fbpx

O priză inteligentă sau un bec Wi-Fi RGB?

O priză inteligentă sau un bec Wi-Fi RGB?

23 oct. 2017 SmartHome

Ce ai alege între o priză intelegentă pe care o poți controla de la distanță de pe smartphone și un bec Wi-Fi RGB care poate lumina în milioane de culori și nuanțe? Desigur, nu trebuie neapărat să alegi un singur device, le poți achiziționa pe amândouă 😀

IMG_6937

Mai întâi să vă explic exact cum funcționează fiecare device.

1. Priza inteligentă TP-Link Smart Wi-Fi Plug funcționează exact ca o priză normală, doar că tu o poți porni și opri oricând vrei cu ajutorul telefonului. Priza inteligentă se așează peste o priză normală și permite conectarea oricărui dispozitiv electric – exact ca o priză normală. E ca și cum ai adăuga un întrerupător smart la priza voastră. Și are un design atât de simplu și de elegant încât se potrivește în orice decor.

IMG_6962

O astfel de priză este utilă când vrei să pornești și/sau oprești un aparat fără să stai lângă el să îl scoți din priză. Poate să fie vorba despre orice aparat, nu neapărat unul inteligent, poți opri sau porni chiar și o simplă veioză. Eu o consider extrem de utilă dacă vrei să pornești un calorifer electric/radiator cu 30 de minute înainte să ajungi acasă. Poți și să setezi intervale când să funcționeze priza. De exemplu: poți seta ca trei ore pe zi să pornească filtrul de aer de la acvariu sau încălzitorul de apă de la acvariu.

IMG_6963

Verifici starea aparatelor când ești plecat şi le poţi porni sau opri de oriunde, oricând. Niciodată nu trebuie să îți mai faci griji că ai uitat că oprești ceva atunci când pleci. Iar când pleci mai multe zile de acasă, poti programa TP-Link Smart Wi-Fi Plug să aprinda și să stingă automat luminile pentru a da impresia că este cineva acasă.

Dar o altă funcție poate chiar mai utilă este observarea și înregistrarea consumului de energie.  Programarea inteligentă face ca locuinţa ta să fie şi mai eficientă energetic.

IMG_6944

Configurarea este foarte simplă şi este efectuată de pe smartphone sau tabletă.  În plus, prin Amazon Echo (vindut separat), aplicația îți permite să controlezi dispozitivele conectate la TP-Link Smart Wi-Fi Plug folosind doar vocea.

2. Becul Smart Wi-Fi LED RGB Bulb de la TP-Link te lasă să alegi orice culoare pentru camera ta, de la un roșu aprins, până la o nuanță liniștitoare de galben pal. Alege dintr-un număr mare de culori și ajustează intensitatea și aspectul luminii de la lumină albă discretă (2700k) la lumina zilei (9000k). Poate chiar și să ajusteze automat intensitatea luminii în funcție de momentul zilei.

IMG_6942

Dacă ai mai multe astfel de becuri, poți programa toate becurile inteligente LB130 din casa ta să se aprindă și să se stinga la momente diferite. Poți ajusta automat ora la care răsare și apune soarele, pentru ca becurile să se aprindă când se întunecă și să se stingă când este lumină afară.

Pe lângă o ambianță plăcută în casă, becul Smart Wi-Fi LED Bulb și reduce consumul de energie cu până la 80% fără a face compromisuri la luminozitate sau la calitate, comparativ cu un bec cu incandescență de 60W. Iar becul LED durează până la 22,8 ani.
Cost estimat al energiei: Bec cu incandescenta normala de 60W: 30,5 lei.
Cost estimat al energiei: Bec LED Wi-Fi inteligent: 5,6 lei pe an.

IMG_6960

Și acest bec smart poate fi controlat cu ajutorul comenzilor vocale, prin Alexa de la Amazon Echo.

Controlează dispozitivele conectate la priza inteligentă sau bec-ul LED smart, precum și orice alt device smart home de la TP-Link, oriunde te-ai afla cu conexiune la Internet prin aplicația Kasa de pe smartphone-ul tău. Prin aplicația gratuită Kasa poți gestiona direct de pe smartphone-ul cu Android (4.1 sau mai nou) sau iOS (iOS 8 sau mai nou) toate device-uri TP-Link Smart Home. Aplicația e super ușor de folosit, are o interfață intuitivă și dispune de toate funcțiile de care ai nevoie.

 

Caracteristici Smart WI-FI Plus TP-LINK HS100:
Tip produs:
Priza Inteligenta
Wireless:
Da
Alimentare:
100 – 240VAC
Dimensiuni (W x H x D mm):
100.3 x 66.3 x 77 mm
Frecventa (GHz):
2.4GHz, 1T1R
Greutate (g):
131.8g
Altele
Buttons: Buton Pornit/Oprit Buton Configurare
System Requirements: Android 4.1 sau mai nou, iOS 8 sau mai nou
Operating Temperature: 0 ºC ~ 40 ºC (32°F ~ 104°F)
Operating Humidity: 5%~90%RH, Non-condensing
Alimentare (V/Hz):
Input voltage 100 – 240VAC
Output voltage 100-240VAC
Maximum Load 16A
Maximum Power 3.68KW

 

Caracteristici Bec Smart TP-link Wi-Fi LED Bulb LB130:

Tip soclu E27
Conectivitate Wireless
Utilizat pentru Interior
Durata de viata 25000 min
Putere 11 W
Tip lumina Rece Calda
Temperatura culoare 2500 k
Flux luminos 800 lm
Sistem de operare compatibil Kasa
Continut pachet Smart Wi-Fi LED Bulb LB130, Quick Installation Guide
Greutate 175 g

 

Comentarii

  1. Eu prefer becul Wifi deoarece oferă o ambianta plăcută în casă ceea ce îmi place mult. Dar și priza e ‘misto’, interesant faptul ca o poți programa când sa ofere energie la orice electrocasnic pe care l-ai pus în aceasta priza

  2. Lumea tehnologiei ne surprinde tot mai mult pe zi ce trece, Tp-link deja a început. Priza mi se pare chiar interesantă și o consider mai utila decât becul Smart, el este mai mult pentru distracție.

  3. Cat de mult avansează tehnologia, nu pot decât sa ma bucur.
    Îmi place în special priza inteligenta pentru ca o găsesc mai utila decât becul Smart.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.