fbpx

Ochelarii VR CardBoard idei3D.ro + Concurs

Ochelarii VR CardBoard idei3D.ro + Concurs

15 oct. 2015 Altele, Concursuri

Poți experimenta realitatea virtuală (VR) super simplu și rapid chiar la tine acasă, ai nevoie doar de o pereche de ochelari VR.

Ochelarii VR de la idei3D.ro sunt realizați după planurile open-source ale ochelarilor Cardboard făcute publice chiar de către Google. Exact ca și ochelarii din carton de la Google, ochelarii de la 3idei.ro funcționează cu ajutorul unui smartphone și a unor aplicații ce oferă imagini speciale pentru VR. Acești ochelari sunt cea mai simplă și ieftină opțiune pentru a experimenta realitatea virtuală.

3

Iar la orice comandă, poți descărca gratuit jocul RPG  VR CMOAR ce folosește realitatea augumentată. Pe Google Play și AppStore veți găsi mai multe aplicații pentru ochelarii VR de tip cardboard.

Ochelarii sunt făcuți din:

  • carton
  • 2 X magneți (diametru 20mm)
  • 2 X lentile (diametru 25mm, distanță focală 45mm, biconvexe)
  • 2 X arici de prindere
  • 2

Și sunt necesare aplicații speciale care împart ecranul în două imagini separate pentru fiecare ochi în parte, imagini 2D care se suprapun când te uiți cum ambii ochi și devin 3D stereoscopice.

Mai jos puteți vedea un review video care include și reacțiile mele când testez ochelarii VR:

Pe net se găsesc destul de multe firme, mai ales din China, care comercializează astfel de ochelari. Eu îi recomand pe cei de la idei3D, nu doar pentru că sunt făcuți de români, ci pentru că:

1. Magneții pe care îi folosesc sunt de două ori mai mari și mai puternici decât magneții ochelarilor din China.

2. Banda Elastică Triplă prinde ochelarii în întregime (cu tot cu telefon) evitându-se riscul de a scăpa telefonul și poate fi folosită la mai multe perechi de ochelari.

3. Partea de carton care intră în contact cu fruntea este protejată de o folie transparentă de plastic împotriva transpirației.

4. Magnetul din interior este lipit de perete evitându-se astfel căderea continuă atunci când magnetul de exterior este apăsat prea tare.

Cea mai ieftină pereche de ochelari costă 35 de lei, mai este modelul pe negru care costă 39 lei, modelul cardboar hacker la 39 lei, separat puteți cumpăra și această bandă de prindere pentru o susținere mai bună – banda costă 10 lei. Așadar, pentru o pereche exact ca cea din video-ul de mai sus, vei plăti doar 45 de lei, transportul fiind gratuit. Super preț nu? Ținând cont că o pereche de ochelari VR pe piață poate ajunge la 1.200 lei, principiul de funcționare fiind asemănător. Iar dacă vrei să te distrezi cu toți prietenii tăi, 10 ochelari VR de la idei3D costă 230 lei.

1

Dacă te-ai uitat la video până la final, sigur ai văzut și concursul la care poți câștiga una din cele trei perechi de ochelari VR oferiți de idei3D.ro. Trebuie doar să-mi lași un comentariu pe youtube, la video-ul în cauză, în care să-mi spui de ce ai vrea să câștigi.

Concursul se desfășoară până pe 23 octombrie, iar câștigătorii or să fie aleși prin tragere la sorți. Baftă!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.