Panasonic F-VXR70G – Un aer mai curat, o viață mai sănătoasă

Panasonic F-VXR70G – Un aer mai curat, o viață mai sănătoasă

30 mart. 2020 Altele

Din cauza contextului actual legat de COVID-19, toată lumea petrece mult mai mult timp acasă. Și deși cred că mulți am investit sume mari de bani pentru crearea unui confort acasă, acum mai mult ca niciodată trebuie să investim și să avem o casă mai „sănătoasă”. Poate ne oprim din cumpărat decorațiuni, rafturi scumpe, mobilă inutilă sau sisteme complexe de iluminat, și cumpărăm device-uri care ne ușurează viața și te fac mai sănătos. Printre multe alte device-uri pe care vi le recomand să le cumpărați în perioada asta, azi vreau să vă vorbesc despre purificatoarele de aer. În special de Panasonic F-VXR70G. Prețul lui este de aproximativ 3.300lei.

Am acest purificator de aproape o lună, chiar de când a apărut primul caz de Coronavirus la noi, și de atunci funcționează aproape non-stop. Dar mai întâi să vă spun care este rolul unui purificator de aer.

Un purificator de aer face exact ce îi spune numele – purifică aerul din casă. Aer este filtrat prin aparat, aparatul trage aerul din casă, îl trece prin mai multe filtre (fiecare aparat are alte filtre sau proprietăți, apoi aerul purificat este eliminat înapoi în casă.) Este asemănător unui filtru de apă.

Cine are avea nevoie de un filtru de aer? Purificator de aer este recomandat persoanelor cu alergii, persoanelor care sunt sensibile sau nu vor miros de țigări, animale, mucegai, praf etc. Tot aerul din casă o să fie mai curat, iar dacă aparatul are și funcție de umidificare, este util și pentru familiile cu copii mici.

Panasonic F-VXR70G are foarte multe funcții. Cea mai tare funcție este Nanoe™. Cu ajutorul acestei opțiuni, mici particule de apă electrostatice atomizate ajută la purificarea și la îmbunătățirea calității aerului. Printre avantajele acestei tehnologii se numără dezodorizarea aerului – eliminarea mirosurilor și a polenului, și împiedicarea dezvoltării virușilor și a bacteriilor din aer. Știm că COVID-19 nu se transmite prin aer, dar un aer mai curat sigur o să te ajute să te menții sănătos.

În plus, Nanoe:

  • Împiedică formarea a 99,9 % dintre virușii (H1N1) și (H5N1) și 99,9 % dintre bacterii (E.Coli 0157, MRSA)
  • Dezodorizarea reduce cu 90% mirosurile (de ex., tutun) după 30 de minute.
  • Ajută la repararea pielii prin hidratare. Nanoe™ se ataseaza pe sebum și formează membrane pe piele, astfel încât pielea este hidratată.

O altă funcție este ECONAVI – soluția inteligentă de economisire a energiei. Mai există și o tehnologie de filtru 3 în 1 care pe lângă filtru simplu mai are și filtrul „Super alleru-buster” – catehina din ceai verde și enzima antibacteriană atacă împreună alergenii, virușii și bacteriile. Iar filtrul dezodorizant cu cărbune activ elimină mirosurile.

Purificatorul Panasonic are cinci senzori inteligenți:

  • Senzorul de activitate umană monitorizează mișcările persoanelor și reglează viteza de operare în funcție de asta
  • Senzorul de umiditate monitorizează nivelul de umiditate din interior și reglează automat operațiunea de umidificare pentru a menține umiditatea
  • Senzorul de lumină detectează intensitatea luminoasă din interior și reglează luminozitatea indicatoarelor de pe panoul de control.
  • Senzorul de mirosuri detectează intensitatea mirosurilor și controlează modul de operare și viteza de eliminare a mirosurilor. Sunt tare curioasă cum face asta, recunosc că nu am înțeles prea bine.
  • Senzorul de praf detectează concentrația particulelor de praf și reglează modul de operare și viteza de colectare a acestora.

