fbpx

Premii importante la Huawei Next Image 2020 – până la 10.000 de dolari

Premii importante la Huawei Next Image 2020 – până la 10.000 de dolari

14 iul. 2020 Altele, Concursuri

Concursul se adresează utilizatorilor HUAWEI și vine ca o provocare pentru toți pasionații de fotografie și videografie.

Competiția se desfășoară la nivel global, toate imaginile înscrise în concurs fiind atent analizate de un juriu format din cei mai renumiți fotografi din lume. Pasionații de fotografie sunt încurajați să împărtășească imaginile surprinse până pe 31 iulie, ora 18:00.

Dispunând de unele dintre cele mai sofisticate hardware-uri din istoria fotografiei, Huawei P40 Pro+ este echipat cu o penta cameră Ultra Vision Leica, ce include o cameră Ultra Vision Wide de 50 MP, o cameră cinematică Ultra Wide de 40 MP, o cameră ToF, o cameră cu teleobiectiv optic 3x și o cameră cu teleobiectiv optic 10x. Modelul suportă zoom optic 10x, zoom hibrid 20x și zoom digital maxim de 100x.

Competiția este deschisă tuturor utilizatorilor HUAWEI care pot explora diverse perspective pentru a surprinde frumusețea lucrurilor din jur în șase categorii distincte, precum:
Near Far: Camera smartphone-ului poate fi folosită pentru a surprinde detalii inedite și perspective diferite, indiferent dacă persoana din spatele camerei se află în interior sau afară.
⦁ Good Night: Utilizatorii pot surprinde cadre noaptea sau într-un mediu cu lumină scăzută, care să transpună atmosfera momentului în imagini.
⦁ Hello, Life!: O imagine valorează cât o mie de cuvinte. Utilizatorii pot surprinde și împărtăși o emoție sau o sursă de inspirație din viața de zi cu zi.
⦁ Faces: Experiment despre identitatea și puterea fotografiei de portret. Utilizatorii pot surprinde portretele celor apropiați.
⦁ Live Moments: Utilizatorii pot filma și regiza un scurt sau film realizat cu telefonul mobil de până la 10 minute, care să surprindă o poveste sub forma unor imagini în mișcare.
⦁ Storyteller: Utilizatorii pot folosi o serie de fotografii pentru a exprima emoții și a spune o poveste personală. Povestea trebuie să includă 3-9 imagini.

Juriul care va desemna câștigătorii Next Image 2020:

⦁ Steve McCurry, cel care a câștigat numeroase premii, inclusiv Robert Capa Medal, National Press Photographer’s Award și patru Premii Jose. Reper al culturii și artei franceze, fotografia lui McCurry intitulată „Fata afgană” a devenit una dintre cele mai emblematice și puternice opere din istoria fotografiei.
⦁ Elizaveta Porodina, un renumit fotograf de portret și modă din Rusia. Pionieră în moda experimentală și fotografie artistică, opera lui Porodina este renumită pentru utilizarea de forme alternative și culori atractive.
⦁ Reuben Krabbe, un fotograf canadian de sporturi extreme, care folosește tehnici de fotografie creativă pentru stiluri polarizate și subiecte precum eclipsele solare. Krabbe adăugă forță și noi posibilități pentru juriu.
⦁ Karolina Henke, un fotograf suedez cu o identitate vizuală și artistică unică. Henke este apreciată în moda și arta fotografică internațională.
⦁ Andrew Garrihy, Global Chief Brand Officer, Huawei Consumer Business, și Li Changzhu, Vice Minister, Consumer Strategy Marketing Department, Huawei Consumer Business, vor ajuta la selectarea câștigătorilor.

Premiile oferite câștigătorilor Next Image 2020

Fiecare participant poate câștiga următoarele premii în competiția globală:
⦁ Marele Premiu: Fotograful anului (3 câștigători)
⦁ NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 10.000 de dolari (înainte de impozitare)
⦁ Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
⦁ Diplomă de merit în format electronic
⦁ Câștigătorii categoriilor (15 câștigători)
⦁ NEXT-IMAGE Creation Fund în valoare de 1.000 de dolari (înainte de impozitare)
⦁ Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
⦁ Diplomă de merit în format electronic
⦁ Locul al doilea (50 câștigători)
⦁ Un smartphone Huawei P40 Pro (8GB+256GB, culoare aleatorie)
⦁ Mențiuni de onoare (5 câștigători)
⦁ Diplomă de merit în format electronic

Pentru mai multe informații despre Next Image 2020 și înscriere, vizitați site-ul oficial al concursului: https://gallery.consumer.HUAWEI.com.

