fbpx

Panasonic a lansat noi modele de camere foto, iar eu le-am testat înainte de lansare

Panasonic a lansat noi modele de camere foto, iar eu le-am testat înainte de lansare

21 sept. 2016 Foto

Rar mi se întâmplă se testez un device înainte să se lanseze la nivel internațional. M-am bucurat enorm că cei de la Panasonic România au organizat un eveniment de prezentare chiar înainte de Photokina – târgul unde jurnaliștii și vizitatorii au putut vedea pentru prima dată noile modele de camere foto de la Panasonic. La evenimentul din București ne-au fost prezentate trei din cele patru noi aparate, modelul GH5, modelul de top, a fost ținut secret până la Photokina.

IMG_0516

Eu am întârziat un pic cu articolul, dar am pentru voi și imagini realizate cu cele trei modele noi de la Panasonic: FZ2000, G80 și LX15. Noile device-uri ne-au fost prezentate de Michiharu Uematsu – Uematsu-san joaca un rol activ în comunicarea cu privire la noile produse Panasonic cu presa și companiile cu care operează Panasonic la nivel mondial, precum și transmiterea feedback-ului primit către planificatorii și inginerii din Japonia.

IMG_0550

Să începem cu detaliile despre modelul de top: Panasonic Lumix GH5 – primului DSLM din lume prevăzut cu funcția de înregistrare video 4K 60p/50p și cu funcția 6K PHOTO.

LUMIX GH5 este prima cameră din lume Mirrorless (DSLM) care poate înregistra imagini video de înaltă precizie, fluide la rezoluția 4K 60p/50p și care poate reproduce fidel imagini video 4K 4:2:2 pe 10 biți.

GH4H-800x403-e1420042967678

Noul LUMIX GH5 este programat să intre pe piață în prima jumătate a anului 2017 și va fi prevăzută cu noua funcție „6K PHOTO” dezvoltată de Panasonic – extragerea de imagini statice, de aproximativ 18 megapixeli dintr-o imagine video cu definiție extrem de înaltă și cu o rezoluție de aproximativ 9 ori mai ridicată decât Full HD. În plus, o fotografie 4K echivalentă cu aproximativ 8 megapixeli poate fi extrasă dintr-o înregistrare video la 60 fps.

Silențioasă și discretă, prevăzută cu funcția de focalizare rapidă pentru surprinderea momentelor unice, camera LUMIX GH5 le va permite fotografilor să înregistreze frecvență a cadrelor ridicată, într-un interval de o  lungă durată și de mare viteză.

maxresdefault

Camera LUMIX GH5 a fost anunțată în cadrul târgului Photokina 2016 împreună cu noua gamă de obiective LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0. Având performanțe optice înalte și o dimensiune compactă, seria de obiective LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 va include trei noi obiective: unul cu zoom standard de 12-60 mm, un superangular de 8-18 mm și un teleobiectiv de 50-200 mm. Toate aceste obiectivele vor fi prezentate ca exponate la standul Panasonic.

BSB_9082_gh5handson

Camera Bridge hibridă Lumix FZ2000

Noua cameră Bridge LUMIX DMC FZ2000, care încorporează un obiectiv cu zoom optic 20x, un senzor MOS de 1,0 inci și înregistrare video 4K nelimitată în MOV/MP4.

IMG_0556

Camera LUMIX FZ2000 este prevăzută cu noul sistem cu obiectiv LEICA DC VARIO-ELMART care are un zoom optic 20x (24-480 mm, echivalent cameră 35 mm) și F2,8-4,5. Alcătuit din 16 lentile în 11 grupuri, sistemul cu obiectiv furnizează performanțe optice înalte, minimizează efectul ghost și reflexiile, fiind totodată prevăzut cu un mecanism de ghidare utilizat de obicei de camerele video profesionale.

Împreună cu structura internă de zoom, noul mecanism de ghidare asigură o stabilitate baricentrică excepțională pentru un efect de zoom uniform și stabil, iar neclaritatea imaginii este suprimată radical, cu aproximativ 80% față de  modelul precedent, LUMIX FZ1000.

Camera LUMIX FZ2000 se poate lăuda cu performanțe de înregistrare video excepționale, nemaivăzute până acum la o cameră Bridge. Poate efectua înregistrare video 4K nelimitată.

