fbpx

PC Garage organizează Școala de Hardware

PC Garage organizează Școala de Hardware

2 apr. 2020 Altele

Stați liniștiți, școala este online – este live pe canalul de Youtube PC Garage. Emisiunile LIVE interactive si educative vor fi adresate copiilor, abordând toate subiectele de interes din sfera hardware.

În cadrul „Școlii de Hardware”, Mădălin, Răzvan și Daniela, alături de diverși invitați speciali, vor discuta despre tot ce înseamnă hardware – de la PC-uri și laptopuri, până la mouse-uri și tastaturi.

În teorie, toată lumea știe ce este un calculator: acea mașină care prelucrează și manipulează informații, pentru a ajuta utilizatorii să realizeze mai repede sau mai ușor diferite activități, sau chiar pentru relaxare. Faptul că această mașină este alcătuită din hardware și software și ce reprezintă fiecare dintre cele două nu este însă la fel de banal pentru toată lumea. Diferențele, precum și rolul diverselor componente fizice ce alcătuiesc hardware-ul, precum procesorul, placa de bază, memoria RAM, placa video sau echipamentele care alcătuiesc interfața cu utilizatorul, sunt cu atât mai străine unui public destul de numeros.

Gândit ca un proiect educaţional menit să stârnească curiozitatea celor mici şi să le răspundă la toate întrebările legate de componentele unui calculator/laptop, Școala de Hardware va fi live pe canalul de Youtube PC Garage în fiecare joi, de la ora 15.00, începând cu data de 2 aprilie.

Toate componentele unui sistem de calcul vor beneficia de câte o transmisie live, în cadrul căreia Mădălin, Răzvan și Daniela vor explica pentru cei mici, în termeni pe care să-i înțeleagă, rolul fiecăreia și cum interacționează una cu cealaltă.

Prin acest proiect educativ, PC Garage își propune să îi încurajeze pe cei mici să facă primii pași în lumea IT și să interacționeze cu ei, punându-le la dispoziție materiale educative și informații utile, primite direct de la reprezentanții mărcilor din domeniul IT. „Școala de Hardware” va debuta pe data de 2 aprilie cu o ediție introductivă, în care va răspunde la întrebări precum: Ce este „Școala de Hardware”?, Când va avea loc?, Unde? Cum? Cât? De ce?

Şcoala online este viitorul!

Pe lângă contextul actual la nivel global, metodele de învățare online, în special cele video, au avantajul de a dezvolta autonomia, creativitatea și curiozitatea copiilor, sunt mult mai atractive și mai plăcut de urmărit, permit copiilor să învețe în ritmul propriu, încurajează interacțiunea, iar informaîia transmisă este mult mai ușor de reținut. Școala de Hardware este o emisiune live, ceea ce înseamnă că întrebările copiilor își vor găsi răspuns imediat, și nu doar atât, prezentatorii pot demonstra și explica răspunsul la întrebări.

Copiii vor primi raspunsuri clare și corecte la toate curiozitățile legate de funcționarea unui calculator, elemente de baza importante ce pot influența viitorul lor profesional spre o cariera în domeniul IT.

Emisiunea educativă „Școala de Hardware” se va difuza live în fiecare zi de joi, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube PC Garage. Mai multe informații despre acest proiect sunt disponibile pe pagina oficială PC Garage.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.