fbpx

Olympus PEN-F – Această frumusețe este o bestie

Olympus PEN-F – Această frumusețe este o bestie

18 mart. 2016 Foto

Mi-am cumpărat prima mea cameră foto profesională acum cinci ani, când am început să călătoresc mai mult în străinătate, și deocamdată nu am avut motive să o înlocuiesc. Atunci mi-am cumpărat un DLSR pentru că era la modă, fotografii adevărați aveau DSLR-ul și toată lumea îi admira. Acum vremurile s-au schimbat, toți au DSLR-uri, și din ce în ce mai mulți se orientează către aparate mai mici, mirrorless, dar la fel de performante. Cu siguranță următoarea mea cameră foto o să fie un mirrorless cu conectivitate WiFi, poate chiar Olympus PEN – F – noul model mirrorless Olympus prezentat ieri de către F64.

Olympus PEN – F este o cameră foto performantă, cu un design retro și elegant, fiind construit cu materiale şi finisaje de cea mai înaltă calitate. IMG_6545

Creatorii Olympus PEN-F au regândit toate elementele, de la calitatea senzorului la nivelul ridicat al finisajelor, acestea sporind la rândul lor ergonomia cu care compania și-a obișnuit utilizatorii. Cu senzor Micro Four Thirds Live MOS de 20 de megapixeli și stabilizare optică pe cinci axe, Olympus PEN-F oferă performanţele optice excepţionale într-un pachet care încape, la propriu, în palmă.

IMG_6480

F64 a prezentat Olympus PEN-F într-un eveniment special susținut în sala expozițională din Bulevardul Unirii nr. 45, unde fotograful Cristian Crisbășan a vorbit despre capabilitățile tehnice și experiența sa cu această cameră foto.
IMG_6495

Cristian Crisbăşan a absolvit Școala de Televiziune BBC în 1994, iar în 2007 a fost inclus în Antologia Taschen „The New Erotic Photography“, în care sunt reuniți cei mai buni 82 de fotografi contemporani de nud. Povestea fotografului în lumea mirrorless a pornit odată cu primul mirrorless Olympus, iar acum a ajuns la cel mai elegant și performant model.

„Cea mai bună cameră este aceea care servește pe deplin scopul pe care vrei să îl atingi. Unealta potrivită este aceea care îți oferă cea mai mare libertate de a-ți exprima viziunea personală asupra lumii, iar apariția tehnologiei «mirrorless», pe care am descoperit-o în primul Olympus PEN digital, adică EP­1, a fost ca o gură de aer pentru mine.” – Cristian Crisbăşan.

IMG_6541

Revenind la dotările tehnice ale Olympus PEN-F, vizorul electronic are o rezoluție excelentă de 2,36 milioane de pixeli, camera dispune de conectivitate wireless integrată pentru a transfera rapid imaginile pe smartphone sau laptop, iar fotografierea în rafală se poate face cu o cadență de până la 10 cadre pe secundă. De asemenea, sensibilitatea ISO este într-un interval extins de la 80 până la 25.600, oferind acel plus de luminozitate necesar și în cele mai dificile situații. În plus, cântărind doar 427 de grame, Olympus PEN-F e camera foto pentru care nu mai pot fi găsite scuze ca să fie lăsat acasă.

IMG_6528

 

Camera este disponibilă deja în oferta F64.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.