pic exagerată. Dar mai bine aș lasă un specialist să-și dea cu părerea, probabil nu sunt eu în măsură să fac astfel de afirmații, dar pentru spectatorul de rând care nu cunoște detalii despre ambarcațiuni și navigație unele imagini par incredibile.

The Finest Hours

 

Filmul are un început ceva mai greoi, iar pe lângă momentele de aventură ne este prezentată și povestea de dragoste dintre Bernie Webber (Chris Pine) și viitoarea lui soție Miriam (Holliday Grainger).

The Finest Hours

Dintre toţi cei implicaţi în operaţiunea de salvare a ambarcaţiunii, doar doi oameni mai trăiesc astăzi. E vorba de inginerii Andy Fitzgerald şi Mel “Gus” Gouthro, amândoi angajaţi ai Pazei de Coastă. Fitzgerald, care era subalternul lui Gouthro, a intervenit în seara accidentului în locul lui. Gouthro era bolnav şi a rămas la staţie. Cei doi prieteni au fost antamaţi de echipa de producţie pentru a se asigura că faptele redate în film sunt conforme cu realitatea.

Filmul „The Finest Hours: Furtună extremă” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 29 ianuarie 2016, fiind distribuit în format 3D, IMAX 3D și 4DX.

Afis_The Finest Hours (websize)

Din distribuţia filmului „The Finest Hours: Furtună extremă” fac parte: Chris Pine, Cassey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, John Ortiz, Eric Bana. Filmul este regizat de Craig Gillespie şi produs de Jim Whitaker şi Dorothy Aufiero, după un scenariu de Scott Silver şi Paul Tamasy & Eric Johnson, fiind bazat pe cartea de non-ficţiune cu acelaşi nume scrisă de Michael J. Tougias şi Casey Sherman.

Replici memorabile din film:

“You know the boat better than anyone…They’ll listen to you…They may not like you but they’ll listen to you.”

“The Coast Guard says you got to go out.  It doesn’t say you have to come back in.”

“I’m scared too.  I just don’t see the point in sitting around and talking about it.”

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.