fbpx

Review Oral-B Smart 4 CrossAction – Periuța de dinți inteligentă

Review Oral-B Smart 4 CrossAction – Periuța de dinți inteligentă

10 ian. 2018 Altele

În ultimii ani au tot apărut aparate sau obiecte inteligente la care nu te-ai fi gândit: frigidere, cuptoare cu microunde, sticle, chiar şi periuţe de dinţi.

Ai crede că o periuţă de dinţi inteligentă este una electrică… Dar nu. O periuţă de dinţi inteligentă nu doar foloseşte baterii şi un sistem de rotire automat pentru a curăţa dinţii, ci se conectează la smartphone-ul tău pentru a-ţi poate spune cât de intens ai periat anumiţi dinţi, cât timp ai petrecut să îţi cureţi dinţii, ce dinţi ai neglijat şi altele. Nu te aşteptai la asta, nu?

Periuţa Oral-B Smart 4 4000 CrossAction a tot fost la reducere în ultima perioadă, acum preţul ei este de 280lei, redusă de la 600lei.

Review video Oral-B Smart 4:

În cutie vei primi periuţa, încărcătorul, suport pentru periuţă şi două capete de curăţat dinţii. Dar să nu uităm de aplicaţia pentru smartphone pe care o poţi instala gratuit – Oral-B App.

Periuţele electrice sunt mult mai mari decât periuţele normale şi pot fi ceva mai greu de folosit. Oral-B Smart 4 (129g) este şi mai mare pentru că în mâner sunt şi toţi senzorii smart, dar are un mâner cu grip din plastic şi cauciuc pe care îl poţi ţine destul de bine. Desigur, periuţa este rezistentă la apă şi umezeală. Pe mâner mai sunt şi LED-uri pentru baterie, încărcare şi presiune şi butonul de on-off. Capul de periere se ataşează şi detaşează foarte uşor, trebuie doar să tragi de el.

Periuţa are şi trei programe rapide de periere care se pot schimba de pe mâner: curăţare zilnică –  program standard pentru igienă orală zilnică, programul sensitive ce opereaza la o viteza mai mică oferind un periaj mai delicat, recomandat persoanelor cu dinţi sensibili şi programul de albire cu viteze alternante pentru un efect de lustruire pe suprafaţa dintilor, eficient în reducerea petelor de suprafaţă.

IMG_7316

Periuţa se conectează foarte uşor la telefon. Instalezi aplicaţia gratuită pentru Android sau iOS, porneşti GPS-ul şi Bluetooth-ul, apeşi butonul de pornire de pe periuţă şi aştepţi să se conecteze. Gata!

Din aplicaţie poţi seta cronometrul, programul la care vrei să lucrezi: albire, respiraţie proaspătă, anti-placă bacteriană sau îngrijire ortodontică, şi pentru cât timp. Poţi vedea statistici pe zile, săptămâni sau lună, poţi salva istoricul, poţi strânge trofee când treci de anumite nivele şi poţi cere consiliere profesională.

Aplicaţia este una completă, vei găsi tot ce îţi trece prin cap, chiar şi o zonă fun unde te poţi costuma în timp ce te speli pe dinţi – perfect pentru a atrage copii să se spele mai mult timp pe dinţi. În plus, în timp ce te periezi poţi vedea cele mai importante ştiri, citate interesante, vremea sau calendarul stabilit de tine.

Oral-B foloseşte un sistem de curățare 3D (oscilant-rotativ-pulsatoriu) ce îndepărtează placa cu 100% mai bine decât o perie manuală. Capul periuței de dinți Oral-B CrossAction prezintă un design rotund pentru curățarea dinților – acest tip de cap este cel mai des folosit și este considerat cel mai util. Perii CrissCross sunt setaţi la un unghi de 16 grade pentru a curăța efectiv de-a lungul gingiei și pentru a ajunge adânc între dinți pentru a ridica și a scoate până la 100% mai multă placă față de o periuță de dinți manuală.

Oral-B Smart 4 CrossAction dispune de baterie reincarcabilă cu o durată de viață a bateriei de 2 săptămâni, aşa că o poţi folosi oricând şi oriunde.

IMG_7315

Periuţa are şi un senzor de presiune care te anunţă când apeşi mai tare. Când se aprinde senzorul de presiune LED, viteza capului periei va scădea, iar sunetul motorului se schimbă. Pentru că aplicarea unei presiuni prea mari este o problemă. Peria trebuie doar să atingă uşor suprafața dintelui și a gingiilor.

Deşi periuţa o să vă ofere toate sfaturile de care aveţi nevoie, am zis să vă ofer şi eu câteva:

– timpul de periere recomandat la nivel global este de 2 minute, de două ori pe zi.

– încercaţi să împărțiţi gura în 4 secțiuni. În partea superioară dreaptă, stânga sus, dreapta jos și stânga jos. Ar trebui să vă petreceți 30 secunde pentru curățarea fiecărei secțiuni.

La intervale de 30 de secunde, peria va furniza o avertizare sonoră prin intermediul unei pauze ușoare în motorul periei, pentru a vă spune să schimbați cuadrantul.

– Asigurați-vă că învățați cum să vă curățați dinții în mod corespunzător

1. Puneţi puţină pastă de dinţi pe periuţă

2. Mai întâi puneţi periuţa pe dinţi şi apoi porniţi-o

3. Rămâi câteva secunde pe fiecare dinte

4. Împarte gura în trei cadrane şi asigură-te că stai câte 30 de secunde la fiecare cadran

5. Înlocuieşte capul de periaj de 4 ori pe an

Oral-B Smart 4 CrossAction oferă foarte multe avantaje, dar hai să vă spun şi câteva dezavantaje:

– nu se pot înregistra mai mulţi utilizatori pe acelaşi mâner

– nu îţi poţi da seama rapid ce mod foloseşti, mai ales dacă nu ai aplicaţia mobilă pornită

– nu poţi vedea nivelul bateriei

În concluzie, o periuţă de dinţi inteligentă este muuult mai bună decât o periuţă normală, iar toate opţiunile smart te vor ajuta să menţii o sănătate dentară optimă. Iar preţul la care este acum este unul de neratat!

IMG_7311

Ştiaţi că, la nivel global, în zonele urbane:

– Durata medie de periaj este de 90 de secunde, nu de 2 minute
– 75% dintre persoane nu își schimbă periuța de dinți la fiecare 3 luni
– ⅓ din toți copiii care încep la școală au carii dentare.
– ¼ din adulți spun că nu au vizitat un dentist în ultimii doi ani.
– 3 din 10 adulți suferă de dureri dentare obișnuite.
– ¼ de adulți nu își perie dinții de două ori pe zi.
– ⅘ din populație are cel puțin o plombă, fiecare având în medie 7 plombe
– 31% dintre adulți au carii dentare.
– 19% dintre adulți au proteze totale sau parțiale

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.