fbpx

Prima aplicație de realitate augmentată utilizată în pilotarea dronelor

Prima aplicație de realitate augmentată utilizată în pilotarea dronelor

23 oct. 2016 Altele

Epson și DJI dezvoltă prima aplicație de realitate augmentată pentru ochelari inteligenți utilizată în pilotarea dronelor.

Epson, producătorul ochelarilor inteligenți Moverio pentru realitatea augmentată (AR), a anunțat parteneriatul cu DJI, cel mai mare producător mondial de drone. Parteneriatul va asigura dezvoltarea unor noi aplicații interesante pentru ochelarii inteligenți Moverio de la Epson, care vor îmbunătăți în mod semnificativ experiența de pilotare a dronelor DJI pentru pasionați și profesioniști.

Image converted using ifftoany

Pentru început, DJI va optimiza aplicația DJI GO pentru ochelarii inteligenți AR Moverio BT-300 de la Epson. Prin folosirea aplicației împreună cu ochelarii Moverio, utilizatorii de drone vor putea vedea clar imaginile transmise live (FPV) de camera dronei și în același timp vor putea menține contactul vizual cu aparatul de zbor. Aplicația DJI GO este compatibilă cu seria de drone DJI Phantom, Inspire și Matrice, dar și cu stabilizatorul de imagine portabil și camera Osmo.

Moverio BT-300 va fi promovat ca accesoriu licențiat DJI, împreună cu aplicația DJI GO, în cursul acestui an. Ochelarii inteligenți de la Epson vor putea fi achiziționați de pe site-ul DJI.com, în timp ce aplicația DJI GO va putea fi descărcată de pe Moverio Apps Market.

Dronele pot fi utilizate pentru a obține imagini și video aeriene în foarte multe domenii de activitate. Sectoare precum construcțiile, asigurările, agricultura, serviciile de urgență, protecția mediului, cercetarea academică, producția de film și video utilizează în prezent drone.

Pe lângă gradul de siguranță, un alt obiectiv al parteneriatului include noi instrumente AR de creștere a productivității dedicate utilizatorilor de drone și producătorilor de film. Epson și DJI vor lucra împreună pentru a oferi noi experiențe unui număr din ce în ce mai mare de pasionați și companii și vor depune eforturi comune de vânzare și marketing la nivel mondial.

Epson a lansat prima generație de ochelari inteligenți în 2011. Moverio BT-300 sunt cei mai ușori ochelari inteligenți din lume, fiind prevăzuți cu un ecran OLED. Împreună cu tehnologia de afișaj digital OLED din siliciu și sistemul de operare Android 5.1, Moverio BT-300 oferă experiențe AR cu adevărat mobile. Ochelarii Moverio BT-300 de la Epson vor fi disponibili la sfârșitul anului 2016.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.