fbpx

Orange Number Share și eSIM – cum să gestionezi mai multe device-uri

Orange Number Share și eSIM – cum să gestionezi mai multe device-uri

19 dec. 2019 Altele

Prin programul Orange Smartphone Tester am reușit să testez și două noi opțiuni de la Orange: Numer Share și eSIM.

Să ne imaginăm că vrei să mergi la alergat, ca orice pasionat e tehnologie, îți iei cu tine smartwatch-ul ca să vezi cât mai alergat, să-ți monitorizezi pulsul, să salvezi traseul etc. De acum nu trebuie să mai iei telefonul cu tine, ceasul inteligent poate lua complet locul unui telefon. Dacă ești la fel de amețit ca mine, ai 2 smartwatch-uri și un smartphone, care nu știi niciodată unde sunt, te-ar ajuta dacă atunci când ai primi un apel ar suna toate device-urile și tu ai răspunde de pe primul pe care-l găsești.

Cam ăsta este rolul opțiunii Number Share de la Orange – poți folosi același număr de telefon pe smartphone-ul tău și pe smartwatch-ul compatibil. De exemplu: pe Samsung Galaxy S10 5G și pe Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE

Atunci când apelezi sau trimiți un mesaj de pe un smartwatch, destinatarului îi este afișat numărul tău de telefon, setat ca număr principal, indiferent dacă ai sau nu smartphone-ul în apropiere. Când ești sunat, or să sune toate device-urile. Dar când primești un SMS îl vei vedea doar pe telefon.

Nu toate device-urile sunt compatibile cu acestă funcție, ba chiar sunt destul de puține. Smartwatch-ul este cel care trebuie să poată susține o astfel de funcție. Un astfel de smartwatch este Samsung Galaxy Watch Active 2, el dispune și de opțiunea utilizării eSIM.

eSIM-ul (embeded SIM sau SIM integrat) reprezintă o nouă tehnologie prin intermediul căreia utilizatorii se vor putea conecta la rețeaua mobilă utilizând dispozitivele mobile compatibile fără a mai avea nevoie de utilizarea cartelei SIM. Numărul de telefon, precum și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.

Pe un eSIM se pot instala simultan profile pentru mai multe numere de telefon. Acestea se pot instala şi activa direct din meniul smartphone-ului, fără a mai fi necesară schimbarea cartelelor SIM între ele.

Știți cum acum câțiva ani foloseam o cartelă SIM destul de mare, apoi a apărut microSIM, nanoSIM, iar acum nici nu mai e nevoie de SIM – avem eSIM. Prin această tehnologie Galaxy Active 2 este considerat un smartwatch cu număr, de pe care poți suna, deși nu are slot pentru cartela SIM, el folosește eSIM.

Galaxy Watch Active 2 are un hardware de înaltă calitate, un ecran bun, o durată de viață lunga a bateriei și GPS. Plus un software capabil cu o margine capacitivă care face ca navigarea să devină o placere. Și este disponibil în două dimensiuni de 40 și 44 mm, are câteva finisaje diferite, iar curelele pot fi ușor schimbate.

Îmi place că Samsung este dispus (și capabil) să modifice atât de mult designul device-urilor wearable și drept dovada aspectul atat de modern si elegant al lui Watch Active 2. Carcasa din aluminiu are un aspect finisat, ușor rotunjit, fără înflorituri sau unghiuri elaborate în afara lățimilor simple de pe cele două butoane laterale. Versiunea de 40 mm se potrivește frumos pe încheietura mea mai mică, iar finisajul metalic arată premium în comparație cu primul Galaxy Watch Active. Versiunea din aluminiu este disponibilă în aur negru, argintiu sau roz cu o curea din cauciuc sintetic, în timp ce versiunea din oțel inoxidabil vine cu un finisaj argintiu, negru sau auriu, cu o bandă de piele. Versiunea LTE este disponibilă numai în oțel inoxidabil.

Aplicațiile și funcțiile de fitness ale Watch Active 2 nu s-au schimbat prea mult: există  tot 39 de moduri de urmărire a antrenamentelor, cum ar fi alergarea, mersul, ciclismul și înotul.

Ceasul are și ECG (electrocardiogramă) pentru a detecta activitatea electrică și ritmul inimii tale. Cu toate acestea, în timp ce hardware-ul este prezent, funcția nu este disponibilă încă,, deoarece Samsung are nevoie de aprobare pentru utilizarea sa în fiecare țară.

Cu o utilizare obișnuită, bateria Active 2 ține cam două zile.

Telefonul trebuie să fie tot un Samsung, dar sunt mult mai multe modele compatibile, chiar și telefoanele din seria A. Eu am testat Number Share de la Orange cu ajutorul telefonului Samsung Galaxy S10 5G și a smartwatch-ului Samsung Galaxy Watch Active 2, ambele primite prin programul Orange Smartphone Tester.

Interesant e că la un telefon Samsung poți asocia până la 4 ceasuri. Pentru fiecare ceas asociat, tariful este de 2 €/ lună, TVA inclus, dar ai o perioadă promoțională la început. Această taxă se va adăuga la valoarea abonamentului plătit lunar, în baza contractului de abonament.

 

Cum pot activa Number Share

În primul rând, ai nevoie de un abonament de la Orange. Pentru activare ai nevoie de un cont My Orange. (Number share este disponibil doar pentru clientii persoană fizică).

Apoi va trebui să asociezi device-urile, prin Bluetooth folosind aplicația Galaxy Wearable, exact așa cum faci cu orice smartwatch Samsung. După afișarea ecranului de activare vei fi redirecționat într-o nouă pagină unde va trebui să te autentifici în contul My Orange și să confirmi activarea serviciului Number Share.

Apelurile în rețea, naționale și internaționale, sesiunile de date și mesajele text, efectuate/transmise de pe un dispozitiv secundar vor consuma din resursele abonamentului asociat numărului principal. După consumarea resurselor abonamentului asociat numărului principal, serviciile se vor taxa cu tarifele adiționale aplicabile acestui abonament. Serviciul Number Share nu funcționează în roaming.

Dezactivarea serviciului Number Share se poate face de la data de facturare, prin intermediul aplicației dedicate, din secțiunea ”Date mobile/Gestionează contul meu” sau prin intermediul My Orange, secțiunea ”Opțiuni”.

Ce mi se pare ciudat este că apelurile și mesajele către/ de la persoanele de contact blocate pe numărul principal nu vor fi blocate și pe dispozitivele secundare asociate. Aici văd o problemă. Dacă cineva te terorizează cu apeluri (sper că nu se întâmplă așa ceva în ziua de azi, se întâmpla prin liceu…), ceasurile or să tot sune, chiar dacă persoana e blocată pe telefon.

Cum pot activa eSIM

Asigură-te că ai un device compatibil cu tehnologia eSIM.

Vizitează cel mai apropiat magazin Orange și solicită un cod de activare eSIM. Îl vei putea obține dacă activezi un abonament nou sau, iar dacă ești client existent, poți solicita trecerea de la SIM la eSIM. Momentan, tehnologia eSIM este disponibilă doar pentru abonamente, nu contează tipul de abonament.

Conectează-te la WiFi și accesează secțiunea eSIM din setările de conexiune mobilă de pe device-ul tău.  Urmează instrucțiunile de pe ecran și așteaptă SMS-ul de confirmare.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.