Camera LUMIX FZ2000 încorporează un senzor MOS de 1 inci, de înaltă sensibilitate și mare rezoluție – 20,1 megapixeli. Acest senzor MOS de dimensiuni mari îmbunătățește raportul S/N (semnal-zgomot), fapt ce poate duce la reducerea semnificativă a zgomotului chiar și în cazul înregistrării la ISO 12800.

IMG_0559

De asemenea, camera LUMIX FZ2000 are o viteză extrem de ridicată a focalizării automate, de aproximativ 0,09 secunde și permite fotografierea în rafală de mare viteză, la 12 fps (AFS) sau 7 fps (AFC) pentru a captura subiecți în mișcare rapidă cu focalizare perfectă, în până la 100 imagini (JPEG) sau 30 imagini (RAW).

O funcție suplimentară, 4K PHOTO, capturează oportunităţile video extrem de rapide la 30 fps, putând alege și extrage cel mai fotogenic cadru din fișierul rafală 4K și salva ca fotografie.

Camera mai este prevăzută cu un ecran tactil articulat de 1040K pixeli și dimensiunea de 7,62 cm (3 inci), ușor de controlat, cu conectivitate wireless, conector pentru microfon de 3,5mm și conector de căști.

Poze realizate cu Lumix FZ2000:

P1060112

P1060099

Lumix DMC-G80, cel mai recent model de înaltă performanţă adăugat gamei sale de camere mirrorless (DSLM). Încorporând o serie de tehnologii avansate și funcții utile într-un corp rezistent și compact, camera LUMIX DMC-G80 a fost concepută pentru a excela pe teren.

Noua cameră LUMIX DMC-G80 este prevăzută cu un sistem dual de stabilizare a imaginii pe 5 axe îmbunătățit – 5-axis Dual I.S. Incorporând noua tehnologie cu senzor de rotație, O.I.S. (stabilizatorul optic de imagine, pe 2 axe) și B.I.S. (stabilizatorul de imagine din corp, pe 5 axe) pot funcționa împreună într-o armonie perfectă și cu o precizie extraordinară. Cu acest sistem mult îmbunătățit, fotografiile și imaginile video înregistrate își păstrează claritatea superbă indiferent de mișcările cauzate de tremurul mâinilor sau de deplasarea pe teren.

IMG_0568

Pentru a reduce la minimum vibrațiile nedorite, camera LUMIX DMC-G80 utilizează și un mecanism de declanșare electromagnetic. Șocurile cauzate de mecanismele declanșatorului sunt reduse semnificativ, iar sunetul la declanșare este, de asemenea, redus la minimum. Aceste îmbunătățiri tehnologice, împreună cu partea frontală rigidă din magneziu, au redus vibrațiile produse de declanșator cu aproximativ 90% comparativ cu modelul precedent, DMC-G7.

Datorită combinației dintre senzorul Digital Live MOS de 16,0 megapixeli și noul Venus Engine, camera poate înregistra imagini de înaltă calitate, realiste, vibrante, cu o rezoluție excelentă și cu un contrast ridicat, având o reproducere impresionantă a culorii și o sensibilitate ISO ridicată, ajungând la 25600.

Camerele LUMIX G de la Panasonic sunt recunoscute nu doar pentru calitatea fotografiilor, ci şi pentru capacitatea lor de a captura imagini video 4K de înaltă calitate. Trei funcţii 4K Photo unice sunt integrate în camera LUMIX DMC-G80: 4K Burst Shooting (fotografiere 4K în rafală), 4K Burst Start/Stop (rafală 4K  start-stop) şi 4K Pre-burst (pre-rafală 4K); toate acestea permiţând fotografilor să captureze şi să obțină imaginea perfectă prin alegerea  exactă a cadrul dorit din materialul video 4K.

IMG_0570

Dacă atunci când se apasă butonul declanșator focalizarea nu este cea dorită de către utilizator, funcția Post Focus, prezentă în  camera LUMIX DMC-G80, îi permite acestuia să aleagă punctul de focalizare dorit chiar și după efectuarea înregistrării.

Pentru a putea fi utilizată în cele mai dificile condiții, camera DMC-G80 utilizează un design cu un șasiu frontal fabricat în totalitate din magneziu, turnat sub presiune. De asemenea, camera are o construcție rezistentă la praf și la stropire datorită etanşării atente a fiecărei îmbinări, a fiecărui comutator şi buton.