Concursul de fotografie mobilă HUAWEI a atras deja peste 2190 de înscrieri în România și peste 700.000 din întreaga lume. Fiecare utilizator HUAWEI este invitat să arate cea mai creativă modalitate prin care poate surprinde lumea din jur. Pentru inspirație, cei care își doresc să se înscrie în concurs, iată câteva dintre cele mai uimitoare lucrări înscrise până în acest moment.

Sfaturi:

Un sfat util pentru momentele în care utilizatorii fotografiază frumusețea naturii este să lase puțin spațiu pentru subiectul pe care vor să îl surprindă. Indiferent dacă este vorba despre un cerb în alergare sau o pasăre în zbor, este important să fie plasat într-un punct „puternic” din imagine, lăsând mai mult spațiu înaintea subiectului decât în ​​urma acestuia. Astfel, este subliniată dinamica mișcării sale, iar armonia compoziției este păstrată cu succes.

Lumina este un element crucial în fotografie. Adesea, cele mai bune momente pentru fotografiere sunt așa-numitele oră de aur și oră albastră. „Ora de aur” apare la aproximativ o oră după răsărit și cu o oră înainte de apusul soarelui, atunci când lumina este foarte caldă, moale, iar culorile sunt speciale. Puțin mai târziu, seara, are loc „ora albastră”, atunci când cerul albastru închis are aceeași luminozitate ca iluminatul artificial al casei sau al străzii. În acest timp, poți fotografia clădiri și felinare stradale iluminate, într-o atmosferă deosebită.


Fotografiile cu detalii bogate pot fi impresionante. Totuși, excesul de elemente estompează uneori mesajul din spatele fotografiei și conceptul devine neclar. Atunci când fotografiem, merită să luăm în considerare mesajul pe care vrem să îl transmitem și să ne concentrăm pe expunerea elementelor cheie, precum o nuanță frumoasă de roșu, o compoziție originală sau atmosfera cadrului pe care îl surprindem.

Componenta de bază a unei fotografii de succes este compoziția cadrului. De obicei, avem tendința de a poziționa subiectul în centrul imaginii, deoarece camerele sunt construite astfel încât punctul central să „prindă focalizarea” cel mai rapid. Cu toate acestea, merită să ne amintim de regula treimilor, care împarte cadrul în trei părți egale, atât pe orizontală, cât și pe verticală. În locurile în care se intersectează liniile verticale și orizontale sunt create așa-numitele „puncte de forță” și aici ar trebui plasate subiectele principale ale imaginilor noastre, cele care atrag atenția privitorului și oferă sentimentul de armonie. Înainte de a face o fotografie, este important ca persoana din spatele camerei să stabillească un subiect principal. Fotografiile atent gândite sunt mult mai impresionante decât am crede!

Unicitatea fotografiilor constă în faptul că surprind perspective individuale asupra realității. Obiectivul camerei ne oferă posibilitatea de a surprinde lumea din jur într-un mod personalizat și unic. Fiecare fotograf are propriul său stil și propria tehnică. Toți au însă în comun pasiunea pentru estetică și frumusețe. Astfel, scopul competiției Huawei NextImage 2020 este de a crea o comunitate de fani ai fotografiei mobile și de a le face cunoscut talentul la nivel global.

Fotografia profesională este un proces de învățare continuă care necesită timp, un număr mare de fotografii și cunoștințe tehnice. Pentru a fi cel mai bun, la baza evoluției se află dorință constantă de dezvoltare. Atunci când un utilizator își îmbunătățește abilitățile foto, este extrem de util să se consulte cu persoane cu mai multă experiență, care îi pot privi munca în mod profesionist și îi pot oferi sfaturi utile. Mai mult, feedback-ul primit și asumarea unor noi provocări sunt cruciale în fiecare etapă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.