fbpx

Oricine se poate juca pe PlayStation

Oricine se poate juca pe PlayStation

15 dec. 2017 Altele

Cei care mă cunosc știu că sunt de partea PC Gaming Master Race, în principal datorită diferenței încă mari de performanță între PC-uri și console și datorită feelling-ului hardcore pe care îl ai când te joci pe PC. Dar asta nu înseamnă că nu pot aprecia și jocurile pe consolă, mai ales pe cele distractive. Unele jocuri sunt mult mai plăcut de jucat cu un controller sau cu telefonul, altele sunt mult mai potrivite pentru mouse și tastaură. Deși mulți compară jocurile pe PC cu cele de pe consolă, asta pentru că și multe jocuri sunt disponibile pe ambele platforme, eu zic că sunt experiențe complet diferite.

Video cu mai multe detalii:

Toți am început să ne jucăm de pe un PC sau laptop, și poate ni se pare mai simplu să ne jucăm pe un PC pentru că așa suntem învățați sau nu pentru că nu vrem să investim într-un alt device. Dar asta nu înseamnă că este mai complicat să te joci pe o consolă, dimpotrivă.

Și eu m-am tot ferit de console pentru că nu eram obișnuită cu ele, dar de câteva zile testez un PlayStation 4 Pro și mi s-a părut incredibil cât de repede m-am învățat cu el. A durat un pic până l-am instalat și setat, dar apoi a fost super simplu să instalez jocurile dorite și să încep să mă joc. PlayStation oferă și casual gaming, dar și hardcore gaming 4K (mai ales cu modelul PlayStation 4 Pro).

IMG_7230

PlayStation 4 Pro a venit în cutie și cu un abonament la PlayStation Plus, abonament ce îți oferă posibilitatea de a juca componenta multiplayer a jocurilor, dar îți și oferă frecvent discount-uri la jocuri cool (acum este campania 12 Deals of Christmas, un joc în promo o dată la 2 zile). E super tare pentru că am downloadat câteva jocuri chiar imediat ce am instalat PS4 Pro. Cu acest abonament am descoperit jocul That’s You – perfect pentru a petrece o seară distractivă cu prietenii sau familia. Nici nu ai nevoie de controllere, folosind telefoanele sau tabletele, participanții pot desena și colora selfie-urile celorlalți, răspunde la peste 1.000 de întrebări amuzante, își pot dovedi calitățile actoricești și multe altele.

Mă bucur că există și jocuri de socializare, jocuri pentru oricine, nu doar pentru gamerii înrăiți. Până și mama a reușit să se joace 😀 Ba chiar există și o platformă doar cu astfel de jocuri – PlayLink. PlayLink este o nouă platformă de jocuri de socializare pentru PS4, potrivite pentru gaming-ul casual, potrivite pentru oricine. Ai nevoie doar de joc, PS4 și smartphone sau tabletă cu aplicația PlayLink instalată. Majoritatea jocurilor au propria lor aplicație mobilă pentru PlayLink. Nu ai nevoie de controller sau accesorii suplimentare, este suficient smartphone-ul tău.
Jocurile disponibile din 22 noiembrie sunt: That’s You, SingStar, Knowledge is Power, Hidden Agenda, Planet of the Apes și altele.

IMG_7232

Eu am jucat:

That’s You

Acest joc se poate juca numai de la 2 jucători până la maxim 6 jucători, fiecare cu smartphone-ul sau tableta lui, conectate la aceeași rețea Wi-Fi ca și PS4, având app-ul That’s You luat pentru Android sau iOS.

25398390_1542149172499078_4906786307056182442_o

Jocul este distractiv pentru că întrebările sunt despre jucători. Fiecare își crează un profil cu nume, avatar/carte, selfie și fiecare trebuie să răspundă la un număr variabil de întrebări (în funcție de durata selectată a jocului) despre jucătorul care este subiectul scenariului curent. Acestea pot fi de tipul: Alege răspunsul corect, Ce ar face X,  Desenează ceva sau Fă-ți un selfie mimând o față. Scenariile sunt variate, de la vânzarea tabloului bunicii la o noapte de camping sau o petrecere cu prietenii. Întrebările sunt de toate tipurile, sunt și întrebări serioase și… extrem de amuzante :).

 IMG_7236

Fiecare jucător este punctat după fiecare răspuns, dacă acesta a ales varianta majoritară, iar la final se „cântărește” scorul echipei pentru a arăta cât de bine vă cunoașteți între voi.

SingStar Celebration

După cum sugerează și numele, SingStar este un joc de tip karaoke. Acesta se poate juca single sau cu până la 8 jucători, head-to-head, cu ajutorul smartphone-urilor pe post de microfon/cameră.

Britney

Nu sunt multe de spus, doar că exista un sistem de punctaj, iar după fiecare rundă unul dintre voi va fi câștigător. Se pot uploada replay-uri online pentru voturi, iar cântecele se cumpără cu puncte – având la dispoziție mai multe moduri de petrecere.

25398257_1542149912499004_3748011513532625829_o

Knowledge is Power

Knowledge is Power este un joc de tip trivia unde concurezi contra amicilor tăi. La fel ca celelalte jocuri, și el se controlează prin intermediul aplicației dedicate de mobile. Întrebările sunt de cultură generală, important fiind și timpul de răspuns pentru calcularea scorului. Pe parcursul jocului, participanții pot utiliza Power Play pentru a-și încetini rivalii ca ei să fie cei care răspund primii. Și grafica mi-a plăcut mult la acest joc, el fiind preferatul meu.

25352237_1542148759165786_1171595183895493145_o

Hidden Agenda

Hidden Agenda este un joc foarte interesant unde jucătorii trebuie să ghideze povestea detectivei Becky Marney și a procurorului Felicity Graves. Aceștia vor să rezolve cazul ucigașului în serie „The Trapper”, făcând pe parcurs diverse alegeri cu ajutorul jucătorilor. Majoritatea decide, evident, iar pentru egalitate se poate delibera live sau folosi o carte de tip Takedown. Pe parcursul jocului fiecare jucător va primi în secret, doar pe device-ul său, un obiectiv menit să bage râcă între cei care joaca. Fiecare decizie luată afectează cursul evenimentelor și outcome-ul jocului. Evoluția jocului se modifică în funcție de deciziile luate, iar participanții pot deveni chiar următoarea victimă a lui Trapper.

25395036_1542147432499252_7313727445020661771_o

Partea proastă la aceste jocuri e că poți ieși din joc dacă cineva te sună sau dacă accesezi altă aplicație.

Mulțumesc PlayStation România pentru oportunitatea de a testa PlayStation 4 Pro și cele mai interactive jocuri disponibile pe PlayStation.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.