fbpx

Open Innovation Hub – platformă dedicată inovației

Open Innovation Hub – platformă dedicată inovației

30 mai 2016 Altele

Media Galaxy a lansat Open Innovation Hub, o plaformă deschidă discuțiilor despre inovație. Platforma este tradusă într-o serie de întâlniri al căror scop este acela de a descoperi noi insight-uri valoroase și de a genera idei care pot duce la inovare în diferite segmente.

IMG_8817

Primul eveniment din cadrul platformei, Gourmet Innovators, a fost dedicat rolului tehnologiei în gastronomie și a adus laolaltă pasionați, specialiști, artiști și cunoscători care au purtat o discuție deschisă în jurul acestei teme. Am participat și eu la discuție pentru a descoperii cele mai noi tehnologii din domeniu. La eveniment s-au aflat și Cristina Mazilu (Publisher Good Food și blogger pe mazilique.ro), Larisa Petrini (Corporate Wellbeing Strategist, Health Coach și ambasador Jamie Oliver), Mioara Bolozan (Marketing Manager Whirlpool Romania), Chef FOA, Chef Răzvan Alexandru și Victor Iancu (owner Pukka Tukka).

IMG_8836

Eu gătesc foarte rar, pentru mine tehnologia în bucătărie este reprezentată de aparatele care reușesc să mă ajute să gătesc rapid și simplu, eu una sunt extrem de încântată și de cuptorul cu microunde, dar sunt persoane care au cereri mult mai avansate de la aparatele din bucătărie.

Specialiștii au subliniat faptul că dincolo de rolul funcțional de suport în procesul de gătire, tehnologia modernă permite accesul la oportunitățile unei bucătării profesioniste într-un spațiu mic. Practic, gadget-urile care erau acum cinci ani folosite de chefi profesioniști au trecut acum în bucătăriile de acasă, fiind accesibile oricui.

Gourmet Innovators

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Whirlpool România.

„Open Innovation Hub este un proiect Media Galaxy prin care dorim să generăm converație în jurul ideii de inovație în electro-IT. Alături de specialiști, profesioniști din diverse arii de interes, descoperim insight-uri valoroase, identificăm noi nevoi, pe care ulterior le putem adresa prin extinderea gamei de produse cu noi device-uri și gadgeturi pe care aceștia și le doresc.”, spune Carmen Căpitănescu, Marketing Manager Media Galaxy.

IMG_8838

În ceea ce privește trendurile în acest segment, cei prezenți au notat câteva direcții de dezvoltare interesante. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este raționalizarea și responsabilizarea consumului. Mai exact, oamenii adoptă tot mai mult o atitudine sustenabilă și se orientează către aparate cu eficiență energetică, care au o durată mai mare de viată și, în același timp, caută rețete care optimizează consumul. De asemenea, se remarcă dezvoltarea unei culturi a mâncării. Cooking-ul devinde din ce în ce mai frecvent un business, care poate lua forma unui blog de gătit, a unui restaurant cu un specific aparte sau a unui magazin care oferă ingrediente ieșite din comun.

Acesta este doar primul eveniment dintr-o serie de întâlniri ce urmează să fie organizate de Media Galaxy, pentru a descoperi noi direcții de inovare.

Comentarii

  1. Sunt extrem de pasionata de gatit si il ador pe Chef Foa! ii urmaresc retetele si tutorialele…avem multe de invatat! Sper sa ne perfectionam in arta aceasta a gatitului din ce in ce mai mult…noi ca popor…sa reinventam sarmalele si mamaliga si sa le ducem la urmatorul nivel! 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.