fbpx

Primele unități de stocare NVMe SSD dedicate utilizatorilor individuali

Primele unități de stocare NVMe SSD dedicate utilizatorilor individuali

16 nov. 2015 Altele

Samsung a lansat unitățile de stocare de date Samsung 950 PRO, dezvoltate pentru computere și laptopuri foarte puternice. Interfața M.2 a SSD-ului le permite utilizatorilor să beneficieze de cea mai bună anduranță, eficiență energetică și siguranță.

SSD_950_Pro_M_2_F

SSD-urile Samsung 950 PRO sunt primele unități de stocare NVMe dedicate utilizatorilor individuali, cu interfață M.2, tehnologie V-NAND și slot PCIe 3×4. Odată cu introducerea tehnologiei NVMe, primul protocol optimizat pentru SSD-uri, utilizatorii de unități de stocare de date Samsung 950 PRO vor beneficia de performanță îmbunătățită și de o economisire a energiei pentru o autonomie mai bună și posibilitatea de a reduce costurile de operare. SSD-ul este ideal pentru profesioniștii care își doresc performanță, o viteză mai mare și un timp redus de răspuns al computerelor, pentru operațiuni precum design grafic, analize de date și proiectare.

Seria Samsung PRO 950 oferă performanțe random și secvențiale mai bune decât interfața SATA, folosind protocolul AHCI (Advanced Host Controller Interface). Utilizatorii de aplicații care folosesc un număr mare de IOPS (input/output operations per second) vor observa o viteză de până la patru ori mai mare decât în cazul SSD-urilor tradiționale SATA.

SSD_950_Pro_M_2_E_2

SSD-ul 950 PRO va fi disponibil în variantele de 512GB și 256GB capacitate de stocare. Versiunea de 512GB oferă viteze de citire/scriere secvențiale de 2.500MB/s și 1.500MB/s. Performanța citirii random este de până la 300.000 IOPS, cu viteze de scriere de până la 110.000 IOPS. SSD-urile sunt echipate cu memorii MLCV-NAND 32-layer,un controler UBX și software-ul Samsung Magician.

Unitatea a fost construită pentru a susține criptări full disk AES de 256 de biți pentru protecția datelor și este echipată cu tehnologia Dynamic Thermal Guard, care poate proteja unitatea și datele la temperaturi între 0 și 70 de grade Celsius. De asemenea, SSD-ul rezistă la șocuri de până la 1500G/0.5ms și vibrații de până la 20G.

SSD-urile au o garanție de 5 ani și de până la 200 TB scriși (TBW) pentru versiunea de 256GB și 400 TBW pentru versiunea de 512GB.

SSD-ul 950 PRO va fi disponibil începând cu luna noiembrie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.