Acum că am aflat ce poate face, hai să aflăm mai multe detalii despre el ca să vedem dacă este ceea ce vă trebuie.

În primul rând, acest purificator este un aparat mare și greu, potrivit pentru suprafețe mari, poate o casă – așa cum am eu, un apartament mare cu multe zone deschise, o zonă de birou mai mare. Nu-l recomand pentru o singură cameră mică de bloc. Este negru, masiv (dar are roți pentru a-l mișca ușor prin casă) și este un pic zgomotos. El este făcut pentru încăperi un pic mai mari de 50m2. Are aproximativ 64 cm înălțime și 40 cm lățime, și cântărește 10 kg.

După ce te-a șocat mărimea și greutatea, te șochează apoi numărul de butoane și de indicatoare/senzori de pe panoul de comandă. Are indicator de Blocare acces copii, timer, swing, setare umiditate, indicator ECONavi, buton flux de aer, buton si indicator volum de aer, mai toate butoanele sunt și indicatori, buton/indicator funcție curățenie sau umidificare, senzor de lumină, buton pornire/oprire, senzor de activitate umană, indicator înlocuire filtru, indicator nivel curățenie, indicator Nanoe, indicator umplere cu apă, indicator de verificare și nivel umiditate.

Totul este destul de simplu de înțeles și de setat, dar recunosc că eu l-am ținut mai mult pe modul Auto, m-am gândit că la câți senzori are… el știe mai bine cum e aerul din casă și ce îi poate face ca să fie mai sănătos.

Când îl pornești, în partea din față și sus se deschid zonele unde intră și pe unde iese aerul. Pare un pic SF când pornește, iar panoul din față este extrem de sensibil. Îl poți scoate foarte simplu pentru a ajunge la filtre, sistemul de atașare pare că stă mereu în echilibru.

Cel mai bine e să-l așezi pe podea, cu spatele la un perete, la o distanță de 30cm de alte obiecte – mai ales în stânga, dreapta și deasupra, și la 1cm de peretele din spate. Nu-l așezați direct în lumina soarelui, în zona în care bate aerul de la aparatul de aer condiționat, lângă TV.

Pentru păstrarea umidității în aer, există un rezervor de apă de 3,5 litri care se consumă destul de repede, cam la 2-3 zile, în funcție de nivelul de umiditate dorit. Mi se pare că consumă foarte multă apă… dar îi puteți pune și apă de la robinet, nu are preferințe. Rezervorul se scoate și se pune înapoi ușor.

Pe lângă umplerea rezervorului de apă, mai aveți câteva lucruri de făcut:

  • se recomandă spălarea rezervorului de apă în fiecare zi
  • se recomandă spălarea tăviței cu filtrul de apă aproximativ o dată pe lună
  • se recomandă spălarea ansamblului anti-fungus o dată pe lună
  • se recomandă spălarea ansamblului filtrului de umidificare o dată pe lună
  • filtrul PRE trebuie spălat o dată pe lună
  • filtru HEPA ar trebui aspirat o dată la două săptămâni
  • iar senzorul de murdărie trebuie șters cu un bețișor cu vată o dată la 3 luni.

E ceva de muncă 😀 Noroc că filtrele se înlocuiesc o dată la 10 ani, dacă ai grijă de ele.

Ca să-l pornești, vă asigurați că e montat corespunzător și că toate filtrele sunt la locul lor, umpleți rezervorul cu apă, îl băgați în priză și-l porniți. Puteți să-l țineți fără probleme pe modul Auto.

Eu vă recomand un purificator de aer, mai mare, mai mic, în funcție de casă voastră. Dar este un aparat util care, din păcate, nu-ți arată beneficiile imediat ce e folosit, dar în timp poate să vă scape de multe probleme.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.