fbpx

Review Powerline Adapter Kit Tenda PH6 AV1000

Review Powerline Adapter Kit Tenda PH6 AV1000

22 feb. 2019 Altele

Te-ai gândit vreodată că poți avea net prin priză?

Imaginează-ți următoarea situație: router-ul tău este amplasat undeva în living pentru a avea o acoperire Wi-Fi cât mai bună, însa PC-ul se află într-o altă camera la câțiva metri distanță de living. Dacă nu vrei să ai cabluri de internet întinse prin toată casa, atunci kit-ul adaptor PH6 AV1000 de la Tenda este soluția.

Folosind cea mai recentă tehnologie Homeplug AV2, adaptorul PH6 este capabil să transmită date cu o viteză de până la 1000 Mbps, totul folosindu-se de rețeaua electrică existentă.

Specificații Tenda PH6 AV1000

  • Viteză – Powerline 1000 Mbps
  • Standard și Protocol – HomePlug AV2, IEEE 802.3,IEEE 802.3u,IEEE 802.3ab
  • Interfață – 1*10/100/1000M
  • Antenă – OFDM,CSMA/CA
  • Consum – 0.36 W – 3.2W
  • Frecvență – Powerline: 2-86 MHz
  • Dimensiuni (WxDxH) – 109 x 62 x 45 mm

Ce este în cutie

În cutie vei găsi două device-uri PH6, ambele putând fi folosite ca provider sau reciever. Alături de cele două adaptoare, vei găsi și două cabluri de rețea destul de micuțe dar folositoare, și un ghid de instalare și utilizare.

Cum arată

Primul lucru pe care îl observi atunci când deschizi cutia este duo-ul de adaptoare albe cu un design minimalist. Fața adaptorului integrează trei LED-uri, logo-ul Tenda și probabil cel mai important element, ștecherul ce permite trecerea curentului prin adaptorul PH6; practic nu pierzi nici o priză. În partea de jos a adaptorului se află un port Ethernet și butonul de pairing ce funcționează și ca buton de reset.

Adaptoarele au un consum mic, de maxim 3.2 W, dar pot ajunge în standby chiar la 0.36 W, deci nu or să îți dea peste cap factura de energie electrică.

Instalare și teste

Pentru a te conecta direct la priză pentru net, cu o legătură de mare viteză, ai nevoie doar ca sistemul de cabluri electrice să fie bine implementat (fără scurtcircuite pe fire) și, bineînțeles, de două prize.

Instalarea e foarte simplă, tot ce trebuie să faci este să bagi un adaptoar PH6 în priză și apoi să îl conectezi folosind un cablu de rețea la router. Dacă totul este în regulă (și nu are vreun motiv să nu fie), se vor aprinde LED-urile de sus și de jos, acestea indicând că device-ul este pornit și conectat la internet. Apoi bagă în priză cel de-al doilea adaptor și îl conectezi la device-ul ce vrei să aibă acces la internet. Gata, atât de simplu.

Ambele PH6-uri vor avea toate cele trei LED-uri aprinse. Apropo, dacă vrei să creezi o rețea securizată, tot ce trebuie să faci este să apeși butoanele de pairing pentru ambele adaptoare, începând cu transmitter-ul (adaptorul conectat la router).

Conform testelor efectuate, sistemul funcționează surprinzător de bine. Nu am putut observa o scădere a vitezei între conexiunea unui device folosind adaptoarele Tenda PH6 și conexiunea aceluiași device direct din router. Cum era de așteptat, PH6 AV1000 transmite date cu o viteză dublă față de conexiunea wireless. Uite și dovada:

Speedtest WiFi
Speedtest WiFi

 

Sppedtest Tenda PH6 AV1000
Sppedtest Tenda PH6 AV1000

Concluzie

Adaptoarele PH6 nu fac nici un zgomot, sunt „blânde” cu factura ta la energie, nici nu se încălzesc foarte tare, iar faptul că permit trecerea curentului și nu îți ocupă priza este un mare plus față de alte adaptoare powerline.

Prețul lor este de doar 235lei.

Singurele probleme ce ar putea exista la acest sistem ar fi legate de rețeaua electrică din casa ta, însă atat timp cât aceasta este stabilă, fără fluctuații de curent sau întreruperi, adaptorul Powerline PH6 AV1000 este o adiție bine venită în orice casă, mai ales într-o casă inteligentă, și o soluție foarte simplă și eficientă de a conecta la internet dispozitive ce nu permit o conexiune wireless, sau daca vrei viteze mai mari decât îți permite Wi-Fi-ul – atunci cand te joci pe laptop-ul tău și nu vrei să stai lipit de router 😀

Comentarii

  1. Daca aveau si unul sau mai multe porturi usb pentru încărcare erau si mai utile. Chiar si asa am cateva deviceuri la care as putea folosi o astfel de priza.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.