Există două variante de set cu obiectiv în cazul camerei LUMIX DMC-G80:

  1. DMC-G80M, având inclus obiectivul LUMIX G VARIO 12-60 mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S. (rezistent la praf și stropi)
  2. DMC-G80H, având inclus obiectivul LUMIX G VARIO 14-140 mm/F3.5-5.6 ASPH./POWER O.I.S

 Poze realizate cu LUMIX DMC-G80:

P1010017

P1010006

LUMIX LX15 – O cameră 4K de buzunar

Noua cameră dispune de un obiectiv excepțional, foarte luminos (F1,4) și un senzor MOS mare, de 1 inch; totul încorporat într-o carcasă stilată care încape cu ușurință în buzunar.

Camera LUMIX LX15 include noul sistem cu obiectiv F1.4-F2.8 LEICA DC VARIO-SUMMILUX cu zoom optic 3x (24-72 mm echivalent 35 mm:). Obiectivul permite pătrunderea unei cantități mari de lumină precum și folosirea unui timp de expunere scurt pentru capturarea unor imagini clare, bine definite chiar și în condiții cu iluminare redusă. De asemenea, permite înregistrarea unor fotografii cu un bokeh deosebit, scoțând în evidență subiectul și obținând imagini foto și video impresionante.

IMG_0562

Senzorul MOS de 1 inch, cu rezoluția de 20,1 megapixeli, efectuează înregistrări de înaltă calitate, cu detalii uluitoare. Senzorul MOS contribuie la reducerea zgomotului și la îmbunătățirea raportului S/N (semnal-zgomot), permițând înregistrarea fotografiilor cu înaltă sensibilitate și calitate, chiar și la ISO 12800. Mai mult, noul filtru aleatoriu adăugat granulează zgomotul cromatic care va fi amestecat în imagine mult mai natural.

Pentru o reacție mult mai rapidă și o mobilitate mai mare, camera LUMIX LX15 este dotată cu o funcție de focalizare automată (AF) de înaltă precizie, rapidă, cât și cu tehnologia DFD, care scurtează timpul de realizare a focalizării. Tehnologia DFD calculează distanţa faţă de subiect prin evaluarea a două imagini cu niveluri de claritate diferite la 240 fps.  Îmbunătățirea vitezei și a preciziei este mai semnificativă pe măsură ce lungimea de focalizare crește. Camera LUMIX LX15 efectuează fotografierea în rafală de mare viteză, la 10 fps în modul AFS sau 6 fps în modul AFC, pentru a captura subiecți aflați în mișcare rapidă.

Utilizând funcția 4K PHOTO (Foto 4K), utilizatorii pot captura evenimente foto extrem de rapide la 30 fps, cu o rezoluție de 8 megapixeli, putând extrage apoi cel mai reușit cadru din fișierul rafală 4K pe care îl pot salva ca fotografie. Trei funcții 4K sunt integrate pentru ca utilizatorii să nu piardă nicio șansă de a înregistra acțiunea: 4K Burst Shooting (fotografiere 4K în rafală de mare viteză), 4K Burst (Start/Stop) și 4K Pre-burst (pre-rafală 4K).

IMG_0563

LUMIX LX15 poate înregistra imagini RAW și le poate converti în cameră. În afară de setarea spațiului de culoare (sRGB/AdobeRGB), parametrii balans de alb, compensarea expunerii, contrastul, iluminare/umbrire, saturația, reducerea zgomotui sau claritatea pot fi ajustați cu ușurință. De asemenea, se pot alege stilul foto LUMIX, controlul inteligent al domeniului dinamic, rezoluția inteligentă.

Datorită celor două inele de control al focalizării și diafragmei, fotografii pot selecta mult mai ușor parametrii ideali pentru a crea imaginea perfectă.

O gamă de funcţii captivante

  • 5-Axis Hybrid O.I.S. +

5-Axis Hybrid O.I.S. + (stabilizatorul optic hibrid de imagine pe 5 axe +) compensează eficient tremurul mâinilor în orice direcție, permițând înregistrarea uniformă a imaginilor foto și video.

  • Înregistrare video de mare viteză la 120 fps

Înregistrarea video de mare viteză la 120 fps (NTSC/FHD) sau 100 fps (PAL/FHD) îi ajută pe fotografi să creeze imagini video frumoase cu încetinitorul, înregistrând acțiunea în mod spontan și cu numeroase detalii.

  • Conectivitate wireless uşoară prin Wi-Fi cu smartphone-uri

Camera LUMIX LX15 integrează conectivitate Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g/n) pentru a oferi o experiență de înregistrare mai flexibilă și partajare rapidă a imaginilor datorită operării ușoare.

Poze realizate cu LUMIX LX15:

P1000016

P1000013

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.